|
Stanislav Chudík

TIKI TAKA v čele vďaka pevnej defenzíve aj údernému útoku

BRA

Niké TOP liga v Bratislave sa nám už prehupla do druhej polovice základnej časti. Hráči si začínajú užívať aj krajšie počasie, ktoré iba prospieva malému futbalu. Tabuľka je aktuálne pomerne vyrovnaná, keďže medzi miestom zaručujúcim semifinále a miestom, ktoré znamená vypadnutie je len päť bodov. Ešte dva tímy zatiaľ držia šnúru bez prehry.

TIKI TAKA zatiaľ nevie ako chutí strata bodov

Hráči TIKI TAKA zatiaľ fungujú na ihrisku ako dobre namazaný stroj. Po šiestich zápasoch majú 18 bodov, keď všetky svoje zápasy zvládli víťazne. Svoju dominanciu podčiarkujú aj suverénne výsledky. Najvyššie víťazstvo zatiaľ zaznamenali proti aktuálnemu šampiónovi Papalalulu, keď ho zdolali vysoko 11:1. Za najtesnejšie víťazstvo sa dá označiť to z prvého kola proti hráčom Dúbravky Punchers, keď vyhrali o tri góly v pomere 5:2. TIKI TAKA našlo aj výborného strelca, ktorý sa určite bude chcieť pobiť aj o korunu kráľa strelcov. Dávid Bielčík má na konte aktuálne 11 gólov a na najlepšieho strelca aktuálne stráca iba jeden presný zásah. Dávid strelecky explodoval najmä v poslednom odohranom kole, keď jeho tím nastúpil proti nováčikovi prvej ligy - Aktivizéru, ktorému strelil štyri góly. Uvidíme, či dokážu hráči z TIKI TAKA natiahnuť víťaznú šnúru až do konca. Našliapnuté k tomu určite majú. 

Klačko ťahá Ako chcete

Ako chcete sa aktuálne nachádza na druhom mieste, keď na prvý tím TIKI TAKA strácajú dva body. Majú však odohratý o jeden zápas naviac. Pri zápase Ako chcete sa vždy môžeme tešiť na množstvo gólov. Ich zápasy prinášajú poväčšine veľa presný zásahov. Hneď v prvom kole predviedli s Corponou 19 gólový koncert, ktorý skončil výhrou 11:8 v ich prospech. Najmenej gólový zápas odohrali pri svojej zatiaľ jedinej prehre 2:4 proti Dúbravke Punchers. Veľmi kvalitný bol aj zápas proti Papalalulu, v ktorom síce po polčase viedli, nakoniec sa však rozišli so súperom nerozhodne po remíze 5:5. Tou pravou reklamou na malý futbal bol ich posledný zápas proti Western Campu, v ktorom ešte štyri minúty pred koncom prehrávali, no predviedli mohutný finiš a vďaka dvom gólom v posledných minútach otočil dej zápasu a pripísali si tri body za víťazstvo 5:4.  Skvelú formu má aktuálne najlepší strelec ich tímu, ktorý strelecky kraľuje aj celej súťaži. Je ním s 12 gólmi Adam Klačko. 


Engerau Boys zatiaľ nevie ako chutí prehra

Dobrou formou sa môže pýšiť aj hráči Engerau Boys, ktorí zatiaľ v súťaži neprehrali. Na konte majú štyri víťazstvá a dve remízy. Nerozhodné výsledky prišli v posledných dvoch kolách, keď si body podelili s Western Campom za remízu 6:6 a v poslednom kole uhrali nerozhodný výsledok 2:2 proti Corpone. Ich aktuálne najlepším strelcom je Leonard Farkas s piatimi presnými zásahmi. 

Dúbravka Punchers je aktuálne na štvrtom mieste, ktoré by im zaručovalo boj o medaily. Na svojom konte majú po siedmych zápasoch štyri víťazstvá, jednu remízu a dve prehry. Prehry si pripísali iba proti aktuálnemu lídrovi TIKI TAKA a tretím Engerau Boys. Dobrú formu má opäť zakončovateľ Simon Tichý, ktorý má na konte už osem presných zásahov.

Corpona a Papalalulu s rovnakým bodovým ziskom 

Bok po boku sú aktuálne v tabuľke Copona a Papalalulu, keď majú na svojom konte po 11 bodov za tri víťazstvá, dve remízy a dve prehry. V nasledujúcom kole čaká práve tieto dva tímy vzájomný zápas. Pôjde o dôležité meranie síl, ktoré môže jeden tím stále udržať v hre o semifinále. Najlepším strelcom Corpony je Dávid Baculík, ktorý má na konte aktuálne šesť presných zásahov. V tíme Papalalulu doposiaľ najviac presných zásahov zaznamenal Marek Paštrnák, ktorý sa presadil sedemkrát. Uvidíme, či sa najlepší strelci presadia aj vo vzájomnom zápase.

Western Camp je aktuálne na siedmom mieste, keď majú na svojom konte osem bodov. V tejto sezóne už s veľkou pravdepodobnosťou prvú štvorku neuhrajú. Na svojom konte majú dve výhry, dve remízy a tri prehry. Dôležité bude pre nich udržať si pozíciou, ktorá ich udrží v lige, pretože ôsme Wolves na nich stráca iba dva body. V najbližšom kole ich čaká súboj proti lídrovi TIKI TAKA a so základnou časťou sa rozlúčia v zápase proti Atléticu Samaria. Wolves je momentálne na ôsmej, zostupovej priečke. Na konte majú šesť bodov, keď si pripísali výhry proti  Aktivizéru a Atléticu Samária. V posledných dvoch kolách ich čakajú zápasy s Dúbravkou Punchers a Coponou. Záchranu už nemajú vo svojich rukách. V malom futbale je však všetko možné a to ako to dopadne, rozhodnú posledné zápasy.

Nováčikom sa nedarí

Atlético Samaria aj Aktivizér ako nováčikovia v prvej lige v tejto sezóne zatiaľ nezískali ani bod. V najbližšom kole sa práve nováčikovia postavia proti sebe vo vzájomnom zápase. Uvidíme, či si nováčikovia body podelia, alebo jeden z nich zaknihuje svoje prvé tohto sezónne víťazstvo. Budúci týždeň sa práve môžete tešiť aj na rozhovory s nováčikmi, kde nám prezradia čosi viac s svojom tíme a svojich hráčoch. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov