|
Filip Myslík

Vlci dali príučku diablom, Pergami prekvapilo majstra

BRA

Tretie kolo je za nami a my si tradične zrekapitulujeme to najpodstatnejšie, čo sa v zápasoch prvej ligy v skupine A i B udialo. Viacerí ašpiranti na titul potvrdili svoju silu, dočkali sme sa však aj zopár prekvapení. Tak poďme na to...

Prvé víťazstvo pre AS

V otváracom súboji Skupiny A na seba narazili tímy, ktoré si doposiaľ nepripísali v prvoligovej tabuľke ani jeden bod. Obe mužstvá to chceli zmeniť a preto sa do seba pustili od prvej minúty. Lepšie začali chalani z Individuals, z gólu sa však neradovali ani minútu a už bolo opäť vyrovnané. Vyrovnaný prvý polčas napokon ovládli hráči AS. Strelili o dva góly viac a pred druhým dejstvom boli vo výhode. Ten opäť lepšie začali hráči FC Individuals. Na 3:4 znížil druhým gólom v zápase Minčev. To však bolo zo strany FC Individuals všetko. Potom sa o slovo prihlásil Dávid Brányik, ktorý behom piatich minút skompletizoval hetrik. AS si vedenie postrážilo a po hvizde rozhodcu oslávilo prvý triumf v novej sezóne. Individuals si musia na prvé body ešte chvíľu počkať

Tiki Taka rozhodli po zmene strán

Vicemajster sa v treťom zápase jesennej časti opäť rozbiehal pomalšie. V úvodných minútach s ním chalani z Pobrežia držali tempo a inkasovali iba jediný raz. Skóre otvoril až v dvadsiatej minúte zápasu Dávid Randuch. Tiki Taka roztočila gólový kolotoč až po zmene strán. Po pol hodine hry zaznamenal čistý hetrik Tomáš Reguly, po ňom skompletizoval svoj aj Dávid Randuch a bolo vymaľované. Napriek zodpovednému výkonu Pobrežia skončil zápas pomerne jednoznačným výsledkom v prospech favorita. Futbalisti Tiki Taka vyhrali aj tretí zápas sezóny a opäť potvrdili, že sú vo forme a majú titulové ambície.


Papalalulu nešetrilo ani Ovsište 

Petržalskí chlapci mali veľmi náročný program. V minulom kole odohrali pomerne vyrovnanú partiu s Tiki Taka, včera nastúpili proti ďalšiemu top favoritovi. Papalalulu na rozdiel od predchádzajúcich zápasov na nič nečakalo a svojmu rivalovi z Uniligy nič nedarovalo už od úvodných minút. Už v jedenástej minúte zápasu svietilo na svetelnej tabuli skóre 4:0. V prvom polčase dokázalo Ovsište kontrovať len raz. Do druhého polčasu išlo za nepríjemného stavu 1:5. Papalalulu mohli hrať uvoľnene a tak sa aj stalo. Bez problémov si dokráčali po tretie víťazstvo v rade, tentokrát sa tešili z výsledku 8:2. Vynikajúci zápas odohral Juraj Kovasich a Michal Javnicky, ktorý zaznamenal hetrik. 

iClinic nestačil na Farmu 

Najdramatickejšie stretnutie v Skupine A bolo to posledné medzi Farmou Áčka a iClinic Café CF. V záverečnom stretnutí sme videli od úvodných minút skvelý futbal a šance na oboch stranách. Lepšie začala partia okolo Dušana Pašeka. Patrik Korýtko poslal iClinic dvakrát do vedenia, Farma ale vždy dokázala odpovedať. Na tretí gól Dávida Voleka už nie a iClinic šiel do prestávky v miernej výhode. Po zmene strán začal koncertovať Dávidov menovec z Farmy Ondrej. Za pätnásť minút strelil čistý hetrik a otočil vývoj stretnutia v prospech svojho tímu. Okrem neho sa v závere ešte dvakrát presadil Vlašič a bolo rozhodnuté. Gól Ratkovského v záverečných sekundách mal už iba kozmetický efekt. iClinic podľahol Farme 4:7. 


Olympic nadviazal na úspech z minulého kola 

Futbalisti Casina v minulom kole možno trochu prekvapujúco prestrieľali Red Devils a po úvodnom zaváhaní sa naladili na víťaznú nôtu. Tri body z minulého kola ich pozitívne ovplyvnili a pocit z víťazstva chceli po týždni pocítiť opäť. Tentokrát si zmerali sily s prvoligovým nováčikom, ktorý v minulom kole tesne nestačil na MFC Metod. Za kratší koniec ťahal aj v súboji s Olympicom, ktorý napokon rozhodli drobné detaily a najmä Jozef Friga. 39-ročný hráč otvoril skóre už v druhej minúte zápasu. Odvtedy sme videl poriadny boj o každý centimeter, ani jedna z akcii však neskončila gólom. HUaHUaHe bolo v útoku bezzubé a to rozhodlo. Nováčikovi sa nepodarilo vyrovnať, práve naopak. V záverečných minútach hralo vabank a bolo potrestané. Chybu brankára dokázal druhým gólom v zápase potrestať Friga. 

Pergami opäť prekvapilo  

Na úvodné víťazstvo v sezóne dokázalo nečakane nadviazať aj Pergami. Oproti minulému kolu ho však čakala poriadne náročná prekážka. Brothers z Pezinka mali v pláne napraviť minulotýždňové zaváhanie s Wolves a chceli si dokráčať za druhým víťazstvom v sezóne. Pergami ho však zaskočilo vynikajúcim výkonom hneď od úvodných minút stretnutia. Skóre otvoril v ôsmej minúte Schwinghammer. Kľúčový moment duelu prišiel o desať minút neskôr. Pergami skórovalo dvakrát behom jednej minúty, čo majstra napokon zlomilo. Brothers síce dokázali streliť o dve minúty neskôr kontaktný gól, naviac sa však nezmohli, a preto zaknihovali druhú prehru v aktuálnej sezóne. V ďalšom kole ich čaká ďalší nevyspytateľný súper MFC Metod, ktorý tento týždeň oddychoval. Zápas tretieho kola s Engerau Boys dohrá v inom termíne. 


Red Devils v úlohe štatistu

AFT Wolves sa dostáva do obdivuhodnej formy a patrí k najväčším favoritom na zisk titulu. Vlci zatiaľ trhajú na kusy všetko, čo im stojí v ceste. Hlavným strojcom úspechu je samozrejme Emil Haladej, ktorý koncertoval aj v zápase s diablami. Svojimi výkonmi burcuje aj ostatných spoluhráčov. V stredu predviedol doterajší výkon sezóny. Diablom nasúkal sedem gólov a výraznou mierou sa podpísal k vysokému víťazstvu 13:2. Vlci rozhodli o troch bodoch už v prvej desaťminútovke. Red Devils v oklieštenej zostave často iba sledovali fantastický výkon súpera. Wolves sú jediným suverénnym tímom Skupiny B a bude zaujímavé sledovať, kto ich v tejto sezóne zastaví. 

Už o týždeň je tu štvrté kolo, v ktorom sa môžeme tešiť na ďalšie zaujímavé zápasy. Sledujte nás na facebooku a na instagrame a dozviete sa viac...

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 3 24:4 9
2. TIK TIKI TAKA 3 17:4 9
3. AFT AFT Wolves 3 9:13 3
4. RC Real Coholics 3 12:15 3
5. PČK Pečienkári 3 10:12 3
6. FCN FC Nealko 3 2:26 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 11 Gólov
2. TIK Matej Dolník 4 Gólov
3. TIK Filip Skala 4 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 4 Gólov
5. TIK Marián Kvasňovský 3 Gólov
6. PČK René Duda 3 Gólov
7. RC Jakub Hoffman 3 Gólov