|
Filip Myslík

Haladej zostrelil majstra, fantastický obrat Tiki Taka

BRA

V druhom kole sme videli nesmierne zaujímavé zápasy. Ozdobou kola bol súboj aktuálneho majstra s jarným víťazom základnej časti. Okrem toho sme videli ďalšie presvedčivé víťazstvo Papalalulu a dramatický zápas Ovsišta s vicemajstrom.

AS s druhou prehrou

Program odštartoval súboj AS s Farmou Áčka. Chalani z AS ho neodštartovali vôbec zle. V gól premenili už jednu z úvodných akcií zápasu. Vo štvrtej minúte išli do vedenia zásluhou Hodulíka. Už o minútu neskôr bolo ale opäť vyrovnané. To Farmu nakoplo a prebrala opraty zápasu. Do úvodného hvizdu strelila ešte tri góly, dvakrát sa presadil Jozef Vlašič. Druhé dejstvo sa nieslo vo veľmi podobnom duchu. Opäť začalo lepšie AS, ktoré strelilo kontaktný gól na 2:4. Posledné slovo mala ale opäť Farma, ktorá dvomi gólmi uzatvorila skóre zápasu a zaknihovala prvé víťazstvo v ročníku. 


Fantastický obrat vicemajstra

Vynikajúci futbal sme videli v druhom zápase skupiny A. Chalani z GPS Ovsište vybehli na vicemajstra nebojácne a poriadne ho prekvapili. V sedemnástej minúte vyhrávali petržalskí chlapci už 4:1 a vyzeralo to na prekvapenie kola. V závere polčasu ale dokázali vicemajstri streliť Ovsišťu dva kontaktné góly a dostali sa do zápasu. Cez prestávku si povedali, že to takto ďalej nejde a prepli na vyšší rýchlostný stupeň. Po zmene strán skompletizoval hetrik Simon Tichý a otočil skóre v prospech favorita. To zrejme podlomilo nohy Ovsišťu, ktoré už v druhom polčase nedokázalo držať tempo s rozbehnutým súperom. Do konca zápasu inkasovalo z kopačiek Regulyho, Dužeka a Bučáka ešte štyrikrát a nakoniec podľahlo favoritovi 4:9. Za svoj výkon sa však nováčik rozhodne hanbiť nemusí. S Tiki Taka odohral veľmi dobrú futbalovú partiu. 


Papalalulu opäť s prehľadom

Papalalulu sú najvážnejším kandidátom spomedzi nováčikov, ktorí môžu zamiešať karty v boji o titul. V premiérovej sezóne v TOP Lige o tom dávajú vedieť hneď od začiatku. V prvom zápase si s prehľadom poradili s Farmou, v druhom kole prevalcovali po suverénnom výkone FC Individuals. Súperovi nastrieľali desať gólov. Strelecky sa najviac darilo Petrovi Lipovi, ktorý sa presadil štyrikrát. Individuals kládli odpor iba v prvom dejstve. V sedemnástej minúte dokázali vyrovnať na 3:3. Odvtedy to už ale bola iba hra mačky s myšou. Dvojnásobný majster Uniligy strelil sedem gólov a pripísal si druhé pohodlné víťazstvo v TOP Lige. 

Dráma v poslednom stretnutí skupiny 

Všetky zápasy skupiny A boli v druhom kole pomerne jednoznačné až na ten posledný. Súboj iClinicu s Pobrežím Slonoviny bol poriadne vyrovnaný a bojovný. V prvom dejstve hrali obe mužstvá veľmi opatrne. Na gól sme čakali až do 22. minúty. iClinic poslal do vedenia Ondrej Sedlár. Ďalšie góly sme videli až po zmene strán. Druhú dvadsaťpäť minútovku začali lepšie hostia, ktorí po dvoch góloch otočili skóre vo svoj prospech. Radovali sa iba minútu pretože už o pár sekúnd bol stav opäť vyrovnaný. Desať minút pred koncom naklonil misky váh na stranu iClinicu najlepší strelec mužstva Dušan Pašek. Nakoniec sa však spolu s tímom neradoval. Pobrežie vyrovnalo v predposlednej minúte riadneho hracieho času, čo neuniesol Matiáš a dostal červenú kartu. V ďalšom zápase iClinicu nepomôže.  


Vynikajúci obrat MFC Metod

Aj v skupine B sme videli jeden dramatický zvrat. Chalani z HUaHuaHE nedokázali v zápase s Metodom udržať troj, ani dvojgólové vedenie a nakoniec súperovi podľahli o gól. Po pol hodine hry viedli 3:1. Dva góly si do tabuľky strelcov pripísal Martin Krajkovič. Vyzeralo to na druhé víťazstvo víťaza druhej ligy. Futbalisti MFC Metod ale v poslednej desaťminútovke predviedli parádny výkon a vyškolili HUaHUaHE z efektivity. Za desať minút zaznamenali štyri góly a otočil vývoj stretnutia vo svoj prospech. Hrdinom záverečných minút sa stal Tomáš Urík, ktorý vsietil dva góly. Víťazstvo 5:4 je pre nich premiérovým úspechom v TOP Lige.

Prekvapivý úspech Casina

Druhé kolo skupiny B bolo prakticky celé o prekvapeniach. Potvrdil to aj druhý zápas medzi Casinom Olympic a FC Red Devils. Červení diabli predviedli v prvom kole solídny tímový výkon, ktorým chceli dať na vedomie, že s nimi treba rátať. V druhom zápase to ale nepotvrdili. Olympicu dokázali streliť iba jeden gól, zatiaľ čo inkasovali až štyri. Futbalisti Casina si tak po neúspechu z prvého kola napravili chuť a pripísali si prvé tri body do tabuľky. Diabli sa pokúsia o druhé víťazstvo v TOP Lige o týždeň. 


Pergami šokovalo Engerau

Azda najväčšie prekvapenie zo všetkých. Engerau vstúpilo do TOP Ligy ako silný vietor a v prvom kole poriadne popreháňalo aktuálneho majstra. V súboji s Pergami sa preto od nich očakávalo víťazstvo. Každý má svoj zlý deň a Engerau ho malo v stredu. V zápase im prakticky nič nevychádzalo a zaslúžene prehrali. Súperovi dokázali streliť iba jeden gól. Pergami Team sa presadil päťkrát. O víťazstve ale rozhodol až po zmene strán. Po pol hodine hry definitívne zlomil Engerau Martin Schwinghammer, ktorý upravil na 3:1. V závere ešte pridal gól Andrej Strapek a Jakub Sivák a Pergami sa tešilo z premiérového víťazstva medzi elitou. 

Vlci roztrhali majstra

To najlepšie nakoniec. V poslednom zápase sme videli súboj starých známych a zároveň veľkých rivalov.  Nad všetkými vyčnieval jeden muž, ktorý si zasa raz obul strelecké kopačky. Emil Haladej ukazuje, že je pri chuti aj na jesen a plánuje získať tretiu "zlatú" kopačku za sebou. Na úvodný gól Drahomíra Ochabu odpovedal za tri minúty dvakrát, vďaka čomu sa dostal do veľkej hernej pohody a potom ho už bolo plné ihrisko. Pridali sa aj spoluhráči, ktorí podali zodpovedný výkon vzadu a súpera až na pár okamihov pozorne bránili. V 22. minúte pridal Ďuriš tretí gól a Wolves mohli hrať na istotu. Z pozornej obrany hrozili nepríjemnými protiútokmi. V zápase už neinkasovali, naopak Haladej skompletizoval v druhom zápase druhý hetrik. Po dvoch kolách má kanonier AFT Wolves na konte už osem gólov. 


TOP Liga pokračuje napriek sprísneným opatreniam aj o týždeň a my vám už čoskoro prinesieme preview k tretiemu kolu, na ktoré sa všetci nesmierne tešíme. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov