|
Stanislav Chudík

Westerm camp v čele len o skóre

BRA

V stredu večer sa odohrali zápasy 3. kola nadstavby v skupinách FINAL 6 a O umiestnenie. Zápasy tímov bojujúcich v skupine FINAL 6 priniesli tesné a napínavé stretnutia.

V úvodnom zápase kola sa stretli tímy Dúbravky punchers a Ako chcete. Stretnutie prinieslo skvelý malý futbal, kde sme videli až deväť gólov. Oba tímy si nič nedarovali a skóre sa menilo veľmi často. Vedenia sa už v druhej minúte ujali Ako chcete, keď sa presadil Bakoš. Dúbravčania však v 6. minúte vyrovnali. Ako chcete ale o ďalších päť minút opäť viedlo. Tentokrát sa presadil Vlček. Potom však svoje strelecké umenie predviedol Gagič, ktorý do polčasu otočil dvoma gólmi a Dúbravka tak po polčase viedla 3:2. V 31. minúte Gagič skompletizoval hattrick a Dúbravka Punchers viedla už o dva góly. Ako chcete sa však nevzdávalo a dvoma gólmi v priebehu dvoch minút sa im podarilo vyrovnať. O oba góly sa postaral Luščík. V 34.minúte tak bolo vyrovnané a my sme sa mohli tešiť na dramatický záver zápasu. V 39. minúte o všetkom rozhodol kanonier Gagič, ktorý sa presadil štvrtýkrát v zápase Dúbravka punchers viedla 5:4. V poslednej desaťminútovke boli šance ešte na oboch stranách, brankári však už góly do svojich brán nepustili. Po záverečnom hvizde sa tak Dúbravka punchers tešila z dôležitého víťazstva. 


V druhom zápase FINAL 6 sa stretli AFT Wolves a Corpona. V stretnutí sme si na prvý gól museli počkať pomerne dlho. V prvom polčase dominovali najmä obrany. To sa zmenilo až v  22. minúte, keď išlo Wolves do vedenia. Corpona však ešte do polčasovej prestávky vyrovnala na 1:1, keď sa presadil Babiak. V druhom polčase sme už tak dlho na gól čakať nemuseli. V 29. minúte Aksamit poslal AFT Wolves do vedenia 2:1. Po tomto góle sa opäť pozorne bránilo a oba tímy ťažko hľadali recept na prekonanie obrany súpera. Corpona sa snažila o vyrovnanie a to sa im aj podarilo. V 44. minúte Mihálik strelil gól  a skóre bolo 2:2. Vyrovnaný stav však dlho netrval. V 46. minúte poslal "vlkov" znovu do vedenia Súkala. V samotnom závere ešte poistil výhru svojim druhým gólom v zápase Aksamit a AFT Wolves tak nakoniec dokráčalo k trom bodom po víťazstve 4:2. 


V poslednom dueli FINAL 6 na seba narazili Western Camp a Papalalulu. Na prvý gólový moment sme tentokrát dlho čakať nemuseli. V 5. minúte zápasu otvoril gólový účet stretnutia Javnický, ktorý poslal Papalalulu do vedenia. To však bolo v prvom polčase všetko, čo sa týka gólov. Druhý polčas už bol gólovo o mnoho zaujímavejší. V 38. minúte Paštrnák poslal Papalalulu do vednia 2:0. O tri minúty však znížil Gibala. Ešte v tej istej minúte však prinavrátil dvojgólové vedenie Papalalulu Lipa. Western Camp sa však nevzdal a  zabojoval. V 43. minúte sa presadil Kovacs a rozdiel v skóre bol opäť len jednogólový. O ďalšie dve minúte už bolo vyrovnané. Krčmárik premenil svoju šancu a vyrovnal na 3:3. V poslednej päťminútovke už žiaden gól nepadol a tímy sa tak rozišli zmierlivo a body sa podelili po remíze 3:3. 

V skupine O umiestnenie sa stretli tímy FC Individuals a Engerau Boys. Prvý gól zápasu padol už v 4. minúte, keď šli hráči Engerau Boys do vedenia zásluhou Hečka. O päť minút však už bolo vyrovnané, keď sieť rozvlnil Balmash. O ďalšie dve minúty však prinavrátil vedenie Engerau Boys Topor. O ďalších sedem minút bol stav opäť vyrovnaný. Druhýkrát v stretnutí sa do listiny strelcov zapísal Balmash. Výsledkom 2:2 skončil aj prvý polčas. V druhom polčase sme videli ešte tri góly. Tie však už padali iba do jednej brány. Za Engerau Boys sa presadili Hečko, Alexik a Imrich. Engerau Boys tak dokráčalo k druhému víťazstvu v skupine a taktiež v sezóne. Tri body znamenali, že sa dotiahli na ďalšie šesťbodové tímy. Boj v skupine O umiestnenie bude ešte veľmi napínavý, keďže v tabuľke O umiestnenie o všetkom rozhodujú iba detaily. 

Biela Orava si pripísala tri body za kontumačnú výhru nad GPS Ovsište. El Dvory United tiež vyhrali kontumačne nad TIKI TAKA. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov