|
Stanislav Chudík

Prvé kolo nadstavby za nami

BRA

V stredu večer sa odohrali úvodné zápasy prvej Niké TOP ligy v skupinách TOP 6 a O umiestnenie. Videli sme zaujímavé zápasy a množstvo gólov.

V TOP 6 najdominantnejšie Western Camp

Corpona sa na úvod stretla s Dúbravkou punchers. Zápas bol pomerne vyrovnaný a na oboch tímoch bolo vidieť, že chcú vstúpiť do nadstavby úspešne. Lepšie do zápasu vstúpila Corpona, ktorá viedla od tretej minúty. Do polčasu však Western Camp dokázal vyrovnať. Podobný priebeh mal aj druhý polčas. Do vedenia išli opäť hráči Corpony, ale vedenie dlho neudržali. Päť minút pred koncom vyrovnali zásluhou Bohmera na konečných 2:2. 

Ako chcete si zmeralo sily s Papalalulu. Úvod zápasy vyšiel lepšie Ako chcete, ktoré išlo do dvojgólového vedenia. Papalalulu síce dokázalo znížiť, Ako chcete však dokázalo kontrovať ďalšími dvoma gólmi. Minútu pred koncom prvej polovice však ešte akú-takú nádej pre Corponu vykresal Lipa, ktorý znížil na polčasových 2:4 z pohľadu Papalalulu. Zaujímavý prvý polčas so šiestimi gólmi. V druhom polčase gólové hody pokračovali. Hrdina z tímu Ako chcete si pripísal druhý gól v zápase. Papalalulu zásluhou Lipu opäť znížilo. V 30.minúte sa však opäť presadil Hrdina, ktorý tak zavŕšil hetrik a potvrdil dobrú formu. V závere ešte znížil Stašiak, no Ako chcete už zápas doviedlo do úspešného konca. Víťazstvo 6:4 znamená prvé tri body do tabuľky. 


Western Camp narazil na AFT Wolves. Zápas sa od úvodu začal vyvíjať jasným smerom. Western Camp dominoval a vedel premieňať svoje šance. Už do 12.minúty bolo 4:0. Postupne sa presadili Michalička, Gibala, Borženský a svoj druhý gól v prvom polčase pridal opäť Michalička. Druhý polčas pokračoval v intenciách toho prvého. Western Camp dominoval. v rozpätí 33.-45. minúty pridali hráči Western Campu ďalšie tri góly. Do streleckej listiny sa zapísali Pollák, Gonda a Borženský. Gólu sa v závere však dočkali aj vlci, keď skóre kozmeticky upravil na 1:7 Aksamit. Konečný výsledok 7:1 pre Westrn Camp. 

Engerau Boys a Biela Orava sa dočkali prvej výhry

El Dvory United sa stretli v prvom kole skupiny O umiestnenie s GPS Ovsište. Zápas priniesol spolu až desať gólov. GPS Ovsište viedlo od štvrtej minúty. El Dvory však dokázali o dve minúty vyrovnať. Vo zvyšných minútach prvého polčasu však GPS Ovsište zaplo na vyššie otáčky a pridalo do prestávky ešte tri góly. Postupne sa presadili Volek, Issa a Molnár. Po polčase tak viedli 4:1. V druhom dejstve sa El Dvory United snažili doťahovať na GPS, tí však dokázali vždy gólovo kontrovať a odpovedať na znižujúce góly. GPS Ovsište nakoniec dokráčalo k výhre 7:3. 

Biela Orava sa v stredu večer stretla s FC Individuals. Biela Orava v tejto sezóne ešte nevyhrala. Mala na konte v základnej časti dva body za dve remízy. Išlo o gólovo najchudobnejší zápas. Oba tímy sa skôr zamerali na dôkladnú defenzívu, ktorá aj fungovala. Prvý polčas priniesol jediný gól. Presadila sa Biela Orava, keď Chudjak v 15.minúte otvoril gólový účet. Ešte radostnejšie to bolo pre Bielu Oravu v 34.minúte, keď išli jej hráči do dvojgólového vedenia. Sedem minút pred koncom však dokázali FC Individuals znížiť a zdramatizovať záver zápasu. Biela Orava však v závere udržala jednogólové vedenie a tak sa po záverečnom hvizde radovala z troch bodov. 


Engerau Boys sa stetlo s TIKI TAKA. Hráči Engerau túto sezónu v základnej časti nezískali ani jeden bod. TIKI TAKA až do posledného kola živilo šance na postup do TOP 6. To, na čo Engeau Boys čakali, prišlo v stredu a odniesla si to TIKI TAKA. Už v prvom polčase dokázali hráči Engerau Boys zaťažiť konto súpera siedmimi gólmi. TIKI TAKA sa v prvom dejstve presadilo iba raz. V druhej polovici zápasu Engerau Boys kontrolovalo zápas a pridalo ešte štyri góly. TIKI TAKA sa presadilo dvakrát. Mužstvo Engerau Boys sa tak v prvom kole nadstavby radovalo z prvých troch bodov v sezóne po jednoznačnom víťazstve 11:3. 

 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov