|
Igor Tabiš

AFT Wolves novým majstrom Bratislavy

BRA

V stredu bolo na programe vyvrcholenie 15.ročníka bratislavskej Niké TOP ligy. Z trofeje pre majstra Bratislavy sa nakoniec tešili hráči AFT Wolves, ktorí triumfom nad Engerau Boys získali v rámci hlavného mesta historický štvrtý titul.

Skupina o udržanie sa - El Dvory United kráľom play-off

V súboji o 7.miesto skupiny zdolali Brothers bez námahy Partners Group SK 6:0.

Duel Aktivizéru proti The Shadows bol stretnutím o celkové 5.miesto v tejto skupine. Štvrtý najlepší celok minulej sezóny diktoval od úvodných sekúnd tempo zápasu, po dvoch zásahoch Lukáša Strelku a jednom presnom zásahu Dávida Marka a Mareka Tužinčina z toho bolo vedenie 4:0 po necelých osemnástich minútach. Aj keď Alexander Mészáros zaznamenal vo farbách The Shadows hetrik, hráči Aktivizéru pridali ďalších päť gólov a nakoniec z toho bolo víťazstvo aj v druhom vzájomnom súboji sezóny. Tentokrát pomerom 9:3, vďaka čomu obsadili konečné 13.miesto.


Ešte viac gólov videli diváci v stredu večer pri súboji o konečné 3.miesto skupiny. V ňom vyzvali hráči FC Individuals oslabený Pergami Team. V prvom dejstve ešte Pergami držalo krok so súperom, v tom druhom to už bola kanonáda na jednu bránu. Na strane Individuals sa osem rôznych strelcov postaralo o 12 gólov a tak z toho bolo vysoké víťazstvo 12:2. Hráči FC Individuals berú konečné 11.miesto, Pergami Team sa musí uspokojiť s 12.miestom.

Najvyrovnanejším zápasom bolo v skupine o udržanie sa finále medzi mužstvami Dúbravka punchers a El Dvory United. Dúbravčania viedli v zápase 3:2 a neskôr aj 4:3, na lavičke však nemali hráčov na striedanie a to sa im po 40.minúte zápasu stalo osudným. Róbert Kamen zaznamenal hetrik, Dvory zápas skúsene otočili a po víťazstve 6:4 sa tešili z víťazstva. V play-off ukázali skvelú formu, vyhrali všetky tri zápasy a zaslúžene ovládli skupinu o udržanie sa.

Skupina o titul - finále v réžii AFT Wolves

Súboj o konečné 7.miesto priniesol konfrontáciu Pudingáčov proti Corpone. Zápas bol veľmi vyrovnaný, plný ofenzívneho futbalu. Corpona mala zápas rozbehnutý lepšie, ešte v 44.minúte viedla 4:2. Nováčika však držal v hre uzdravený brankár Jaroslav Olejník, čo sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce. Vďaka dvom rýchlym gólom Edsona Da Silvu a jednom presnom zásahu Petra Totha Pudingáči otočili zápas proti Coropone a vyhrali 5:4. Nováčik sa pri svojej premiére medzi elitou Bratislavy teší zo 7.miesta, Corpona skončila na 8.mieste.

Súboj o 5.miesto medzi Papalalulu a Ako chcete sa nekonal, z víťazstva 6:0 sa tešili hostia.


Zápas o 3.miesto medzi TIKI TAKA a GPS Ovsište priniesol až 10 gólov. Úvod stretnutia patril majstrovi poslednej sezóny, ktorý držal hráčov GPS na vlastnej polovici. Postupne sa Petržalčania začali dostávať do zápasu, vďaka čomu do prestávky duel otočili a vyhrali ho pomerom 3:2. Úvodné okamihy druhého dejstva patrili Dávidovi Volekovi, ten v priebehu jednej minúty skóroval dvakrát a GPS viedlo 5:2. Šiesty gól Ovsišta pridal desať minút pred koncom zápasu Mário Achberger a zdalo sa, že už je rozhodnuté. TIKI TAKA sa pokúsil o záverečný tlak, ktorý nakoniec priniesol iba dva góly a tak putoval bronz premiérovo do rúk hráčov GPS Ovsište.

Finálový zápas 15.ročníka bratislavskej Niké TOP ligy proti sebe postavil mužstvá AFT Wolves a Engerau Boys. Finále začalo veľmi opatrne, obe mužstvá sa skôr oťukávali v strede ihriska a keď sa aj naskytla nejaká príležitosť, tak obaja brankári predviedli svoje kvality. V závere prvého polčasu však Vlci začali útočiť do plných a obrana Engerau mala plné nohy práce. Úvodný gól zápasu prišiel v 21.minúte, kedy sa obranou Engerau prehnal Filip Turlík - 1:0. Aj po zmene strán pokračovali Vlci vo svojej útočnej hre. Na 2:0 zvyšoval Jakub Barniak, v 30.minúte sa druhýkrát v zápase presadil Filip Turlík. Odpoveď Engerau prišla v 33.minúte, Nicolas Pochylý znížil na 1:3. To však bolo všetko, pretože brankár Wolves Jozef Fekete chytil všetko a jeho tím sa po výhre 3:1 radoval historického štvrtého titulu v rámci Niké TOP ligy. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK David Bielčík 4 Gólov
6. RC Matej Babic 4 Gólov
7. TIK Filip Skala 4 Gólov