|
Igor Tabiš

TIKI TAKA titul neobháji, Wolves zastavili GPS

BRA

V stredu sme boli svedkami semifinálových zápasov play-off bratislavskej Niké TOP ligy, po ktorých poznáme mená nových finalistov tejto sezóny.

Skupina o titul - do finále Engerau Boys a Wolves

Skupina o titul odštartovala semifinálovým súbojom medzi TIKI TAKA a Engerau Boys. Hostia mali silný úvod zápasu, po dvoch rýchlych góloch si zobrali vedenie do svojich rúk. Ešte do polčasu sa ale aktuálny majster pozbieral a vďaka zásahom Mateja Ružičku a Martina Dužeka vyrovnal na 2:2. Po zmene strán bol duel vyrovnaný, Engerau poslal opäť do vedenia Andrej Csiba. Posledné slovo mal Dávid Randuch, gólom na 3:3 išiel zápas do rozstrelu. Ten začal lepšie pre hráčov TIKI TAKA, potom však prišli chvíle brankára Engerau. Dominik Podhajeczky sa dvakrát vyznamenal a poslal svoje mužstvo do vytúženého finále. Engerau Boys zdolali TIKI TAKA 4:3 po penaltách.

Druhý semifinálový súboj v skupine o titul obstarali hráči Wolves a GPS Ovsište. Úvod zápasu bol vyrovnaný, v 20.minúte otvoril skóre zápasu individuálnou akciou kanonier Emil Haladej. Vlci sa v závere polčasu presadili ešte dvakrát, keď Filip Turlík a Peter Bondra potrestali zaváhania v obrane Petržalčanov. Po zmene strán sa hráči GPS snažili zápas zdramatizovať, skúsený Jozef Fekete v bráne Wolves zatiahol roletu a drámu nepripustil. Skúsený mančaft Wolves v záverečnej desaťminútovke ešte trestal z protiútokov pri snahe GPS o vabank. Emil Haladej sa do streleckej listiny zapísal hetrikom, Wolves zvíťazili nad GPS Ovsište 7:0 a zaslúžene postúpili do finále. Na GPS tak čaká súboj o bronz proti TIKI TAKA.


Tretím súbojom v skupine o titul bol zápas Ako chcete proti Corpone. Prvý polčas skončil nerozhodne 2:2, na strane Ako chcete sa presadila dvojica Jaroslav Hrdina - Tomáš Kadik, na strane Corpony zasa Daniel Letava a Juraj Mikoláš. Prekvapenie tejto sezóny bratislavskej niké TOP ligy po zmene strán nakoniec zlomilo zápas na svoju stranu, vďaka gólom Adama Fileka a Richarda Baláža zvíťazilo nad Corponou 4:2. Ako chcete tak čaká zápas o 5.miesto, Corpona zakončí sezónu súbojom o 7.miesto. 

V poslednom plánovanom súboji si mali zmerať sily tímy Papalalulu a Pudingáčov. Nováčik to svojmu súperovi nakoniec uľahčil, Papalalulu zvíťazili bez boja a čaká ich zápas o 5.miesto proti Ako chcete, Pudingáči vyzvú v súboji o 7.miesto Corponu.

Skupina o udržanie sa - Dúbravka punchers vyzve vo finále El Dvory United

V prvom zápase skupiny o udržanie sa súboj medzi Aktivizérom a Brothers nekonal, minuloročný finalista svoj zápas prehral kontumačne. 

V súbežne hranom semifinálovom súboji skupiny o udržanie sa vyzvala Dúbravka punchers Pergami Team. Zápas sa rozhodol prakticky v prvom dejstve, Dúbravčania strelili štyri góly, po zmene strán sa už stretnutie iba dohrávalo. Čestný úspech Pergami Team zaznamenal kto iný ako Martin Schwinghammer.


V druhom semifinálovom súboji tejto skupiny na seba narazili El Dvory United a FC Individuals. Zápas bol veľmi vyrovnaný, hralo sa zo strany na stranu. Hráči Individuals viedli po prvom polčase 2:1, z víťazstva sa však nakoniec netešili. El Dvory United dokázali duel otočiť, po výhre nad Aktivizérom zdolali aj FC Individuals 4:3 a v skupine o udržanie sa si zahrajú finále proti Dúbravke punchers.

Skupinu o udržanie sa zakončil súboj medzi The Shadows a Partners Group SK, ktorý prinesol až 13 gólov. Stretnutie sa však rozhodlo už v prvom polčase, ktorý The Shadows vyhrali 5:0. Majster Business League v druhom polčase síce skóroval 5-krát, nakoniec z toho ale bolo víťazstvo The Shadows v pomere 8:5.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov