|
Igor Tabiš

Zastaví majster Ako chcete? Wolves vyzvú Papalalulu

BRA

Predposledné kolo základnej časti v bratislavskej Niké TOP lige prinesie zaujímavé konfrontácie, ktoré môžu v boji o play-off veľa napovedať.

Líder tabuľlky proti majstrovi

V úvodnom zápase A-skupiny nás čaká dôležitý súboj v boji o play-off. Corpona je aktuálne rozbehnutá, tri výhry v rade a najlepšia defenzíva v rámci tejto skupiny bude ťažkým orieškom pre hráčov Aktivizéru, ktorí potrebujú v tomto zápase naplno bodovať. Inak by sa minuloročný semifinalista neobjavil vo vyraďovacej fáze.

V druhom zápase skupiny vyzve Partners Group SK The Shadows. Majster Business League zatiaľ v novej sezóne stále čaká na premiérové , to však bude chcieť zmeniť po náročnom žrebe práve proti celku, ktorý bol po úvodných dvoch kolách na čele tabuľky. Hráči The Shadows napriek výbornému vstupu do novej sezóny pribrzdili tri prehry v rade, ak sa chcú ale opäť pomýšľať na účasť vo vyraďovacej fáze, musia sa vrátiť späť na víťaznú vlnu.


Engerau Boys čaká v stredu duel proti FC Individuals, ambiciózne mužstvo okolo Majkyho Topora v poslednom súboji proti The Shadows dvakrát doťahovalo výsledok, nakoniec ale duel otočilo a získali tri . Naopak FC Individuals stále čakajú na prvé v novej sezóne, proti lídrovi z Ako chcete dokázali štyrikrát skórovať, inkasovali však dvojnásobný počet gólov a odchádzali bez bodu. 

Šieste kolo vyvrcholí šlágrom "áčka" o 21:00, TIKI TAKA sa postaví zatiaľ nezdolanému mančaftu Ako chcete. Aktuálny majster si bude chcieť napraviť chuť z posledného vystúpenia, v ktorom zaknihoval prvú prehru sezóny. Tento šláger ponúkne aj mikrosúboj dvoch kanonierov. Na strane lídra súťaže osemgólový Jaroslav Hrdina, naopak na strane TIKI TAKA desaťgólový Marián Kvašňovský.

V béčku súboj dvoch najlepších tímov

Úvodný zápas B-skupiny prinesie súboj El Dvory United proti GPS Ovsište. Hostia si budú chcieť napraviť chuť z posledného zbabraného zápasu proti Dúbravka punchers. Dobre rozbehnutý zápas nedotiahli do víťazného konca a tak musia v tomto kole zabrať naplno, ak nechcú chýbať vo vyraďovacej fáze.


Rozhodne zaujímavým súbojom bude zápas Dúbravky punchers proti Pudingáčom. Nováčik sa s tromi víťazstvami drží v pásme play-off, v poslednom kole získal tri avšak bez boja. Naopak Dúbravčania zlomili zápas proti GPS Ovsište a po skvelom výkone v druhom polčase získali tri . Štvorgólový hrdina zápasu Simon Tichý bude chcieť predviesť svoje strelecké schopnosti aj proti nováčikovi. Na druhej strane bude chcieť predviesť svoj brazílsky talent Lucas Eduardo Ramos - v tejto sezóne skóroval už osemkrát. 

Brothers čaká v šiestom kole súboj proti Pergami Team, vicemajster musí po dvoch prehrách v rade zabrať naplno, inak sa jeho šance na účasť v play-off výrazne znížia. 

Podobne ako v "áčku" aj ťahákom B-skupiny bude v stredu záverečný súboj Papalalulu proti AFT Wolves. Vlci v novej sezóne neokúsili chuť prehry, v streleckej pohode je dvojica kanonierov Emil Haladej (6 gólov) a Peter Bondra (5 gólov). Hráči majstra z roku 2021 však budú chcieť nadviazať na posledné dva víťazné zápasy 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov