|
Filip Myslík

Majster naďalej stopercentný, Punchers s prvým víťazstvom

BRA

Štvrtý hrací týždeň je minulosťou. V bratislavskej Niké TOP lige bolo na programe šesť prvoligových stretnutí.

Keďže sa chalani z Partners Group SK nenazbierali, Corpona Team získal tri body bez námahy. Skupinu A odštartoval súboj FC Individuals s aktuálnym majstrom. Futbalisti Tiki Taka nenechali nič na náhodu a zápas rozhodli už v prvom polčase. Hetrikom sa prezentoval Martin Dužek, ďalšie dva góly pridal Marián Kvasňovský, ktorý sa dostal do obdivuhodnej formy.

Potvrdil ju aj po zmene strán, keď pridal ďalšie dva presné zásahy. Individuals dokázali v druhom dejstve kontrovať tromi čestnými gólmi, ale na výsledku to nič nezmenilo. Šampión v úvodných štyroch kolách nestratil ani jeden bod.

Nasledoval atraktívny súboj FC Individuals - Ako Chcete. Dve prekvapenia úvodu novej edície chceli opäť preukázať svoje kvality. Tie boli predsa len vyššie na strane hráčov Ako chcete, ktorí dokázali už v prvom polčase nastrieľať súperovi poltucet gólov. Hrdinom stretnutia sa stal Jaroslav Hrdina, ktorý si vylepšil individuálne gólové štatistiky o štyri presné zásahy. 

Pridali sa k nemu Tomáš Kadik, Adam Filek a Kristián Múdry, a napokon z toho bolo vysoké víťazstvo 10:5. Podobne ako úradujúci šampión, sú aj hráči Ako Chcete zatiaľ stopercentní bez straty jediného bodu. Nazbierali zatiaľ iba 9 bodov, pretože odohrali iba tri súboje.


V poslednom súboji "áčka" si chceli napraviť chuť futbalisti Aktivizéra. Na Mladej Garde však museli rozlúsknuť ďalší tvrdý oriešok v podobe Engerau Boys. A to sa im napriek vyrovnanému zápasu nepodarilo. Ambiciózní hráči okolo Majkyho Topora potvrdili kvality, keď boli minimálne o gól lepší v oboch dejstvách. Napokon sa radovali z dôležitého víťazstva 4:2.

Skupinu B sme zahájili atraktívnym súbojom vicemajstra s GPS Ovsište. Petržalčania po poslednej nevydarenej edícii dokazujú, že patria medzi bratislavskú elitu. Náročný žreb v úvode sezóny zvládli nad očakávania. Po remízach s Pergami a AFT Wolves a víťazstve s Papalalulu dokázali zdolať aj Brothers! 

Skóre zaujímavého duelu otvoril Porubský, už o tri minúty však bolo opäť vyrovnané. Na 1:1 upravil Martin Malecký, posila z FC Red Devils, ktorá okamžite zapadla a stala sa dôležitou súčasťou mužstva. Brothers ale vzápätí opäť viedli, do prestávky sa aj napriek tomu išlo za nerozhodného stavu, pretože posledné slovo v prvom dejstve mali chlapci v oranžových dresoch. 

Ůvod druhého polčasu naopak patril im a to v podstate rozhodlo. Paxner a Nemec poslali GPS do dvojgólového vedenia, ktoré nedokázal odvrátiť ani druhým gólom v zápase Ľudovít Felix. GPS si poradilo s vicemajstrom 4:3. 

V predposlednom zápase programu sa o prvé víťazstvo pobili hráči El Dvory United a Dúbravka Punchers. Obaja si šli za víťazstvom od úvodných minút, pozorných brankárov však nedokázal v prvom dejstve prekonať žiadny hráč. S gólmi sa utrhlo vrece až po zmene strán. Skóre otvoril po pol hodine hry Rastislav Kaiser. Punchers ale dokázali otočiť výsledok vo svoj prospech v priebehu piatich minút.

Záverečná desaťminútovka ponúkla skutočnú futbalovú drámu,. Najskôr vyrovnal na 2:2 Robert Kamen. Posledné minúty ale patrili Punchers, ktorí strelili dva góly, vďaka ktorým zaknihovali prvé víťazstvo medzi elitou. Víťazný gól strelil Patrik Lowenberg.

Program sme opäť zakončili skutočnou futbalovou lahôdkou. FC Pudingáči boli po poslednom sklamaní s Papalalulu odhodlaní vrátiť sa na víťaznú vlnu. Do cesty sa im ale postavil ďalší horúci kandidát na celkový triumf v podobe AFT Wolves. Nováčik podobne ako pred týždňom opäť doplatil na nedostatok skúseností.

V úvodnej dvadsaťpäťminútovke sa Pudingáči nedokázali presadiť ani raz naopak dvakrát inkasovali. Po zmene strán síce dokázal korigovať David Bencsík ale bodový zisk to neprinieslo. O dôležitom víťazstve vlkov rozhodol druhým gólom v zápase Bondra, definitívu vystavil strelec Emil Haladej. AFT Wolves zdolali Pudingáčov 4:2 a pripravili im druhú prehru v sezóne.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK David Bielčík 4 Gólov
6. RC Matej Babic 4 Gólov
7. TIK Filip Skala 4 Gólov