|
Filip Myslík

Papalalulu schladili Pudingáčov, The Shadows s prvou prehrou

BRA

Tretie kolo novej edície Niké TOP ligy je minulosťou. Kvalitu potvrdili ligové stálice, výraznejšieho prekvapenia sme sa však nedočkali.

Futbalisti FC Individuals nezískali bod ani na tretí pokus, hoci tentokrát k nemu nemali až tak ďaleko. Už od 21. minúty však museli doťahovať dvojgólové manko, ktoré pre Corpona Team zabezpečili Ján Vilhan a Juraj Šukola. Ešte v prvom dejstve však Individuals dokázali vsietiť kontaktný gól. Do listiny strelcov sa zapísal Lukáš Jurkovič. 

Krátko po zmene strán sa im dokonca podarilo vyrovnať. Na 2:2 upravil športový komentátor a moderátor Martin Petro. Vedenie si však Individuals nedokázali udržať. Corpona potvrdila kvality a zápas rozhodla, keď v priebehu troch minút strelila dva góly. Lukáš Jurkovič na ne ešte dokázal odpovedať druhým gólom v stretnutí ale Individuals sa už vyrovnať nepodarilo.

S nulou na konte sú po dvoch zápasoch aj futbalisti Partners Group SK. Aktuálny šampión Business League dopláca na náročný žreb v úvode súťaže. Po Tiki Taka tentoraz čelil ambicióznym Engerau Boys. Tí prevzali opraty zápasu hneď od úvodu. V prvom dejstve si dokázali vypracovať zásluhou Kalmára a Zelenáka dvojgólový náskok. 

Ten ešte zveľadili po zmene strán. Rivalovi v boji o postup strelili ďalšie štyri góly. Severín Zelenák skompletizoval hetrik. Hráči Partners Group SK rozhodne majú svoju kvalitu a súperovi počas zápasu viackrát pohrozili. Pozorného Dominika Podhajeczkého v bráne však prekonali až v úplnom závere zápasu. Výsledok kozmeticky upravili Martin Gulyáš a Szilárd Halák. 


Zaujímavú konfrontáciu sľuboval súboj Aktivizér - Ako Chcete. Stretnutie ofenzívne ladených celkov mal však nečakane jednoznačný priebeh aj keď herný prejav až taký rozdielny nebol. Lepšie začal Aktivizér, skóre vo 4. minúte otvoril top kanonier súťaže Roman Sokol. O necelú minútu neskôr to bolo už 2:0. Do listiny strelcov sa zapísal aj Adam Hudáček. Potom sa však karta obrátila.

Hráči Ako Chcete vyškolili Aktivizér z efektivity a predviedli fantastický obrat. Súperovi nakoniec nastrieľali až osem gólov, o ktorých sa poostaralo šesť rôznych hráčov. Ako Chcete nakoniec zaknihovali suverénne víťazstvo 8:3. 

V poslednom súboji skupiny A sa predstavil aktuálny šampión súťaže. Tiki Taka vyzvala prekvapujúceho lídra tabuľky. The Shadows nemali plný počet bodov náhodou, čo súboj s majstrom potvrdil. Napriek tomu, že kvalita bola na strane majstra, The Shadows držali s favoritom krok a v prvom polčase boli pred bránou minimálne rovnako nebezpeční. Do prestávky ale nakoniec odchádzali v miernej nevýhode, v poslednej minúte strelil gól na 2:1 talentovaný Marián Kvasňovský. 

Po zmene strán strelil 27-ročný futbalista aj druhý gól v zápase a majstra poslal do dvojgólového trháku. Shadows sa ale nevzdávali a dokázali aj druhýkrát v stretnutí vyrovnať. Z vyrovnania sa však neradovali ani minútu. V priebehu niekoľkých sekúnd dokázali gólovú eufóriu The Shadows využiť Marek Sokol a Martin Dužek a rozhodli o troch bodoch pre majstra, ktorý sa tak posunul do čela skupiny A.

Program skupiny B otvoril súboj Dúbravky Punchers s Brothers. Favoritom bol vicemajster, na druhé víťazstvo v sezóne sa však poriadne nadrel. Na úvodný gól Baďuru totiž dokázali Dúbravčania odpovedať hneď dvakrát. Záver stretnutia však patril práve Brothers. Pezinčania dokázali zužitkovať tlak a dvomi gólmi zvrátiť výsledok stretnutia vo svoj prospech. 


Parádne stretnutie sme videli medzi GPS Ovsište a AFT Wolves napriek tomu, že obom tímom chýbalo viacero opôr. V úvodnom dejstve sme videli iba dva góly aj keď GPS mohlo streliť minimálne o tri góly viac. Pri vlkoch stálo aj šťastie a do prestávky sa šlo za stavu 1:1. Po zmene strán to už bolo oveľa gólovejšie. 

GPS sa zásluhou Maleckého dostalo do vedenia. Nasledujúce minúty však patrili Wolves, ktorí dokázali dvomi gólmi skóre otočiť. Potom sa ale dvakrát v priebehu troch minút nechali zbytočne vylúčiť, čo v oboch prípadoch využil kanonier GPS Thomas Issa. Po eufórii z vedúceho gólu však takmer okamžite prišlo sklamanie. Posledné slovo mali vlci. Na 4:4 upravil Ščibráni.

Rovnaký výsledok sa zrodil aj v nasledujúcom zápase medzi Pergami Team a El Dvory United. Zápas bol neuveriteľne atraktívny už od úvodných minút. Hralo sa hore dole a všetkých osem gólov padlo v prvom dejstve. Lepšie začali hráči Pergami, ktorí sa zásluhou Hrnčiara dostali do dvojgólového vedenia. V desiatej minúte ale bolo opäť vyrovnané. 

Favorizované Pergami sa dostalo do vedenia ešte dvakrát. V oboch prípadoch ale zakročil Rastislav Kaiser, ktorý vyrovnal na 4:4. Oba tímy si v prvom polčase vystrieľali všetky náboje a po zmene strán sa už skóre napriek viacerým sľubným šanciam nemenilo. 


Program na Mladej Garde sme zakončili šlágrom medzi Papalalulu a ambicióznymi Pudingáčmi, pre ktorých išlo o prvý poriadne test v elitnej súťaži. A bolo to poznať od úvodných minút. Skúsení hráči majstra z minulého kalendárneho roku pozorne strážili dve brazílske ofenzívne esá, ktorým neostávalo nič iné, len hroziť strelami z väčšej diaľky. Boli to práve hráči v modrobielych dresoch, ktorí sa dostali do vedenia. V úvodnej dvadsaťpätminútovke sa presadili dvakrát. 

Po zmene strán sa ale predsalen brazílske hviezdičky zapísali do listiny strelcov a dokázali vyrovnať, aj keď iba nachvíľu. Záver stretnutia bol poriadne dramatický a z víťazstva sa mohli radovať obaja rivali. Súboj ale nakoniec rozhodla skúsenosť. Pudingáči v závere nepremenili dve tutovky a po góloch Paštrnáka a Javnického sa nakoniec z tesného a veľmi dôležitého víťazstva 4:3 radovali hráči Papalalulu.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov