|
Filip Myslík

Majster potvrdil svoju silu, víťazný vstup Engerau Boys

BRA

V treťom kole sme boli svedkami superšlágra medzi AFT Wolves a aktuálnym majstrom Niké TOP ligy. Okrem toho sa do zápasového kolotoča vrátili Engerau Boys, ktorých na úvod čakala náročná prekážka.

Kríza Farmy pokračuje...

Štvrtý najlepší celok posledného ročníka sa v novom stále iba hľadá. Po troch kolách má Farma Áčka na konte 0 bodov. Po prehre s AFT Wolves a Pergami Team, nestačili chlapci v žltom ani na prvoligového nováčika. 

Podobne ako s Pergami to bolo aj tento raz veľmi tesné. Farma sa pritom už v prvom polčase dostala do luxusného trojgólového vedenia. Všetko nasvedčovalo prvému bodovému zisku. Záver prvého dejstva však Farma vypustila, čo dokonale využil Ján Vilhan, ktorý vsietil za pár sekúnd dva góly. 

To mohlo byť v konečnom dôsledku kľúčové. Corpona za stavu 2:3 vstupovala do druhého dejstva v úplne inom rozpoložení. Nováčik si veril a tromi gólmi otočil skóre vo svoj prospech. Kontaktný gól Spišiaka už prišiel neskoro. Farma zaknihovala druhú prehru v rade v pomere 4:5. 

Papalalulu potvrdili kvalitu

Po úvodných dvoch zápasoch si väčšina ľudí z prostredia bratislavského malého futbalu pokladala otázku, či niekto v tejto sezóne dokáže zastaviť Papalalulu. Jedným z tímov, ktorý k tomu mal predpoklady, bol AFT Wolves

Vlci však inkasovali ešte pred zápasom nepríjemnú ranu. Ich najväčšia zbraň, najlepší ligový kanonier posledných troch ročníkov Emil Haladej, si poranil meniskus a do zápasu nemohol zasiahnuť. 

Každý tím by taká strata zasiahla a Wolves nemohli byť výnimkou. Majster Niké TOP ligy to využil a zodpovedným výkonom dokráčal k suverénnemu víťazstvu 7:2. Strelecky sa darilo najmä Martinovi Jurkemikovi, ktorý zaznamenal ďalší hetrik. Najmä jeho posledný zásah stál za to. Cez víkend ho nájdete na našom instagrame aj facebooku, pretože bude zaradený medzi najkrajšie góly týždňa. 

White-Horses s prvým skalpom

Keďže súboj medzi FC Individuals a Pergami Team bol odložený, v stredu sa v "Áčku" odohral už iba jeden duel. Súboj nováčikov FC Red Devils - White Horses bol veľmi dôležitý, pretože oba tímy sa nachádzali na chvoste súťaže bez bodu. 

Po prvom víťazstve túžili obaja a bolo to vidieť hneď od úvodných minút. Prvé dejstvo bolo veľmi vyrovnané, oba tímy sa presadili dvakrát a do druhého polčasu sa vstupovalo za nerozhodného stavu. 

V druhej dvadsaťpäťminútovke sa strelecky darilo už iba jednému celku. Na 3:2 upravil druhým gólom v zápase Pitel, sedem minút pred koncom riadneho hracieho času poistil víťazstvo Malecký. Vlastný gól v závere už Červeným Diablom k bodovému zisku nepomohol.

Úspešný debut Engerau Boys 

Engerau Boys si dávali so začiatkom do nového ročníka načas. Nazbierané sily však využili dokonale. V prvom stretnutí sezóny sa im do cesty postavil aktuálny vicemajster, ktorý chce v tejto sezóne potvrdiť, že minuloročný úspech v podobe finále nebola žiadna náhoda. 

Chalani z GPS Ovsište boli po úvodnom kole, v ktorom si poradili s The Shadows 9:1, plní sebavedomia. Do zápasu s Engerau Boys nastupovali v pozícii mierneho favorita. 

Ambiciózni Engerau Boys už nechcú plniť v elitnej súťaži úlohu do počtu, po úvodnej "zahrievacej" sezóne v Niké TOP lige plánujú vystrčiť rožky. V kategórii do 23 rokov zožali obrovský úspech, keď sa stali majstrami Slovenska, teraz chcú svoje kvality potvrdiť aj medzi seniormi. 

Štart im vyšiel nad očakávania, aj keď prvý polčas skončil 2:2. K Thomasovi Issovi sa strelecky nikto nepridal a to bola voda na mlyn pre Engerau. Petržalčania si v zápase všeobecne príliš nerozumeli a často chybovali, čo v druhom polčase vyústilo v tri inkasované góly. Engerau Boys zdolali GPS Ovsište 5:2. 

Brothers sú späť? 

Bratia z Pezinka minulý rok zaostali za vysokými očakávaniami. V úlohe obhajcu titulu nepostúpili ani do play-off. V aktuálnom ročníku to ale vyzerá tak, že sú starí dobrí chlapci späť. 

V dvoch zápasoch nastrieľali 19 gólov a sú na priebežnom prvom mieste tabuľky, o skóre pred Tiki Taka. Po The Shadows ich silu tentokrát okúsili nováčikovia z tímu Reha-CARE. Brothers si schuti zastrieľali a súperovho brankára prekonali 11-krát.

Strelecky sa zatiaľ darí najmä Lukášovi Kubošimu, ktorý strelil Reha-CARE štyri góly. Po dvoch zápasoch má na konte 7 gólov, v skupine B sa viac darí iba Martinovi Dužekovi z Tiki Taka, ktorý zaznamenal o dva góly viac. 


Prvé tri body pre Aktivizér

Aktivizér zahájil sezónu medzi elitou minulý týždeň. V náročnom súboji čelili Tiki Taka a napriek dobrému výkonu podľahol skúsenému a kvalitnému súperovi 4:7. 

Výsledok často klame, pretože Aktivizér rozhodne neodohral s tretím najlepším celkom minulého ročníka zlú partiu, práve naopak. Z tohto dôvodu môžeme v elitnej súťaži od nováčika očakávať veľké oživenie. 

Chalani to potvrdili vo svojom druhom zápase, v ktorom čelili ďalšiemu ambicióznemu nováčikovi. El Dvory United získali tri body hneď pri svojom debute, teraz túžili po ďalších. 

Hráči Aktivizéra však dali Dvorom iba minimum priestoru a zodpovedným výkonom dokráčali k prvému víťazstvu. Obrovský podiel na ňom mal Roman Sokol, ktorý rozhodol zápas štyrmi gólmi. 

The Shadows opäť v úlohe štatistu

Nikto zatiaľ neokúsil silu prvej ligy takým krutým spôsobom, ako nováčik The Shadows. Chalani to majú na úvod naozaj nesmierne ťažké. V prvom kole čelili vicemajstrovi GPS Ovsište, v druhom kole Brothers a tretia prekážka bola snáď najnáročnejšia zo všetkých. 

Hráči Tiki Taka pôsobia sviežo a namotivovane. Tento ročník chcú ovládnuť a dávajú to všetkým veľmi okato najavo. Nováčika nešetrili a strelili mu 12 gólov. Na druhom mieste tabuľky sú zatiaľ iba o skóre. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov