|
Filip Myslík

Formu Wolves preverí majster, debut Engerau Boys

BRA

Jesenná sezóna bratislavskej Niké TOP ligy je v plnom prúde. Pred nami je tretie kolo, ktoré si rozhodne pýta pozornosť.

Do tretice všetko dobré...

Jeden z najhorúcejších kandidátov na celkový triumf v Niké TOP lige zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Farma Áčka zatiaľ na prvý bod do tabuľky ešte iba čaká, v úvodných dvoch kolách si pripísala dve prehry. 

Na tretí pokus sa štvrtý najlepší celok poslednej edície bude snažiť bodovať naplno. Do cesty sa mu tentokrát postaví nováčik. Corpona vstúpila medzi elitu úspešne. Na úvod porazila FC Red Devils, minulý týždeň však okúsila silu AFT Wolves. 

Nadviažu FC Individuals na minulotýždňový úspech? 

Prvé body do tabuľky si minulý týždeň pripísali futbalisti FC Individuals. Vo vyrovnanom stretnutí dokázali zdolať White-Horses 6:4. Chuť z víťazstva by chceli zažiť opäť. Tentokrát si budú musieť poradiť tímom Pergami.  

Šláger aj so streamom

AFT Wolves sú po letnej prestávke v neuveriteľnej forme. V dvoch zápasoch nastrieľali 17 gólov! Jedenásť z nich strelil elitný kanonier Emil Haladej. Ťazko hovoriť o náhode, keďže Vlci v prvom kole doslova zosmiešnili silnú Farmu, ktorá im v minulej sezóne vystavila stopku v play-off. 


Tento raz formu Vlkov preveria tí najpovolanejší. Hráči úradujúceho šampióna Niké TOP ligy a Summer League. Papalalulu sa na rozdiel od Wolves spoliehajú na tímový prejav. V lige strelili ešte o dva góly viac, rozdelili si ich však až šiesti hráči. 

Konfrontáciu dvoch odlišných štýlov malého futbalu bude určite nesmierne zaujímavé sledovať. Pre tých, ktorí sa nedostanú na Mladú Gardu máme vynikajúcu správu. Šláger kola vám prinesieme prostredníctvom živého prenosu na našom webe. 

Prvé body pre White-Horses?

V rovnakej situácii v akej sa nachádza Farma, sú aj futbalisti White-Horses a FC Red Devils. Obe mužstvá majú po dvoch kolách na konte nulu. Zmeniť to budú chcieť vo vzájomnom súboji, ktorý je na programe v stredu o 21:15.  

Víťazný debut Engerau Boys? 

V skupine B je zatiaľ situácia mierne komplikovaná. Jediné mužstvo, ktoré odohralo dva zápasy je The Shadows. Z tohto dôvodu je ťažké predpokladať, ako na tom jednotlivé tímy z hľadiska formy sú. 

Engerau Boys dokonca v novej sezóne neodohrali ešte ani minútu. Sezónu zahája až v treťom hracom týždni a hneď proti vicemajstrovi. Engerau Boys i GPS Ovsište sú mužstvá, ktoré myslia na budúcnosť a pomaly, ale isto sa tlačia dopredu. 

GPS prekvapilo už v minulej sezóne, Engerau Boys ukázali na Majstrovstvách Slovenska v kategórii U23 nesmierny potenciál, a preto by sme mali s obomi celkami počítať už v aktuálnej sezóne. Ich vzájomný súboj určite mnohému napovie. 


Brothers si idú po druhý triumf...

Majster Niké TOP ligy z roku 2020 vstúpil do novej sezóny víťazným spôsobom. V druhom kole Brothers zničili The Shadows v pomere 8:2. Hetrikom sa prezentovali Lukáš Kuboši a Marek Kabát.

Tentokrát sa chalanom z Pezinka postavia do cesty hráči Reha-CAre, ktorí minulý týždeň oddychovali. Pri svojej premiére však inkasovali až šesť gólov, nad ich sily boli El Dvory United. 

Bodujú El Dvory naplno aj v druhom zápase?

El Dvory United si podobne ako Reha-CARE dopriali odpočinok. V treťom kole budú chcieť nadviazať na vynikajúci výkon a budú si chcieť pripísať druhý triumf. Proti bude Aktivizér, ktorý sa minulý týždeň, aj napriek prehre s Tiki Taka, ukázal vo veľmi dobrom svetle.

Splní Tiki Taka povinnosť?

S The Shadows sa v elitnej súťaži vôbec nikto nemazná. V dvoch úvodných zápasoch nováčik inkasoval 17 gólov. Vyhliadky nie sú dobré ani v najbližšom zápase. Vylepšiť gólové štatistiky si budú chcieť hráči tretieho najlepšieho celku uplynulej sezóny.

Chalanom z Tiki Taka sa vstup do nového ročníka podaril. Aktivizéru strelili 7 gólov, strelecky exceloval najmä štvorgólový Martin Dužek. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK David Bielčík 4 Gólov
6. RC Matej Babic 4 Gólov
7. TIK Filip Skala 4 Gólov