|
Juraj Šupák

Nula pozitívne testovaných hráčov na COVID-19 v dôsledku účasti na ihriskách Niké TOP ligy

Niké TOP Liga

Počas minulého týždňa bol klubovým manažérom tímov Niké TOP ligy v jednotlivých mestách rozoslaný dotazník, prostredníctvom ktorého sme chceli zistiť, či sa vyskytol prípad pozitívne testovaného hráča malého futbalu v dôsledku účasti na zápasoch Niké TOP ligy. Z jednotlivých odpovedí klubových manažérov sme zistili, že žiaden hráč Niké TOP ligy sa nenakazil vírusom COVID-19 v dôsledku účasti na zápase Niké TOP ligy. My vám prinášame súhrnné informácie, ktoré sme z odpovedí získali.

Od tímových manažérov sme obdržali 103 odpovedí, z ktorých 67 bolo z Bratislavy, 12 z Nitry, 9 z Piešťan, 8 z Prešova a 7 z Trnavy. Z celkového počtu tímov, ktoré nastúpili do sezóny Jeseň 2020 (174) sme tak obdržali odpovede od 59,2 % manažérov.

Následne sme zisťovali, či bol zaznamenaný pozitívne testovaný hráč v jednotlivých tímoch. Z celkového počtu 103 odpovedí – označilo 86 manažérov, že žiaden ich hráč nebol pozitívne testovaný, 15 manažérov označilo, že sa v ich tíme nachádza hráč, ktorý bol pozitívne testovaný na COVID-19 a 2 manažéri uviedli, že nevedia, či sa v ich tíme vyskytol hráč s pozitívnym testom.

Ako poslednú otázku sme sa snažili zistiť, či v tíme zaznamenali prípad pozitívne testovaného hráča v dôsledku účasti na zápase Niké TOP ligy. Z celkového počtu 103 odpovedí žiaden manažér neuviedol, že by v tíme zaznamenali pozitívny prípad, ktorý by bol spôsobený účasťou hráča na ihrisku počas zápasu Niké TOP ligy. Celkový počet hráčov na súpiskách tímov, od ktorých sme obrdžali odpovede je 1651, čo tvorí viac než polovicu všetkých aktívnych hráčov Niké TOP ligy.

Peter Králik (riaditeľ Niké TOP ligy): "Keďže máme nútenú stopku, využili sme čas a snažili sme sa zistiť či sa v našich radoch, počas našich zápasov mohol rozšíriť COVID-19. Aj keď výsledky pochopiteľne nie sú 100%, už len fakt, že žiaden hráč sa preukázateľne nenakazil počas malého futbalu je vynikajúci. Ako organizátori Niké TOP ligy sme sa snažili už od júna proaktívne monitorovať situáciu a v jednom prípade, sme museli aj zakročiť, keď sa hráč po zápase dozvedel, že ho odohral pozitívny. Upozornili sme všetkých, ktorí s ním prišli do kontaktu a zároveň odložili nasledujúce kolo. Takto sme boli pripravení postupovať aj počas aktuálnej sezóny, avšak lockdown nás zastavil. Je dôležité správať sa zodpovedne a dodržiavať opatrenia. Ako sme sa však dozvedeli z médií a je to potvrdené aj číslami, omnoho závažnejšie aktivity sú svadby či oslavy, ako hranie malého futbalu na čerstvom vzduchu. Snáď sa čoskoro vrátime do zodpovedného normálu."

Ďakujeme všetkým klubovým manažérom, ktorí sa zapojili do nášho formulára a veríme, že sa už čoskoro opäť všetci vidíme na ihriskách malého futbalu. Táto možnosť je však podmienená zodpovedným správaním každého jedného z nás a preto veríme, že v dôsledku dodržaní všetkých požadovaných hygienických nariadení vytvoríme bezpečné prostredie na odohratie zvyšnej časti sezóny. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. RC Matej Babic 4 Gólov
6. TIK Filip Skala 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov