|
Stanislav Chudík

Ani jeden z majstrov nie je lídrom

Niké TOP Liga

Kým nebolo zakázané organizovanie Niké TOP ligy pre opatrenia týkajúce sa šírenia vírusu COVID-19 sa odohrali tri hracie týždne súťaže. Ani jeden z majstrov zo sezóny Jar 2020 sa momentálne nenachádza v čele svojej súťaže.

Majstrami Niké TOP ligy sa na jar stali Brothers v Bratislave, Atletico v Trnave, v Piešťanoch sa radovali z titulu hráči 365Gym Team. V Nitre si titul majstra vybojovali Pivkári a v Prešove to boli hráči Willpan Stars.

Brothers s jednou výhrou

Brothers v prvom kole čelili Engerau Boys. Úvodný zápas nového ročníka vôbec nezačal podľa ich predstáv, keď v prvom polčase nedokázali svoje šance premeniť a sami inkasovali dvakrát. V druhom polčase sa však karta obrátila a Brothers ukázali, prečo sú úradujúcimi majstrami. Druhý polčas priniesol 5 gólov  a všetky skončili v siete Engerau Boys. Brothers herne dominovalo a odmenou im bolo otočenie nepriaznivo sa vyvíjajúceho sa zápasu na konečných 5:2.  V druhom kole to bolo práve naopak. Úvod vyšiel Brothers výborne, keď už v druhej minúte viedli zásluhou Ochaba. Ešte do polčasu však o vedenie prišli, keď Wolves troma gólmi otočilo vývoj zápasu. Polčas skončil 3:1, keď sa za „vlkov“ dvakrát presadil Haladej a jeden gól vsietil Ďuriš. Druhý polčas priniesol ešte jeden gólový moment. Z gólu a zavŕšenie hattricku sa radoval Emil Haladej, ktorý uzavrel na konečných 4:1 pre Wolves.  Ich posledným súperom doposiaľ boli hráči Pergami Team. Brothers nezachytili úvod duelu, keď do 20.minúty prehrávali už 3:0. V 21.minúte sa im zásluhou Kubošiho podarilo znížiť, viac však už nedokázali vymyslieť. Stav 3:1 pretrval aj v druhom polčase, kde už viac gólov nepadlo a Brothers utŕžilo druhú prehru.

Brothers aktuálne patrí 5.priečka v tabuľke B skupiny 1.Niké TOP ligy v Bratislave s negatívny skóre 7:9.


Atletico v oklieštenej zostave

Atletico, ktoré je v Trnave sedemnásobný majster Niké TOP ligy, v prvom kole čelilo nováčikovi – Bafana Bafana. V prvom polčase padol jediný gól, o ktorý sa postaral Jozef Holka, ktorý poslal Atletico do vedenia. V 46.minúte padli dva góly, po jednom do každej brány. Najskôr poslal Kukučka Atletico do dvojgólového vedenia, v zapätí však Sabo opäť znížil na rozdiel jedného presného zásahu. Ani tento stav však dlho netrval, keď v 48.minúte Dominik Ujlaky zvýšil na 3:1. V poslednej minúte padol ešte jeden gól, o ktorý sa postaral Hudcovič, ktorý znížil na konečných 3:2 pre Atletico. V repríze posledného finále sa stretlo Atletico proti Báro-raj. Atletico v značne oklieštenej zostave inkasovalo 2 góly a samo sa strelecky presadiť nedokázalo. Skóre otvoril v 2.minúte Vašek. Druhý gól padol v 48.minúte, keď sa presadil najlepší strelec zo sezóny Jar 2020 Radovan Kotlár. V poslednom vystúpení pred vynútenou pauzou sa Atletico stretlo s bronzovým Csirke mel. Výborný zápas priniesol prestrelku v ktorej padlo 9 gólov. Atletico prehrávalo 2:0 aj 4:1, nakoniec však dokázalo bodovať naplno. Skvelý záver stretnutia priniesol Atleticu vytúžené 3 body. Na víťazstve sa gólovo podieľali Erik Tákáč, 3x Peter Brestovanský a víťazný gól strelil Jozef Holka.

Atleticu patrí po troch kolách 4.miesto s vyrovnaným skóre 8:8.  



Pivkári mimo priečok zaručujúcich play-off

V prvom kole sa Pivkári postavili proti Túlavým citrónom. Zápas začali výborne, keď už v 4.minúte išli do vedenia. Z neho sa však dlho neradovali. Túlavé citróny sériou troch gólov v priebehu piatich minút otočili vývoj zápasu. 5 minút pred koncom prvého polčasu sa Pivkárom podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, takže pred druhým polčasom bolo všetko otvorené. Ten však Pivkárom absolútne nevyšiel. Naopak Túlavé citróny hrali výborne a pridali k tomu aj góly. Konto súpera zaťažili v druhom polčase piatimi gólmi. Pivkári sa nedokázali presadiť ani raz vo zvyšku zápasu. Prvé kolo tak Pivkári prehrali 8:2. V druhom kole čakali Pivkárov hráči Trestnej lavice. Prvý polčas sa niesol v znamení opatrnejšieho futbalu z oboch strán, keď sme si na úvodný presný zásah museli počkať až do 22.minúty, keď skóre otvoril Turan a poslal Pivkárov do vedenia. Z neho sa však radovali iba tri minúty, keď v poslednej minúte prvej polovice vyrovnal na polčasových 1:1 Kocian. Aj druhý polčas gólovo otvorili Pivkári, keď ich do vedenia posielal v 33.minnúte Sloboda. Pivkári však jednogólový náskok nedokázali udržať, keď Trestná lavica v priebehu dvoch minút otočila vývoj zápasu. Najskôr sa presadil v 41.minúte Horváth a o minútu neskôr aj Domasta. Stav 3:2 pre Trestnú lavicu sa už nezmenil a tak Pivkári prehrali aj svoj druhý zápas. V poslednom zápase narazili na nováčika Slovan. Úvodných 15 minút Pivkárom absolútne nevyšiel, keď inkasovali až tri góly a vypadalo to, že aj do tretice odídu domov bez bodu. V 17.minúte však znížil Mikuš a vykresal iskierku nádeje. 3:1 pre Slovan bol polčasový výsledok. Druhý polčas však Pivkári nastúpili akoby vymenení a bola to doslova kanonáda. Šiestimi presnými zásahmi v druhej polovici zápasu absolútne otočili nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a zaznamenali tak prvé víťazstvo. Zápas tak nakoniec skončil 7:3.

Pivkári momentálne okupujú 5.miesto v tabuľke s negatívnym skóre 11:14.


365Gym Team z dvoch zápasov raz víťazne

V úvodnom kole sa hráči 365Gym Team stretli  v repríze finále s HPN Stars. Prvý polčas zápasu priniesol gólovú lavínu HPN Stars, keď strelili 5 gólov a prakticky do polčasu rozhodli o výsledku zápasu, keďže v prvom polčase 365Gym Team gól nestrelil. V druhom polčase sa síce 365Gym Team podarilo dvakrát presadiť, ale rovnako dvakrát sa presadili aj hráči HPN Stars. Zápas skončil víťazstvom HPN Stars 7:2, ktoré tak odplatilo prehru z finále. V druhom kole čakal na 365Gym Team Msfits FC. 365Gym Team išlo v prvom polčase najskôr do dvojgólového vedenia, keď sa presadili Miklovič a Hazda. V 18.minúte znížil na polčasových 1:2 z pohľadu Misfits FC Krajčovič. V druhom polčase 365Gym Team definitívne rozhodol o svojom víťazstve, keď sa v priebehu štyroch minút dokázali trikrát presadiť. V poslednej minúte sa síce dokázali presadiť aj na druhej strane hráči Misfits FC, ale to už nič nezmenilo na tom, že sa z prvých troch bodov v novej sezóne radovali hráči 365Gym Team po víťazstve 5:2. 365Gym Team momentálne okupuje 7.miesto tabuľky so skóre 7:9 po dvoch odohraných zápasoch.


Willpan Stars zatiaľ bez prehry

V prvom kole sa Willpan Stars stretli s Los Pollos Hermnanos. Prvý polčas priniesol jediný gólový moment, o ktorý sa postaral v 22.minúte Šimko, keď poslal Los Pollos Hermnanos do vedenia 1:0. Druhý polčas bol gólovo bohatší. Najskôr sa Willpan Stars podarilo otočiť vo svoj prospech, keď sa presadili Sabolčík a Luterán. V 39.minúte však bolo vyrovnané, keď skóroval Ondrej. Willpan Stars však išlo opäť do vedenia, dokonca dvojgólového, keď sa v priebehu dvoch minút dvakrát presadili. Góly zaznamenali Fertáľ a Sabolčík – 4:2 pre Willpan Stars. Los Pollos Hermanos však opäť zdramatizovalo, keď na rozdiel jediného gólu znížil Ondrej v 46.minúte. Vo zvyšku zápasu však Willpan Stars už neinkasovalo a ubránilo svoje jednogólové vedenie. Za víťazstvo 4:3 si tak pripísali tri body do tabuľky. V druhom kole sa stretli s Futbal Bazar Team, ktoré išlo ako prvé do vedenia, keď sa v 2.minúte gólovo presadil Škrepták. Willpan Stars však sériou troch gólov dokázalo vývoj otočiť, keď góly strelili Kacala, Fedor a Ľaš. Ešte do polčasu však na 3:3 vyrovnal Kapraľ. V druhom polčase šli do vedenia najskôr hráči Willpan Stars, keď sa v 34.minúte presadil opäť Ľaš. Vedenie však Willpan Stars neudržali, keď v 48.minúte vyrovnal na konečných 4:4 Timko.


Wilpan Stars momentálne patrí 2.priečka v prešovskej Niké TOP lige s pozitívnym skóre 8:7.  

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. RC Matej Babic 4 Gólov
6. TIK Filip Skala 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov