|
Igor Tabiš

V stredu pokračuje play-off, kto si zaistí miestenku vo finále?

BRA

Aktuálna sezóna bratislavskej Niké TOP ligy sa pomaly blíži do finále. V stredu nás čakajú semifinálové súboje štyroch najlepších tímov. Kto sa nakoniec prebojuje do vytúženého finále?

Skupina o titul - semifinále

Úvodný semifinálový zápas skupiny o titul so sebou prinesie zaujímavú konfrotnáciu TIKI TAKA proti Engerau Boys. Aktuálny majster Bratislavy musel vo štvrťfinále poriadne zabrať, proti húževnatému nováčikovi z FC Pudingáči predviedol obrat z 1:2 na konečných 3:2. Vďaka dvom gólom Mateja Ružičku hráči TIKI TAKA stále živia nádej na obhajobu majstrovského titulu. V semifinále ich čaká ďalší náročný súper. Engerau Boys totiž dokázali zastaviť skúsený Papalalulu, kolektív okolo Majkyho Topora uspel v penaltovom rozstrele, čím si zabezpečil účasť medzi štyroma najlepšími mužstvami tejto sezóny.


Partia vlkov sa v úvodnom zápase play-off prakticky nenatrápila, v súboji proti Corpone si z chuti zastrieľal kanonier Emil Haladej, čo sa premietlo do celkového výsledku 7:2 v prospech Wolves. Ambiciózny mančaft teraz vyzve GPS Ovsište, Petržalčania za sebou majú napínavý duel proti Ako chcete, v ktorom padlo až sedem gólov. Rozuzlenie a postup GPS do semifinále zabezpečil v posledných sekundách zápasu najlepší strelec mužstva v aktuálnej sezóne Thomas Issa.

Skupina o titul - zápasy o umiestnenie

Úvodným zápasom v skupine o titul v rámci celkového umiestnenia bude súboj Ako chcete proti Corpone. Prekvapenie celej základnej časti bratislavskej Niké TOP ligy odohralo vyrovnaný štvrťfinálový duel proti GPS Ovsište. Spomínaný záver zápasu však hráči Ako chcete nezvládli a namiesto penaltového rozstrelu to bola nakoniec krutá prehra 3:4. Hráči Corpony v súboji proti Wolves neprekvapili a ťahali za kratší koniec, o čosi hrateľnejším by mal byť pre nich práve stredajší súboj. Netreba však zabúdať na prvý vzájomný zápas tejto sezóny, ktorý zvládli dominantným spôsobom hráči Ako chcete a Corponu zdolali 7:2.

Druhým zápasom v rámci celkového umiestnenia skupiny o titul bude stretnutie Papalalulu proti Pudingáčom. Majster z roku 2021 nečakane zakopol vo štvrťfinále proti Engerau Boys a tak bude chcieť potvrdiť papierové predpoklady v súboji proti nováčikovi. Pudingáči síce proti TIKI TAKA po góloch Lucasa Eduarda dvakrát viedli, nakoniec to na vytúžený postup medzi štyri najlepšie tímy tejto sezóny nestačilo. Prvý vzájomný duel oboch tímov v rámci základnej časti vyznel lepšie pre favorita, Papalalulu zdolali Pudingáčov v sedemgólovej prestrelke 4:3. Zopakuje sa tento gólový koncert aj v stredu večer?

Skupina o záchranu - semifinále

Po víťazstve nad Partners Group SK a spečateniu záchrany v najvyššej súťaži čaká na Dúbravku punchers súboj proti Pergami Team. Posledný vzájomný duel zvládli v poslednom kole základnej časti lepšie Dúbravčania, ktorí zvíťazili po góloch Rastislava Gullára, Miloslava Slížika a Simona Tichého 3:1. Pergami Team si záchranu medzi elitou vybojovali víťazstvom proti The Shadows, keď o osude stretnutia a výhre rozdielom triedy rozhodol dvojgólový Martin Schwinghammer. 


O obrovské prekvapenie play-off sa postarali hráči El Dvory United, ktorí dokonale zaskočili Aktivizér a po výhre 7:3 sa udržali v najvyššej súťaži. Hrdinom zápasu sa stal na strane Petržalčanov trojgólový Tomáš Patáč. FC Individuals sa dokázali rovnako zachrániť, avšak na svoj cieľ sa prakticky ani nenatrápili - Brothers zdolali bez boja. V semifinálovom súboji skupiny o záchranu ich čaká zápas proti El Dvory United. 

Skupina o záchranu - zápasy o umiestnenie

Minuloročný nováčik nezvládol kľúčový súboj proti El Dvory United. Hráči Aktivizéru to v minulej sezóne dotiahli až do semifinále, nakoniec obsadili nepopulárne 4.miesto. Táto sezóna už tak úspešná nebude. V zápase o celkové umiestnenie ich čaká mužstvo Brothers, ktoré prežíva rovnako nevydarenú sezónu v porovnaní s tou predchádzajúcou.

Posledným súbojom v skupine o udržanie sa bude meranie síl medzi The Shadows a Partners Group SK. Oba celky prežívajú nevydarenú sezónu a tak si budú chcieť napraviť chuť vo vzájomnom súboji. Ten posledný ešte v základnej časti priniesol nerozhodný výsledok 3:3.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov