|
Filip Myslík

Wolves čaká ďalší test, Ako chcete proti The Shadows

BRA

Ďalší týždeň nám na bratislavskej umelej tráve ponúkne už 4. kolo Niké TOP ligy. Opäť sa môžeme tešiť na zaujímavé konfrontácie.

V áčku šláger o 2. miesto tabuľky

O prvé zabojujú v úvodnom súboji skupiny A chlapci z Partners Group SK. Majster Business League má na konte iba dva zápasy, v oboch však čelil nesmierne silným súperom. Ani v jednom zápase však nesklamal a je len otázkou času, kedy po prvýkrát v elitnej súťaži boduje naplno. Pokúsi sa o to už proti minuloročnému prekvapeniu. Corpona Team plánuje zopakovať úspech z minulého roka a kvalifikovať sa do vyraďovacej fázy. Po troch kolách má zatiaľ na konte jednu tesnú prehru, remízu s Engerau Boys a po minulom týždni aj prvé víťazstvo s FC Individuals.

Práve vyššie spomenutí FC Individuals sa podobne ako hráči Partners Group SK pokúsia o prvý bodový zápis. Po úvodných troch kolách ale môžeme s prehľadom zhodnotiť, že by sa jednalo o prekvapenie sezóny. V stredu večer sa im do cesty postaví aktuálny majster. Tiki Taka vyhrala všetky tri zápasy s prehľadom a v súboji s posledným celkom tabuľky nepripustí žiadne prekvapenie.


Príjemným prekvapením "áčka" sú zatiaľ nenápadní chalani z The Shadows, ktorým až minulý týždeň zrazil hrebienok majster. Súboj s Tiki Taka ale nebol ani zďaleka taký jednostranný a hráči The Shadows ukázali, že s nimi treba v tejto sezóne počítať. Po týždni ich ale čaká ďalší extrémne náročný súper. Ako Chcete v poslednom zápase rozobralo Aktivizér 8:3, čo ho okamžite katapultovalo medzi favoritov na postup zo skupiny. Stretnutie o ôsmej hodine bude určite patriť k tým najatraktívnejším.

Zaujímavé to rozhodne bude aj o hodinu neskôr medzi Engerau Boys a Aktivizérom. Boys v minulom kole prišli v silnej zostave a bolo to poznať, silnému súperovi dominovali prakticky celé stretnutie. Aktivizér inkasoval tvrdý úder, nehral však tak zle, ako to na prvý pohľad vyzerá. Hráči Ako Chcete vyškolili minuloročného semifinalistu z efektivity a po zmene strán súpera zlomili. S Aktivizérom ale rozhodne treba počítať a pre hráčov Engerau Boys by nebolo rozumné, ak by najbližšieho súpera podcenili.

Napravia si Pudingáči chuť?

V béčku nás čaká veľmi zaujímavý stret hneď na úvod. Minuloročný finalista Brothers si to rozdá s tabuľkovým susedom, ktorý zatiaľ veľmi nepríjemne hryzie a plánuje v tom pokračovať. Reč je o GPS Ovsište, ktoré v tejto sezóne dokázalo zdolať top favorita skupiny Papalalulu a ďaleko nebolo ani od víťazstva s favorizovanými AFT Wolves. O dva prišli Petržalčania po strate koncentrácie až v samotnom závere. Isté je, že súperovi nedarujú ani tentokrát. Brothers zatiaľ neprehrali ani jeden zápas, o tri prišli kvôli kontumácii. Pre GPS budú tretím tvrdým orieškom v poradí.

Nasledovať bude súboj o predposledné miesto tabuľky medzi El Dvory United a Dúbravkou Punchers. Obaja rivali si budú chcieť pripísať prvé víťazstvo medzi elitou. V minulom kole ukázali obe mužstvá veľkú kvalitu a bojovnosť. Punchers poriadne potrápili vicemajstra, Brothers podľahli len tesne 2:3. El Dvory na druhej strane odohrali šialený zápas s favorizovaným Pergami. V prvom dejstve sme videli všetkých osem gólov a bola to poriadna jazda hore dole. Niečo podobné môžeme očakávať aj v stredu večer.


Pergami Team zatiaľ mierne zaostáva za očakávaniami. V troch stretnutiach získali belasí iba dva za dve remízy. Tentokrát to budú mať ešte oveľa náročnejšie. Na umelej tráve si pomerajú sily s Papalalulu, ktoré zatiaľ v novej sezóne nepôsobí takým suverénnym spôsobom ako v predchádzajúcich edíciách. Minulý týždeň ale v šlágri kola ukázali, že môžu stále pomýšľať na tie najvyššie méty. Zodpovedným výkonom schladili rozbehnutých Pudingáčov, ktorým pripravili prvú prehru v sezóne. Zápas ale podobne ako s GPS ukázal, že Papalalulu v Bratislave pomaly, ale isto rastie veľká konkurencia.

FC Pudingáči síce prišli o prvé , ale to môže byť pre nich v konečnom dôsledku len prospešné. Horšie by bolo inkasovať prvý úder v prvom kole play-off. Takto chalani zistili, kde sú ich medzery a na čom majú do budúcna popracovať. Ďalšie dôležité skúsenosti určite získajú aj v najbližšom stretnutí, v ktorom vyzvú lídra tabuľky. AFT Wolves majú dostatok skúseností a v minulom kole ukázali, že majú veľkú kvalitu aj bez Emila Haladeja. Ak navyše príde aj najlepší kanonier posledných troch ročníkov, tak sú vlci schopní zdolať kohokoľvek. Súboj s Pudingáčmi bude určite patriť k vrcholom večera.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov