|
Igor Tabiš

Príbeh nováčika Real Coholics: Z futbalu pod mostom až do Niké TOP ligy

BRA

Jedným z nováčikom Niké TOP ligy je v tejto sezóne v Bratislave mančaft Real Coholics. O zaujímavom príbehu, ako sa registrovať do súťaže, ambíciach tímu či prvotných pocitoch prezradil viac manažér tímu Lukáš Juras.

Ako ste sa dopočuli o projekte Niké TOP ligy? Čo vás presvedčilo prihlásiť sa do súťaže?

Takmer ako o všetkom, po známosti, vďaka istému stredajšiemu futbalu pod mostom Lafranconi, kde som sa spoznal s chalanmi, ktorí už túto ligu nielenže hrávajú, ale aj spoluorganizujú. Osobne ma presvedčili dve veci, v prvom rade záujem ostatných chalanov z tímu - reálne sa na niečo také dať a po druhé to bola pomoc, ktorú som dostal od Juraja Šupáka, ktorý mi poskytol odpovede na všetky moje otázky ohľadom Niké TOP ligy. Potom to už bolo len o zaplatení registrácie, zhodnutí sa na názve, časoch, dňoch, farbách, číslach dresov a pod. Čiže nič obtiažne. 

Ako sa vám zatiaľ páči tento projekt?

Ohlasy celého tímu sú veľmi pozitívne, na každý zápas máme enormný počet záujemcov, niekto by si povedal, že možno až príliš veľa, ale my sa riadime starým dobrým heslom - čo je veľa, to je málo.

Kto je zakladateľom Real Coholics a prečo práve tento názov?

S myšlienkou dať dokopy tím a prihlásiť sa do Niké TOP ligy prišiel Kubo Kincses, takže jeho by som pasoval za zakladateľa nášho tímu. Bez neho by sme tu s najväčšou pravdepodobnosťou neboli. Názov Real Coholics bol demokraticky zvolený väčšinou nášho tímu a prišiel s ním Adam Kianička. Myslím, že sa väčšina, vrátane mňa rozhodla pre tento názov hlavne kvôli tomu, že sme zotavujúci sa alkoholici (smiech) a taktiež preto, že názov FC Analcolici (nealko po taliansky) by nám zrejme neprešiel (úsmev).


S akými očakávaniami ste vstúpili do vašej premiérovej sezóny Niké TOP ligy? Je toto vaša prvá skúsenosť s malým futbalom?

Ambície máme samozrejme najvyššie a to postup do tretej TOP ligy. V tíme máme skúsených hráčov, ktorí hrávali malý ligový futbal a je to vidieť na ihrisku. Rovnako v našom tíme nájdeme aj hráčov, pre ktorých je účasť v tejto lige úplnou novinkou vrátane mňa. 

Po dvoch zápasoch máte na konte štyri body  - to je na nováčika solídny štart...

Myslím, že s prihliadnutím na to, že väčšina chalanov sa videla na zápasoch prvýkrát tak v našom tíme panuje veľká spokojnosť. 

Kto je najväčšou hviezdou v tíme?

Najväčšia hviezda? Ak to berieme podľa toho, kto má v našom tíme najvyšší plat tak to bude Johan Khuri, je platený zo zahraničia. Podľa počtu followerov na instagrame to je s veľkým predstihom Tomáš Ťapuš. Futbalovým umením to budú hviezdy ako Erik Rumanko, Jakub Kincses, David Juras, Ondrej Zachar, Tomáš Guliš a určite som ešte na niekoho zabudol, ale aj no je najväčšia hviezda (smiech).

Akým štýlom futbalu by ste sa radi prezentovali?

Pekným, ale keďže to nám až tak nejde, tak aspoň priamym, rýchly a dôrazným. Niečo ako Manchester United...kedysi.

Aké sú dlhodobé ciele Real Coholics?

Dlhodobým cieľom je určite postúpiť čo najvyššie, ale myslím, že tým hlavným je udržať túto partiu pokope, nech si spolu  môžeme zahrať ešte veľa sezón. Taktiež by nebolo na škodu, zohnať niekoľko strategických sponzorov, ktorí by nás pozvali do prezidentského alebo aj primacionálneho paláca za naše úspechy. 


Na instagrame ste odštartovali váš klubový účet - čo všetko tam nájdu vaši fanúšikovia a kto ho spravuje?

Momentálne ho spravujem ja, dúfam ale, že v blízkej budúcnosti nájdeme niekoho schopnejšieho, kto sa do toho trochu vyzná. Fanúšikovia tam nájdu fotky takmer celého tímu z každého zápasu v tých najlákavejších polohách.

Čo vám na projekte Niké TOP ligy imponuje najviac?

Je toho veľmi veľa, ak mám vybrať tri hlavné tak Juraj Šupák, kvality ligy a vynikajúca organizácia. 


Váš odkaz na záver...

Fanúšikov by som týmto chcel poprosiť, nech na nás chodia stále pozerať, predsa len ste náš osemnásty hráč na ihrisku a len s vami môžeme dosahovať také výsledky, aké momentálne dosahujeme. Súperom veľa zdaru a nie je hanbou prehrať s početnejším. Na záver nám dajte follow a fotbalu zdar! 

NAJ tímu Real Coholics:

Najväčší zabávač: Roman Vavro

Najpomalší hráč: To sa nehovorí

Najlepší strelec: Jakub Kincses

Najväčší simulant: On vie

Najviac času pred zrkadlom: Vilo Seliga

Najväčší nervák: Juraj Juras

Najčastejší terč vtípkov: Johan Khuri

Netrafí prázdnu bránu: Adam Jakabovic

Najväčší plačko: Chlapci neplačú

Legenda tímu: Martin Priecinsky


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 3 24:4 9
2. TIK TIKI TAKA 3 17:4 9
3. AFT AFT Wolves 3 9:13 3
4. RC Real Coholics 3 12:15 3
5. PČK Pečienkári 3 10:12 3
6. FCN FC Nealko 3 2:26 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 11 Gólov
2. TIK Matej Dolník 4 Gólov
3. TIK Filip Skala 4 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 4 Gólov
5. EB Adam Semančík 3 Gólov
6. EB Patrik Gajan 3 Gólov
7. TIK Marián Kvasňovský 3 Gólov