|
Igor Tabiš

Najsledovanejšie záznamy zápasov? Prvenstvo drží AFT Wolves

Niké TOP Liga

Všetko podstatné sa v Niké TOP lige odohráva na ihrisku, avšak dnešná technológiami nabitá doba prináša nové možnosti aj do virtuálneho priestoru. Fanúšikovia Niké TOP ligy si môžu atmosféru vychnutať aj prostredníctvom live prenosov či záznamov všetkých zápasov. Prvenstvo v najsledovanejších záznamoch zápasov v Niké TOP lige drží mužstvo AFT Wolves, pri tejto príležitosti sme vyspovedali jeho manažéra Mareka Bujňáka.

AFT Wolves má najsledovanejšíe záznamy zápasov spomedzi všetkých účastníkov Niké TOP ligy - prekvapil vás tento fakt?

Tomu sa teším. A či prekvapil? Popravde intenzívne pozerám aj na čísla videní zostrihov a skôr ma vie prekvapiť čísla niektorých zápasov z nižších líg. Deň po zápase tam je aj 300 videní, čo ma prekvapuje viac, ako naše čísla. Takže miestami som skôr sklamaný, keď tam nevidím vyššie číslo aj po propagácii zápasov či kola na našom webe, prípadne facebooku a instagrame.

Čomu pripisujete toto prvenstvo?

Sme pomerne aktívni na sociálnych sieťach, ako facebook tak aj instagram. Máme aj vlastný web (www.wolves.sk), podľa mojich informácii ako jediný na malo-futbalovom Slovensku a aj vďaka tomu máme čísla o čosi vyššie, ako iné mančafty. Tiež mame dva tímy - A a B, a v nich približne 40 hráčov, takže aj to vie ovplyvniť čísla. V neposlednom rade kvalita zápasov, krásne góly, akcie či zákroky brankárov sú plusy pre nás.

Najvýraznejšou mierou k tomu prispela vaša fanúšikovská základňa - ktorou vekovou kategóriou je tvorená? Máte veľa fanúšikov?

Určitě topkou su naší fanúšikovvia. Aj vďaka širokej hráčskej základni máme o čosi viac fanúšikov ako ostatní. Podľa informácií zo sociálnych sietí nám najviac fandí logicky mužské pohlavie medzi 20-30 rokov. Na instagrame máme 460 followerov, na facebooku 490 sledovateľov. 

Ako vnímate možnosť, že po zápase si môžete pozrieť jeho kompletný záznam na webe topliga.sk? 

Je to super vec. Dá sa však aj lepšie využívať. A to konkrétne pridávať zostrihy v danom okamihu. Ak by chalani mali počas zápasov zapnutý internet, hneď by sme mohli na webe vidieť zostrih a bolo by to také menšie lajfko (smiech).


Využívate túto platformu aj pri zápasovej príprave na súperov v lige?

Áno, zostrihy zápasov našich súperov pravidelne sledujem. Dokonca si pozriem aj zápasy z iných líg, kde by som mohol prípadne nájsť nové posily do tímu. Touto cestou sa mi dokonca do tímu podarilo priniesť zopár hráčov. Veľký záujem máme aj o Brazílčana z tímu FC Pudingáči, preto som túto sezónu sledoval zostrihy aj tohto tímu.

Dopomáha táto vymoženosť k popularite Niké TOP ligy? 

Určite áno. Veď aj vďaka zostrihom a krásnym gólom sa liga dostala k video výberom toho naj, čo ponúkali trávniky do najlepšej stávkovej kancelárie ale aj do Markízy - do frajera na záver. Liga, ako aj my čoskoro oslávime 10 rokov. Peťo s Matúšom vedia o mojej dobre myslenej "kritike". A čo sa ligy týka, čo na srdci, to na jazyku. Všetko ale v rámci dobrej mienky a s cieľom vylepšiť chod ligy. Je neustále čo zlepšovať, nie však stále je to možné, čo tiež musíme chápať. Napríklad aj to okamžite uverejnenie zostrihu zápasu. Teda aspoň na začiatok pre 1.ligu.

Ako hodnotíte marketingové aktivity Niké TOP ligy? 

Live stream som si doslova vyprosoval pred každou sezónou. A napokon po dlhom čase sa to podarilo (smiech). Keďže ja to už nejaký ten piatok menežujem z východu (momentálne do toho prišli aj zákazy kvôli koronavírusu), tak stream je pre mňa fakt top vec, ktorú Niké TOP liga mohla urobiť. Aj keď to nie sú všetky zápasy, vždy je to ale lepšie, ako nič. Ale aj tu by sa to dalo časom zlepšiť, napríklad kvalitnejším obrazom (viac svetla na ihrisku a pod.) alebo aj komentovaním. A ďalšie veci, ktoré mám rozpísané vo feedbacku a čakajú na odoslanie do centrály Niké TOP ligy (smiech). Privítal by som však viac fotiek zo zápasov, hlavne z 1.ligy. Skvelou vecou je aj pozápasové review na webe. Každopádne tým, že som s ligou od jej počiatku, vidím veľký progres a zároveň veľký potenciál, ktorý snáď bude jedného dňa naplnený.


TABUĽKA NAJSLEDOVANEJŠÍCH TÍMOV V KALENDÁRNOM ROKU 2021


PoradieMestoTím
1.PiešťanyFC Dart
2.Vrbovské Kádre
3.
EM-DE-Pizza



1.PrešovDecathlon MFC Academy
2.Eli Academy
3.LOS POLLOS HERMANOS



1.HumennéENERGOBYT
2.PRO-Mobil Michalovce
3.Maracana café



1.NitraFC Trestná Lavica
2.Trogári
3.Mladí Veteráni



1.TrnavaLos Reyes de Oro
2.TJ Polená
3.
Niktoši



1.BratislavaAFT Wolves
2.GPS Ovsište
3.Engerau Boys


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 3 24:4 9
2. TIK TIKI TAKA 3 17:4 9
3. AFT AFT Wolves 3 9:13 3
4. RC Real Coholics 3 12:15 3
5. PČK Pečienkári 3 10:12 3
6. FCN FC Nealko 3 2:26 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 11 Gólov
2. TIK Matej Dolník 4 Gólov
3. TIK Filip Skala 4 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 4 Gólov
5. EB Adam Semančík 3 Gólov
6. EB Patrik Gajan 3 Gólov
7. TIK Marián Kvasňovský 3 Gólov