|
Filip Myslík

Papalalulu titul neobháji, končia aj Engerau Boys

BRA

Za nami sú prvé súboje play-off v 1. Niké TOP lige. Už po štvrťfinále vieme, že na jeseň spoznáme nového majstra Bratislavy.

Spanilá jazda Aktivizéra pokračuje

V úvodnom štvrťfinále sme videli priamy súboj nováčikov. Aktivizér vyzval Corponu. Duel napokon rozhodol jediný moment. Po zmene strán strelil víťazný gól stretnutia kanonier Aktivizéra Roman Sokol

Ofenzívna hviezda nováčika zaznamenala v tejto sezóne v šiestich zápasoch už 14 gólov. V ostávajúcich dvoch zápasoch bude opäť hlavnou zbraňou tímu a ostatné mužstvá si na neho musia dávať pozor. 


Šláger kola s nečakaným koncom 

Aktuálny majster Papalalulu bol pred sezónou pasovaný do pozície najväčšieho favorita na zisk titulu. Poslednú edíciu ovládol tím vedený Mirom Židzikom suverénnym spôsobom, bez straty jediného bodu. Okrem toho vyhrali Papalalulu obdobným spôsobom aj letnú Summer League.

V aktuálnej sezóne až na jeden prípad trhali jedného súpera za druhým. Nečakaný a prvý skalp v Niké TOP lige prišiel vo štvrtom kole, kedy Papalalulu nestačili na Corponu (2:3). Napriek tomu však ovládli skupinu A a postúpili z prvého miesta.

Žreb im prisúdil nevyspytateľné a ambiciózne mužstvo Tiki Taka. Je málo celkov, ktoré majú kvality na to, aby mohli odohrať s Papalalulu vyrovnanú partiu. Tiki Taka však rozhodne patrí medzi nich.


A vo štvrťfinále to aj všetkým dokázala. Prvé dejstvo vyhrala 2:1. Gólovo sa presadili stálice Martin Dužek a Martin Bučák. Obhajca trofeje dokázal ešte zásluhou Kovasicha korigovať. 

Vyrovnať sa mu však nepodarilo, naopak šesť minút pred koncom pridal gólovú poistku Michal Malý a bolo rozhodnuté. Papalalulu vystrieda na bratislavskom tróne malého futbalu niekto nový a možno práve Tiki Taka, ktorá sa z ničoho nič stala najväčším favoritom play-off.

Dráma s lepším koncom pre Wolves

Ešte väčšiu drámu ponúkol súboj Engerau Boys s AFT Wolves. Skóre stretnutia otvoril už v piatej minúte Erik Szabo. Na jeho zásah dokázal zareagovať o jedenásť minút neskôr Klinčok. Do prestávky sa išlo za stavu 1:1. 

Úvod druhého polčasu opäť patril mierne favorizovanému Engerau. Vedenie mu vrátil v 30. minúte stretnutia Nicolas Pochylý. Ani to si ale Boys nedokázali udržať a kapitulovali po druhýkrát. Na 22 vyrovnal o šesť minút neskôr Lukáš Žilavý

Viac gólov v riadnom hracom čase nepadlo a o postupujúcom museli rozhodnúť pokutové kopy. V lotérii mali nakoniec viac šťastia vlci, ktorí nezaváhali ani raz. Futbalisti Engerau Boys naopak zlyhali v dvoch prípadoch zo štyroch a sezóna pre nich končí.


Štvrtý štvrťfinálový zápas bol odložený. O poslednom semifinalistovi rozhodne pondelková dohrávka, v ktorej Pergami Team vyzve Brothers.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov