|
Filip Myslík

Papalalulu a Wolves opäť nadeľovali, víťazná premiéra Tiki Taka

BRA

Väčšina mužstiev v bratislavskej Niké TOP lige má za sebou zápasy druhého kola. V prvej lige sa odohralo šesť duelov, výraznejších prekvapení sme sa nedočkali.

Farma opäť bez bodu

Štvrtému najlepšiemu celku minulej sezóny sa vstup do jesennej edície Niké TOP ligy vôbec nepodaril. Po dvoch kolách má Farma Áčka na konte 0 bodov. Tentokrát mali "žltí" k víťazstvu bližšie aj keď Pergami Team viedol v šiestej minúte zásluhou Martina Schwinghammera už 2:0. Farme ale dokonale vyšiel záver prvého dejstva a skóre nakoniec dokázala otočiť vo svoj prospech. 

Do druhého polčasu sa išlo za stavu 3:2 v prospech Farmy. Po úvodných troch minútach druhého dejstva to vyzeralo ešte lepšie. Do dvojgólového vedenia poslal Farmu Cibák. Chalani si zrejme mysleli, že im to stačí a to sa im nakoniec vypomstilo. V závere zápasu predviedol neuveriteľnú one-man šou Jakub Sivák. 26-ročný hráč strelil v priebehu ôsmich minút čistý hetrik a Pergami nakoniec porazilo Farmu 5:4. 

Individuals si napravili chuť

Druhý zápas medzi elitou čakal na White-horses. V úvodnom kole nováčik tesne nestačil na Pergami, o týždeň neskôr zaknihoval ďalšiu tesnú prehru. Na víťazstvo v súboji s FC Individuals nestačili bielym koňom ani štyri góly. Futbalisti FC Individuals strelili v oboch dejstvách tri góly a nakoniec si pripísali prvé body do ligovej tabuľky. 


Haladej sa utrhol z reťaze

AFT Wolves patria už niekoľko sezón k najlepším celkom Niké TOP ligy. Na jeseň však ukazujú ešte vyššiu kvalitu. V neuveriteľnej forme je opäť najlepší strelec posledných troch ročníkov Emil Haladej. Corpone strelil šesť gólov a prispel k vysokému víťazstvu 8:2. Po dvoch kolách má na konte už 11 gólov a opäť je najhorúcejším kandidátom na zisk "zlatej kopačky." Jeho kvality preverí už budúci týždeň v superšlágri kola úradujúci šampión. Zápas budeme vysielať aj naživo, bližšie informácie vám prinesieme na našom instagrame a facebooku.

Majster opäť s prehľadom

Aktuálny šampión Niké TOP ligy a Summer League si suverénnym spôsobom kráča za svojim cieľom, ktorým je obhajoba. Papalalulu nemali ani v druhom kole žiadne problémy a pripísali si ďalšie fantastické víťazstvo. Rozhodli o ňom už v prvom dejstve, v ktorom napli sieť súperovej brány päťkrát. Hetrik zaznamenal zatiaľ najlepší strelec tímu Martin Jurkemik. 

Až traja spoluhráči mu však so štyrmi presnými zásahmi šliapu na päty. Michal Javnický i Peter Lipa sa zapísali do listiny strelcov aj vo svojom druhom zápase. Obaja strelili FC Red Devils dva góly a bolo vymaľované. Diabli si musia na prvé body počkať.

Víťazný vstup Tiki Taka

V skupine B sa opäť odohrali iba dva zápasy. Debut v novej súťaži si tentokrát odbil Aktivizér. Na úvod to mal poriadne náročné. Medzi elitou ho privítal tretí najlepší celok minulého ročníka. Nováčik sa ale rozhodne nenechal zahanbiť a s ambicióznym tímom Tiki Taka držal krok minimálne prvých 25 minút. Polčas skončil 3:3. 

Na škodu Aktivizéru mal však Martin Dužek svoj deň. Už v úvodnom dejstve zaznamenal hetrik, po zmene strán pridal aj štvrtý gól a zaslúžene sa stal mužom zápasu. Jeho štyri góly by však na víťazstvo nestačili. Strelecky mu pomohli aj spoluhráči Ján Voška a Tomáš Reguly, po záverečnom hvizde sa spoločne tešili z dôležitého víťazstva 7:4.

The Shadows dostali ďalšiu lekciu

Do nového ročníka Niké TOP ligy vstúpil aj majster z jarnej časti roku 2020. Brothers minulý ročník nevyšiel podľa predstáv a chuť by si radi napravili v tom aktuálnom. Pokiaľ to bude v ich silách, opäť by sa radi zapojili do boja o ligový titul. Po prvom zápase môžu byť optimistickí. Predviedli parádny výkon, ktorý podčiarkli ôsmimi gólmi v súperovej sieti. 

Nováčik súťaže zatiaľ prežíva veľmi náročný vstup. The Shadows inkasovali v úvodných dvoch dueloch 17 gólov. Na začiatok mali ale veľmi náročných súperov. Ich výkony sa postupom času určite zlepšia a prídu aj prvé body. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov