|
Filip Myslík

Majster proti diablom, debut si pripíše Aktivizér

BRA

Futbalový kolotoč sa na Mladej Garde roztočil naplno. Pred nami sú zápasy druhého kola. Debut v najvyššej súťaži absolvuje mužstvo Aktivizér, Farma Áčka si bude chcieť napraviť chuť po debakli a ambiciózne GPS privíta nováčika.

Farma Áčka patrila v posledných dvoch sezónach k tomu najlepšiemu, čo sme mohli na bratislavských umelých trávnikoch vidieť. Posledné dva ročníky sa umiestnila v prvej štvorke Niké TOP ligy. Aj preto patrí k najväčším favoritom súťaže. Úvod do nového ročníka sa však chalanom v žltých dresoch absolútne nepodaril. 

V repríze posledného štvrťfinále vyzvali nebezpečných AFT Wolves. Súboj sľuboval vyrovnanú partiu a poriadnu prestrelku. Prognózy sa napokon nenaplnili, pretože vlci nedali Farme žiadnu šancu a zahanbili ju výsledkom 9:2. Farma si bude chcieť napraviť chuť proti Pergami Team, ktoré naopak úvod do nového ročníka zvládlo a poradilo si s White Horses 4:3. 

White Horses sa prebojovali do 1. Niké TOP ligy prvýkrát. Pri svojom debute vôbec nezanechali zlý dojem. Prvý polčas dokonca vyhrali. V závere im už ale trochu chýbali sily a nakoniec si pripísali prvú prehru. Teraz budú veriť tomu, že na hráčoch FC Individuals zanechal výprask od Papalalulu svoju stopu. 


V treťom stretnutí skupiny A budú chcieť skvelý výsledok z prvého kola potvrdiť hráči AFT Wolves. Vo svojom druhom zápase sezóny si zmerajú sily s Corponou, ktorá ma takisto po prvom kole na konte tri body. V prvom kole si Corpona v súboji nováčikov poradila s Red Devils 5:4. 

Diabli to teraz budú mať ešte náročnejšie. V druhom zápase ich čaká ten najnáročnejší možný test. FC Red Devils sa do cesty postaví aktuálny majster Niké TOP ligy Papalalulu

V skupine B sme minulý týždeň videli iba dva zápasy. Víťaznú premiéru prežili hráči El Dvory United, ktorí ďalšiemu nováčikovi Reha-CARE nastrieľali poltucet. V druhom zápase sme videli ďalší debakel. Vicemajster z Petržalky absolútne nešetril The Shadows. 

GPS Ovsište tentokrát vyzve Reha-Care, o hodinu neskôr si debut v prvej lige pripíše Aktivizér. Na úvod to nebude mať vôbec jednoduché. Do cesty sa nováčikovi postaví TIKI-TAKA, ktorá je odhodlaná po neúspešnej minulej sezóne opäť zabojovať o tie najvyššie priečky.


Sezónu tento týždeň zaháji aj majster bratislavskej Niké TOP ligy spred dvoch rokov. Brothers z Pezinka zabojujú o prvé body proti The Shadows.

Po väčšom úspechu v hlavnej kategórii túžia aj chalani z Engerau Boys, ktorý pred pár týždňami ovládli Majstrovstvá Slovenska v kategórii do 23 rokov. Na úvod sa budú musieť popasovať s nevyspytateľnými hráčmi tímu El Dvory United.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK David Bielčík 4 Gólov
6. RC Matej Babic 4 Gólov
7. TIK Filip Skala 4 Gólov