|
Matúš Kocún

Dôležité info pre manažérov pred štartom novej sezóny Jeseň/2021 v Bratislave!

BRA

Keďže začiatok novej sezóny Jeseň/2021 je v Niké TOP lige Bratislava naplánovaný už dnes, tak by sme radi najmä všetkým manažérom, ale taktiež aj hráčom posunuli informácie, ktoré sú pred začiatkom tejto sezóny veľmi dôležité!

Inštrukcie pre manažérov všetkých tímov!

1, Rozpis zápasov

Rozpis na najbližšie kolo nájdete už na našom webe v časti zápasy. Samozrejme, najprv je potrebné v hornom pravom filtri nastaviť Vašu súťaž (1. TOP Liga, 2. TOP Liga, 3. TOP Liga alebo 4. TOP liga). Rozpis na zvyšok sezóny bude pripravený v najbližších dňoch. Prosíme všetkých manažérov, aby si pozreli tabuľky, kde máte kompletné zloženie tímov v skupine. V prípade nepárneho počtu tímov v tabuľke, stojí počas každého hracieho kola vždy jeden tím.

2, Registrácie hráčov na súpisku

Registrácia hráčov je veľmi dôležitá vec, preto prosím o Vašu pozornosť pri tomto bode. Registrácia hráčov prebehne opäť online, no prostredníctvom administratívy manažéra tímu, ktorý si hráčov do tímu pozve prostredníctvom emailu a hráči následne vyplnia registračný formulár. Osobitnou kategóriou sú žiadosti o striedavý štart, alebo o prestup.

Po novom manažér v administratíve rozlišuje zoznam hráčov, teda všetkých možných hráčov, ktorých má k dispozícií, respektíve v minulosti mal k dispozícií a potom je tu sezónna súpiska. Do sezónnej súpisky vyberie manažér zo zoznamu len tých hráčov, ktorí sa zapoja do aktuálnej sezóny.

Všetky návody ako pridať hráča na súpisku, či požiadať o prestup(striedavý štart hráča nájdete v sekcii Súpisky - návod.

Upozorňujeme, že na zápas smie nastúpiť len riadne registrovaný hráč. Hráčov na súpisku je možné dopĺňať až do 24.10.2021, teda do konca 5. hracieho týždňa! Dodatočné doplnenie hráčov na súpisku už nebude možné!

3, Posledný termín pre dopisovanie hráčov na súpisku

Tradične môžete hráčov na súpisku dopisovať aj počas sezóny počas prvých 5 hracích týždňov. Koncom 5. hracieho týždňa, t.j. presne 24.10.2021 končí možnosť dopisovania hráčov na súpisku. Upozorňujeme manažérov, aby si tento dátum poznačili a prípadne na súpisku dopísali radšej aj hráčov, s ktorými by rátali len v krajných prípadoch, pretože dopisovanie hráčov po 24.10.2021 nebude možné!

4, Potrebná výbava pre každého hráča: svetlé a tmavé tričká!

V momentálnej situácií z hygienických dôvodov NEBUDÚ k dispozícií rozlišovacie dresy! Preto je potrebné, aby si všetci hráči priniesli na zápas tričko svetlej (ideálne bielej) a tmavej (ideálne čiernej) farby, aby boli mužstvá na ihrisku jednoznačne odlíšiteľné a zápas sa tak mohol bez problémov odohrať. NOVINKOU v pravidlách je, že v prípade, ak by oba tímy mali tričká/dresy rovnakej farby, je hosťujúci tím povinný si trička/dresy zmeniť na inú farbu. V tomto smere prosíme všetkých manažérov, aby túto informáciu posunuli všetkým svojím hráčom!

5, COVID opatrenia a stupne ohrozenia

K termínu 20.9.2021 sa Bratislava nachádza v oranžovej zóne, čo pre nás znamená, že súťaž bude otvorená pre skupinu Z (Základ, teda pre všetkých ľudí bez rozdielu, či sú očkovaní alebo nie). V prípade zhoršenia situácie v hlavnom meste a prepadu do horšieho stupňa ohrozenia bude súťaž povolená len skupine OTP (teda pre očkovaných, otestovaných a tých, ktorí prekonali COVID-19 v období 180 dní pred zápasom). O tejto prípadnej zmene budeme všetkých manažérov informovať. 

Tímy môžu vstúpiť na ihrisko až vtedy, keď sa na ich ihrisku, kde sa má odohrať zápas už ten predošlý ukončil a oba tímy už opustili hraciu plochu. Dovtedy musia tímy čakať na vstup na ihrisko mimo hracej plochy. Pre Pasienky platí, že tímy musia ostať za oplotením, ktoré je okolo ihriska s umelou trávou a pre Mladú gardu platí, že musia ostať mimo ihriska s umelou trávou v časti nad tribúnou, respektíve na tribúne.

Diváci nie sú na zápasoch povolení, preto prosíme, aby ste svoje fankluby na zápasy nenosili. 

6, Tímy s nedoplatkom štartovného

Všetky tímy, ktoré majú ešte nedoplatky pri štartovnom budú na to upozornení pomocou samostatnej sms. Nedoplatok uhradí každý tím v hotovosti v kancelárií Niké TOP ligy (Ružinovská 28) najneskôr do piatku 24.9.2020 do 17:00.

7, Súťaž sa odohrá na dvoch ihriskách!

Od minulej sezóny sa Niké TOP liga odohráva na dvoch ihriskách, a to na ihrisku s umelou trávou na Pasienkoch a na ihrisku s umelou trávou na Mladej Garde. Preto je potrebné pozorne sledovať miesto, kde sa vaše zápasy odohrajú.

8, Ihrisko na Pasienkoch - zmena vstupu na ihrisko!

Na Pasienkoch sa už tradične budú odohrávať zápasy na 4 ihriskách súbežne, na ktorých sa bude hrať na bránky s rozmermi 3x2m (hádzanárske rozmery). Tímy môžu vstupovať do areálu ŠK Slovan Bratislava cez hlavný vchod, ktorý sa nachádza za OC VIVO. 

Skupiny, ktoré odohrajú svoje zápasy na Pasienkoch:
Pondelok: 2. TOP Liga sk. A, 3. TOP Liga sk.A a 4. TOP Liga sk. A
Utorok: 3. TOP Liga sk. B
Streda: 2. TOP Liga sk. C, 3. TOP Liga sk.D

9, Ihrisko na Mladej Garde

Druhá časť zápasov sa odohrá na ihrisku s umelou trávou na Mladej Garde, kde budú k dispozícií 3 ihriská s bránkami 4x2m. Ihrisko sa nachádza na adrese Račianská 105 a parkovať sa dá na parkovisku pred vstupom do areálu. Najbližšia zastávka MHD je hneď pred internátmi Mladá Garda s názvom "Mladá Garda".

Skupiny, ktoré odohrajú svoje zápasy na ihrisku Mládá Garda:
Utorok: 2. TOP liga sk. B, 3. TOP Liga sk. C a 4. TOP Liga sk. B
Streda: 1. TOP Liga sk. A a B, 2. TOP Liga sk. D
Štvrtok: 2. TOP Liga sk. E, 3. TOP Liga sk. E a 4. TOP Liga sk. C

10, Niké Superliga - národná liga v malom futbale

Túto sezónu Slovenský zväz malého futbalu spusti opäť projekt národnej ligy v malom futbale (Niké Superliga), v ktorej má výber mestských líg malého futbalu v Bratislave svoj tím. Preto je tu pre všetkých šikovných hráčov motivácia navyše, aby mohli reprezentovať mesto Bratislava vrámci Národnej ligy v malom futbale. Ak manažér výberu Bratislavy bude chcieť povolať hráča, tak ho budeme kontaktovať na kontaktné údaje, ktoré hráč vyplní v registračnom formulári.

11, Propozície súťaže

Propozície súťaže a postupový kľúč budú zverejnené na webe najneskôr do 24.9.2020. Nájdete ich v časti "O nás" pod názvom "Propozície".

12, Pokuty

Platenie pokút za odložené zápasy, či stratu lopty, za obdržanie ČK a podobné priestupky, ktoré sú uvedené v sadzobníku pokút prešli veľkou zmenou. Po novom sa budú pokuty zobrazovať manažérovi tímu v jeho administratíve v časti "Pokuty", kde bude automaticky vygenerovaná faktúra za prípadný priestupok. Pokutu bude potrebné uhradiť do najbližšieho zápasu. Ak tím neuhradí pokutu do najbližšieho zápasu, tak tímu nebude povolené nastúpiť na zápas.

13, Zakopnutá lopta

Chceli by sme všetkých manažérov poprosiť, aby dodržiavali pravidlo o zakopnutých loptách. V prípade, ak je lopta zakopnutá mimo hraciu plochu (na iné hracie ihrisko, za oplotenie, za plot a podobne) je povinný priniesť zakopnutú loptu striedajúci hráč tímu, ktorého hráč sa naposledy dotkol lopty. V prípade, ak tento tím nemá nikoho na striedanie, tak po loptu je povinný ísť niekto zo striedajúcich hráčov súpera.

14, Žlté karty a červené karty

Keďže Niké TOP liga a Uniliga sa spojila do jednej spoločnej súťaže pod názvom Niké TOP liga, tak by sme Vám chceli zdôrazniť pravidlo o ŽK a ČK. Pri inkasovaní ŽK hrá tím potrestaného hráča v oslabení o jedného hráča na dobu 2 minút, pričom počas tohto času nesmie potrestaný hráč zasiahnuť do hry. V prípade, ak súper presilovku využije, tak následne hrá tím v plnom počte a hráč môže taktiež zasiahnuť do hry.

V prípade udelenia ČK hrá tím v oslabení o jedného hráča po dobu 2 minút a potrestaný hráč už viac nesmie v zápase nastúpiť. V prípade ak počas oslabenia tím inkasuje gól, tak hrá naďalej v oslabení až do doby, kým neuplynie plná doba trestu.

Viac k pravidlám nájdete TU!

15, Odložené zápasy

Každý tím bude mať počas základnej časti (do určitého termínu, ktorý stanoví vedenie súťaže) nárok odložiť zápas najviac 1-krát. Zápasy v dohrávkovom týždni a nadstavbovej časti nie je možné odložiť! Možný je len 1 odložený zápas, ktorý musí byť odsúhlasený súperom, a to minimálne 48 hodín pred oficiálnym začiatkom zápasu. Žiadosť o odloženie zápasu musí byť komunikovaná cez lokálneho organizátora Niké TOP ligy.

16, Fair-play

Vopred upozorňujem všetkých hráčov na dodržiavanie slušnosti na ihrisku a pravidiel fair-play nie len voči protihráčom, ale aj voči personálu Niké TOP ligy (rozhodcovia a kameramani).

17, Tímová fotka a logo

V prípade ak chcete zmeniť tímovú fotku, alebo chcete pridať logo na web do profilu tímu, tak tieto možnosti má plne v kompetencií manažér tímu vo svojej administratíve.

18, Dochvíľnosť

Prosíme všetky tímy, aby si dali záležať na včasnom príchode na ihrisko, aby sa eliminoval časový sklz medzi zápasmi. Maximálna čakacia doba je 5 minút.

Veríme, že máme pred sebou úspešnú sezónu, ktorú si v peknom počasí spoločne užijeme.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@topliga.sk, alebo na0911 916 731.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 3 24:4 9
2. TIK TIKI TAKA 3 17:4 9
3. AFT AFT Wolves 3 9:13 3
4. RC Real Coholics 3 12:15 3
5. PČK Pečienkári 3 10:12 3
6. FCN FC Nealko 3 2:26 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 11 Gólov
2. TIK Matej Dolník 4 Gólov
3. TIK Filip Skala 4 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 4 Gólov
5. EB Patrik Gajan 3 Gólov
6. TIK Marián Kvasňovský 3 Gólov
7. PČK René Duda 3 Gólov