|
Filip Myslík

Issa: Stále máme čím prekvapiť

BRA

To, čo sa ešte pred pár mesiacmi javilo ako nemožné, sa konečne naplnilo. Sezóna je takmer za nami. Dnes večer sú na programe záverečné zápasy sezóny. Čerešničkou na torte bude finálový súboj o titul majstra Bratislavy.

O ten sa pobijú dvaja ligový nováčikovia. Papalalulu i GPS Ovsište hrajú v Niké TOP lige prvú sezónu. Mali byť oživením súťaže, nikto však od nich hneď na úvod nečakal útok na ligový titul. 

Favorit je jasný...

Papalalulu dali hneď po úvodných kolách najavo, že majú len tie najvyššie ambície. Prvých troch súperov porazili s absolútnym prehľadom vždy aspoň o päť gólov. Práve v treťom kole základnej časti si pomerali sily s GPS Ovsište. Bol z toho ďalší jednoznačný výsledok v pomere 8:2 pre Papalalulu. V zápase sa hetrikom prezentoval Michal Javnický. 

Mužstvo Miroslava Židzika postupne porazilo každého rivala v základnej skupine a získalo plný počet bodov. Do play-off nastupovalo v pozícii najväčšieho favorita na zisk trofeje, ktorá mu ešte vo vitríne chýba. 

"Vzhľadom na priebeh našej sezóny a výsledky pomýšľame na najvyšší stupienok v 1. Niké TOP lige. Samozrejme, posledný krok býva najťažší. Verím, že chalani na ihrisku odovzdajú maximum," verí svojim zverencom Miroslav Židzik. 


Od GPS Ovsište sa pred sezónou čakal boj o zotrvanie v súťaži. Nad chalanmi, ktorí spolu hrávajú už nejaký ten rok visel menší otáznik. Sú Petržalčania schopní hrať vyrovnanú partiu s tými najkvalitnejšími, alebo je ich miesto v druhej lige? 

Úvod ročníka boju o titul vôbec nenasvedčoval. Po stratenom víťazstve v súboji s Pobrežím Liehoviny a dvoma debaklami od Tiki Taka, respektíve Papalalulu, postupové ambície do play-off utíchli. Dve víťazstvá a jedna remíza z posledných štyroch zápasov ale Petržalčanom nakoniec stačila. 

"Cieľ sme mali jasný, skončiť do 4. miesta v našej skupine. Čo sa stalo potom, je už nad očakávania. V play-off sme v každom zápase boli považovaný za outsidera, ale v štvrťfinále aj v semifinále sa nám podarilo streliť tri góly a inkasovať iba raz. Preto si myslím, že sme sa do finále prebojovali zaslúžene." zhodnotil so siedmimi gólmi najlepší strelec tímu GPS Thomas Issa. 


Vo vyraďovacej fáze to ale mal byť krátky proces. Radosť zo splneného cieľa mal Ovsišťu hneď v prvom kole play-off pokaziť Pergami Team. Nestalo sa, GPS ušilo na favorita vynikajúcu taktiku a nakoniec sa radovalo z ďalšieho triumfu. Ani tento úspech nováčikovi nestačil a v semifinále ho prekonal. Po Pergami ukončilo GPS titulové nádeje aj Farme Áčka. 

Vo finále bude GPS opäť outsider. Lenže táto úloha chalanom z Petržalky evidentne vyhovuje. "Náš finálový súper je aktuálne jednoznačne najlepší tím bratislavskej Niké TOP ligy. Zápas bude pra nás veľmi náročný, ale začína sa za stavu 0:0 a my sme stále nevybrali z klobúka všetky tromfy. Stále máme čím prekvapiť:" varuje pred finálovým zápasom kanonier Issa. 

Najväčšou hrozbou pre Lukáša Slahučku budú s najväčšou pravdepodobnosťou brejkové situácie, ktoré hráči GPS zakončujú ako z veľkej knihy malého futbalu. Hrozbu si uvedomuje aj Židzik: "Očakávam obrannú hru od polovice, budú sa snažiť hrať na protiútoky. Nemyslím si, že to budú otvárať. V každom prípade náš čaká nepríjemný súper. 

Zostavy: 
Papalalulu: Slahučka, Lipa, Jurkemik, Javnický, Paštrnák, Kovasich, Šporánek, Procház, Babala
GPS: Achberger, Benko, Molnár, Bachorec, Bortel, Raček, Kotula, Jakubec, Drozd, Kovačič, Issa


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov