|
Stanislav Chudík

Majstrovský titul pre Papalalulu

BRA

V stredu večer vyvrcholila sezóna Jeseň 2022 v Niké TOP lige v Bratislave. Spoznali sme držiteľov medailí aj samotného majstra.

O držiteľovi bronzu rozhodli až pokutové kopy

V zápase o tretie miesto na seba narazili porazení semifinalisti, teda Western Camp a Dúbravka Punchers. Zápas začal pomerne opatrne. Oba tímy chceli získať cenný kov. Hralo veľmi zodpovedne a ani jeden z tímov nechcel spraviť chybu. Na prvý gólový moment sme si museli počkať do 15. minúty. Simon Tichý z Dúbravky Punchers dostal dobrú prihrávku pred bránu, obišiel brankára a následne už nemal problém zasunúť loptu do opustenej siete. Western Campu sa však ešte do polčasu podarilo vyrovnať. V 22. minúte dostali výhodu priameho kopu. Ten zahrali ukážkovo, keď im vyšiel nacvičený signál a sériou prihrávok na jeden dotyk sa lopta dostala až k  zakončujúcemu Michaličkovi, ktorý napálil loptu do šibenice. Prvý polčas tak skončil 1:1. 


Úvod druhého dejstva lepšie začali hráči Western Campu, ktorí v 27. minúte zásluhou Gibalu otočili na 2:1. Po tomto góle sa hra veľmi nezmenila. Dominovali hlavne defenzívy. Postupom času sa však Dúbravka Punchers začala viac tlačiť do útoku, so snahou vyrovnať skóre. Toho sa dočkali v 38. minúte. Loptu zachytil na polovičke ihriska Wallner a rútil sa na brankára. Zoči-voči nezaváhal a vyrovnal na 2:2. Vo zvyšných minútach riadneho hracieho času sme sa už gólu nedočkali a tak o držiteľovi bronzu museli rozhodnúť pokutové kopy. Prvú sériu oba tímy zvládli, keď exekútori nezaváhali. Druhú sériu nepremenil ani jeden z tímov. O všetkom rozhodla tretia séria. Western Camp svoj tretí pokus vďaka Michaličkovi premenil, avšak hráč Dúbravky Punchers svoj pokus poslal nad bránu, čo znamenalo, že Western Camp vyhral. A tak sa hráči Western Campu radovali zo zisku bronzových medailí. 


Druhý titul pre Papalalulu

Finále lepšie začali hráči Papalalulu, keď už v druhej minúte strelou na bližšiu žrď otvoril skóre Jurkemik. V 6. minúte bol rozdiel v skóre už dvojgólový, keď sa presadil Marušinec. V ďalších minútach prvého polčasu si oba tímy vypracovali viaceré vyložené šance, tie však buď zahodili, alebo sa dobrými zákrokmi prezentovali brankári na oboch stranách. V prvom polčase už viac gólov nepadlo a tak sa išlo na polčasovú prestávku za stavu 2:0 pre Papalalulu. 


Úvod druhého dejstva vyšiel skvelo Ako chcete. V 27. minúte peknou strelou znížil na 1:2 Kardoš. V rozmedzí 30. a 40. minúty však nastala rozhodujúca fáza zápasu. V 31. minúte si nešťastne do vlastnej siete tečoval loptu Luščík a Papalalulu viedlo 3:1. V 35. minúte Jurkemik predviedol peknú individuálnu akciu a poslal Papalalulu už do vedenia o tri góly. V 39. minúte prišiel ďalší presný zásah do siete Ako chcete, keď loptu upratal do brány Paštrnák a Papalalulu viedlo už 5:1. V poslednej päťminútovke finále sme videli ešte tri góly. Najskôr v 45. minúte znižil Lacko. V predposlednej minúte pridal ešte jeden gól aj Luščík, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov. V poslednej minúte zápasu však uzavrel Jurkemik gólový účet zápasu na 6:3. Bol to je tretí gól v zápase. Po záverečnom hvizde tak mohli hráči Papalalulu rozpútať oslavy majstrovského titulu. 

Sezóna Jeseň 2022 je tak úspešne za nami. Všetkým tímom ďakujeme za účasť a skvelú atmosféru počas celej sezóny. Už teraz sa na Vás tešíme, keď sa znovu spolu uvidíme na ihriskách malého futbalu. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK David Bielčík 4 Gólov
6. RC Matej Babic 4 Gólov
7. TIK Filip Skala 4 Gólov