|
Stanislav Chudík

Vo finále Ako chcete a Papalalulu

BRA

Už dnes je na programe finále prvej ligy Niké TOP ligy v Bratislave. O finalistoch rozhodli dramatické a vyrovnané semifinálové zápasy, ktoré boli skvelou pozvánkou na boje o medaily.

Papalalulu rozhodlo v nadstavení

V prvom semifinálovom duely sa stretli Western Camp a Papalalulu. Do zápasu lepšie vstúpili hráči Papalalulu, ktorí boli aktívnejší, z čoho pramenili aj šance. O prvý gólový moment sa postaral vo 4. minúte Lipa, ktorý otvoril skóre. O ďalších päť minút bolo už 2:0. Tentokrát sa  gólovo presadil Javnický. Po druhom góle sa hra viac vyrovnala. Šance si vytvoril aj Western Camp, ale snahy o gól stroskotávali na obrane alebo brankárovi Papalalulu. V 21. minúte bolo Papalalulu už vo vedení rozdielom triedy. Tretí gól vsietil Kovasich. V nadstavenom čase to vypadalo s Western Campom už zle nedobre, pretože Papalalulu zvýšilo na 4:0. V posledných sekundách sa však Western Camp dočkal výhody zahrávanie pokutového kopu, ktorý Gonda premenil a znížil na polčasových 1:4 z ich pohľadu.


Druhé dejstvo prinieslo veľkú snahu Western Campu zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci duel. V 32. minúte znížil na 2:4 Pollák. O ďalšie dve minúty viedlo Papalalulu už len o jediný presný zásah. Tretí gól Western Campu v 36. minúte strelil Slovák. Potom však gólovo opäť udreli hráči Papalalulu, keď v 38. minúte prekonal brankára Jurkemik. Western Camp v závere zápasu vrhol všetko do útoku. Najskôr znížil v 47. minúte svojim druhým gólom Gonda  a minútu pred koncom riadnej hracej doby vyrovnal Michalička. Keď to už vypadalo, že o všetkom budú musieť rozhodnúť pokutové kopy, prišla posledná akcia zápasu. Loptu mali na svojich kopačkách hráči Papalalulu a bol z toho gól, ktorý rozhodol o finalistovi. Šťastným strelcom bol Paštrnák. Papalalulu tak zdolalo Western Camp 5:4

Zápas dvoch odlišných polčasov

V druhom semifinále sa proti sebe postavili Dúbravka Punchers a Ako chcete. Zápas začal pomerne opatrne. Oba tímy si zrejme dobre uvedomovali, že ide o veľa a ani jeden z nich nechcel spraviť chybu. Na prvý gólový moment sme si počkali do 15. minúty, keď Dúbravka Punchers otvorila skóre. Do listiny strelcov sa zapísal Bohmer. Vydarenú fázu hry z pohľadu Dúbravčanov korunoval o ďalšie dve minúty Tichý, ktorý navýšil na 2:0. Prvý polčas už viac gólových momentov nepriniesol a tak tímy išli na prestávku za stavu 2:0 pre Dúbravčanov. 


Druhý polčas bol podobne ako ten prvý pomerne opatrný. Dúbravčania sa snažili si držať dvojgólový náskok. To sa im aj darilo až do 35. minúty. Potom však Kadlík prelomil čaro brankára Dúbravky Punchers a znížil na 1:2. Tento gól Ako chcete nakopol. Už o minútu sa o vyrovnanie postaral kanonier Hrdina. V 36. minúte sme tak začínali odznovu. Rozhodujúci moment semifinále nastal v 45. minúte. Rýchli protiútok Ako chcete, ktorý presnou a tvrdou strelou k bližšej žrdi využil Múdry. Ako chcete sa tak v druhom polčase podaril dokonalý obrat, keď otočili z polčasových 0:2 na konečných 3:2.

O bronz Western Camp a Dúbravka Punchers

Zápas o bronz sa stretnú zdolaní semifinalisti Western Camp a Dúbravka Punchers. Tímy sa už proti sebe stretli v rámci nadstavby TOP 6. V tesnom a vyrovnanom zápase sa tešili z výhry 4:3 hráči Western Campu. Uvidíme, kto sa viac zmobilizuje na zápas o bronz a či Western Camp dokáže zopakovať víťazstvo z nadstavby, alebo sa budú tešiť Dúbravčania. Zápas o bronz má výkop o 19:45 na ihrisku STU Mladej Gardy.


Vo finále Ako chcete a Papalalulu

Vo finále Niké TOP ligy v Bratislave v sezóne jeseň 2022 sa stretnú Ako chcete a Papalalulu, Oba tímy majú doposiaľ vo svojej zbierke po jednom titule v Niké TOP lige. Ako chcete súťaž ovládlo na Jar 2017, Papalalulu sa zo zisku titulu tešili v sezóne Jeseň 2020. Tímy v tejto sezóne odohrali jeden vzájomný duel v rámci nadstavby. V ňom sa z víťazstva tešili hráči Ako chcete, keď zvíťazili 6:4. Uvidíme, či aj finále nám prinesie takú porciu gólov ako prvý vzájomný zápas. Finálový duel má výkop o 21:00.

Vyvrcholenie súťaže LIVE

Oba záverečné duely tejto sezóny si budete môcť pozrieť aj LIVE prostredníctvom živého vysielania na YouTube Niké TOP liga. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 3 24:4 9
2. TIK TIKI TAKA 3 17:4 9
3. AFT AFT Wolves 3 9:13 3
4. RC Real Coholics 3 12:15 3
5. PČK Pečienkári 3 10:12 3
6. FCN FC Nealko 3 2:26 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 11 Gólov
2. TIK Matej Dolník 4 Gólov
3. TIK Filip Skala 4 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 4 Gólov
5. EB Adam Semančík 3 Gólov
6. EB Patrik Gajan 3 Gólov
7. TIK Marián Kvasňovský 3 Gólov