|
Stanislav Chudík

Dráma až do posledných minút

BRA

V stredu večer sa odohralo posledné kolo nadstavby v skupinách TOP 6 a O umiestnenie. Na základe výsledkov sme spoznali tímy, ktoré zabojujú o medaily, taktiež tímy, ktoré sa v lige zachránili alebo sa s prvou ligou lúčia a zostupujú o súťaž nižšie.

Hrdina hrdinom Ako chcete

Corpona sa v poslednom kole stretla v s Western Campom. Western Camp mal už pred týmto zápasom istotu postupu do semifinále. Corpona bolo doposiaľ v nadstavbe bez víťazstva. Favoritom boli hráči Western Campu. Úvod zápasu vyšiel lepšie Western Campu, ktorý v 13. minúte viedol o dva góly. Corpona však ešte v poslednej minúte prvého polčasu znížila na polčasových 1:2. V prvej polovici druhého polčasu sa však zápas otočil. Corpona sa sériou troch gólov dostala do vedenia 4:2. Western Camp však v priebehu dvoch minút vyrovnal  päť minút pred koncom zápasu na 4:4. To však ešte nebolo všetko. V 46. minúte prišla rozhodujúca akcia zápasu, o ktorú sa postarali hráči Corpony. Šnajder sa postaral o gól, ktorý znamenal premiérové víťazstvo v nadstavbe. 


Dúbravka punchers sa v súboji o druhé miesto postavila proti Papalalulu. Prvý polčas lepšie vyšiel hráčom Papalalulu, ktorí viedli v 22. minúte už rozdielom triedy. V poslednej minúte prvého polčasu sa Dúbravčanom však podarilo znížiť na 1:3. Druhý polčas priniesol sedem gólov a zvrat vo výsledku. Papalalulu síce ešte v 36. minúte viedli 5:2, potom však Dúbravka punchers predviedla dokonalý obrat. V priebehu ôsmych minút sa dokázali presadiť až štyrikrát. V závere zápasu sa síce Papalalulu ešte snažili vyrovnať, Dúbravčania však tesný jednogólový náskok udržali a víťazstvom si zabezpečili druhé miesto v tabuľke. 


V priamom súboji o postup do semifinále na seba narazili Ako chcete a AFT Wolves. Ako chcete vstúpilo do zápasu fantasticky, keď v 22. minúte viedlo už 3:0. Potom sa síce AFT Wolves dvakrát presadilo a znížilo na rozdiel jediného gólu, ale ešte do polčasu sa znovu presadilo aj Ako chcete, ktoré tak po polčase viedlo 4:2. Úvod druhého dejstva síce Wolves znížilo znovu na rozdiel jedného gólu. Potom sa však Ako chcete postaralo o sériou štyroch gólov, ktorou prakticky celý zápas rozhodlo. V 41. minúte bolo na ukazovateli skóre 8:3 pre Ako chcete. "Vlci" síce ešte korigovali ďalším gólom, no o ďalšie tri minúty Hrdina pridal ďalší gól Ako chcete. Bol to už jeho šiesty gól v zápase. V poslednej minúte duelu už len upravil konečný výsledok Turlík z AFT Wolves na konečných 5:9 z pohľadu "vlkov". Ako chcete sa vďaka výhre dostalo na tretiu priečku a zaručilo si tak boj o cenné kovy. 

Rozhodlo až skóre

V skupine O umiestnenie to bolo dramatické a o všetkom nakoniec musela rozhodnúť až minitabulka tímov. Engerau Boys sa stretlo s Bielou Oravou. Engerau malo v nadstavbe dobrú formu. ktorú dokázalo potvrdiť aj v poslednom zápase nadstavby. Úvod im síce nevyšiel podľa predstáv, keď od druhej minúty prehrávali, potom sa však nakopli a sériou šiestich gólov otočili do 20. minúty na 6:1. Potom sa síce Biela Orava znovu presadila, no na gól ešte do polčasovej prestávky kontroval Chalány, ktorý uzavrel polčasový výsledok na 7:2 z pohľadu Engerau Boys. V druhom dejstve sa hra a jej priebeh výrazne nezmenili a Engerau Boys sa ešte štyrikrát dokázalo presadiť. Ich obrana spolu s brankárom si vzadu postrážila všetky útočné náznaky súpera a tak sa mohli po záverečnom hvizde tešiť z víťazstva 11:2. 


El Dvory United čakal zápas s FC Individuals. El Dvory vstupovali do zápasu v pozícii favorita a víťazstvo ich mohlo zachrániť medzi elitou v prvej lige. To si hráči aj dobre uvedomovali a svoj cieľ začali od úvodu napĺňať. El Dvory boli aktívnejšie a viac hrali s loptou na svojich kopačkách. O prvý gól sa postarali už v druhej minúte, keď skóre otvoril Patač. Druhý gólový moment prišiel na rovnakej strane o deväť minút. Tentokrát sa presadil Markovič. Mičian z Bielej Oravy však dokázal v 19. minúte znížiť na rozdiel jedného gólu. V druhom polčase však strelili góly už len El Dvory. Gólovo sa presadil dvakrát Gubančok, ktorý tak potvrdil výhru El Dvory United. 

TIKI TAKA sa na záver nadstavby stretlo s GPS Ovsište.  Zápas mal dlho veľmi vyrovnaný charakter a oba tímy hrali zodpovedne v obranách. Na prvý gólový moment sme si museli počkať až do 21. minúty, keď GPS otvorili skóre. Do polčasu sa však TIKI TAKA podarilo priebeh otočiť na 2:1. V druhom polčase sa TIKI TAKA viac tlačilo pred súperovu bránu a vytváralo si viac vyložených príležitostí, z čoho aj pramenili góly. TIKI TAKA malo skvelú úvodnú päťminútovku druhého polčasu, keď sa dvakrát presadili  a odskočili GPS Ovsišťu na rozdiel triedy. V 34. minúte síce GPS Ovsište ešte znížilo na rozdiel dvoch gólov, keď sieť rozvlnil Issa, ale TIKI TAKA si už víťazstvo nenechala uchmatnúť. Štyri minúty pred koncom spečatil ich víťazstvo Bučák, ktorý uzavrel na konečných 5:2.


Zamotanú situáciu v skupine O umiestnenie rozhodla až minitabulka troch tímov. El Dvory United, GPS Ovsište aj TIKI TAKA získali v nadstavbe 9 bodov. V minitabulke to na základe výsledkov vyšlo nasledovne. Každý tím si v nej pripísal po tri body, čiže o konečnom poradí na pozíciách 2.-4. rozhodoval rozdiel skóre z minitabulky. Ten mali najlepšie El Dvory United (+2), následne GPS Ovsište (+1) a TIKI TAKA malo skóre (-3). Vďaka tomuto sa na druhú priečku dostali hráči El Dvorov, ktorí sa tak zachránili v prvej lige. 



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov