|
Stanislav Chudík

Posledné kolo mnohé napovedalo

BRA

V stredu sa odohrali záverečné zápasy základnej časti. Ostáva dohrať posledné dohrávky, ktoré dajú definitívu tomu, kto sa bude biť o titul a kto bude bojovať o udržane sa v elitnej skupine.

Dúbravka Punchers s jasným víťazstvom nad lídrom

Dúbravka Punchers v stredu nastúpili proti lídrovi A skupiny Ako chcete. Zápas gólovo otvoril líder tabuľky, keď  sa presadil Baláž. Potom však prišla gólová smršť, ktorá totálne otočila zápas. Dúbravka Punchers o minútu vyrovnali a v priebehu ďalších ôsmych minút pridali ešte ďalšie štyri góly. Postupne sa presadili Šníder, dvakrát Löwenberg a Bohmer. Na časomiere bola 18.minúta a líder tabuľky prehrával 5:1. Do konca prvého polčasu padol do siete Ako chete ešte jeden gól, o ktorý sa postaral Penxa a polčas bol tak 6:1. Druhý polčas priniesol ešte štyri góly. Na strane Dúbravka Punchers sa presadili Tichý, Hlaváč a Šafárik. Ako chete sa dokázalo presadiť už len v poslednej minúte duelu zásluhou Kordoša, ktorý tak skorigoval výsledok na 2:6 z pohľadu Ako chcete. 

Vančo dotiahol AFT Wolves k dôležitému víťazstvu

AFT Wolves vstupovalo do zápasu s imperatívom víťazstva, iba to im mohlo priblížiť nádej dostať sa na priečku, zaručujúcu boj o titul. Ich súperom boli v stredu večer hráči El Dvory United. Tí aj do zápasu lepšie vstúpili, keď od šiestej minúty viedli. Na vedúci gól však dokázali "vlci" zareagovať a do dvadsiatej minúty otočiť vo svoj prospech, keď sa presadil dvakrát Vančo. El Dvory však ešte do polčasu stihli vyrovnať. Druhé dejstvo prinieslo gólové momenty až v poslednej päťminútovke. El Dvory išli v 46.minúte do vedenie 3:2 zásluhou Petrušeka. Už o minútu však Vančo dokázal vyrovnať a skompletizoval tak hattrick. Keď to už vypadalo, že sa tímy rozídu zmierlivo, tak sa Wolves doslova v hodine dvanástej dokázali presadiť, keď loptu do brány upratal Čuchran a zabezpečil tak svojmu tímu dôležité víťazstvo, ktoré ich stále drží v hre o priečku zaručujúcu boj o titul.  


TIKI TAKA si udržalo šancu na postup

TIKI TAKA sa stretlo s Bielou Oravou a zápas priniesol gólovú prestrelku s jedenástimi presnými zásahmi. TIKI TAKA počas zápasu ani raz neprehrávala. Najskôr viedli 2:0, keď sa dvakrát presadil Dávid Randúch. Biela Orava však odpovedala tiež vďaka dvojgólovému strelcovi - Volčekovi. Na polčasovú prestávku však odchádzali spokojnejší hráči TIKI TAKA, keď minútu pred prestávkou skóroval Reguly.  V druhom polčase si TIKI TAKA stále držala náskok, aj keď góly padali na oboch stranách. Na strane TIKI TAKA sa v druhom polčase presadili dvakrát Jančík, hattrick zavŕšil Randúch a jeden gól si pripísal Dužek. Na stane Bielej Oravy sa presadili Chudjak  a Volček. Tika Taka sa nakoniec radovala z víťazstva 7:4. 


Western Camp si vďaka víťazstvu zabezpečil postup

V prvom polčase  medzi Western Campom a Corponou padlo päť gólov. Úvod vyšiel lepšie Westernu, keď sa presadil Gibala. Vyrovnanie prišlo o štyri minúty zásluhou Gabaja. Už o minútu však Borženský prinavrátil Westernu vedenie. Corpona dokázala ešte raz vyrovnať, gól zaznamenal Vilhan. V poslednej minúte prvého polčasu však poslal Western do vedenia 3:2 Gibala. V druhom polčase sa presadili iba hráči Western Campu. Do listiny strelcov sa zapísali Michalička, hattrick zavŕšil Gibala a skóre duelu uzavrel v poslednej minúte Borženský. Konečný výsledok 6:2. 


GPS Ovsište s tenisovým víťazstvom

Ovsište sa v rámci piateho kola stretlo s FC Individuals. Prvý gólový moment zaznamenal v 20. minúte Issa a GPS viedlo, no už o dve minúty bolo vyrovnané. Ani vyrovnaný stav však dlho netrval, keď sa minútu pred koncom prvého polčasu presadili zásluhou Bortela hráči Ovsišťa po druhýkrát. V druhom polčase to bolo z pohľadu GPS jednoznačnejšie, postupne sa ich hráči dokázali presadiť ešte štyrikrát a dokráčali tak pohodlne k víťazstvu a trom bodom. 


Papalalulu sa dotiahlo na lídra

Na Papapalulu čakali v poslednom kole základnej časti hráči Engerau Boys, ktorí išli v úvode aj do vedenia, keď sa presadil Topor. Stašiak a Böhner však dokázali otočiť v prospech Papala.


Druhý polčas mal už jednoznačnejší priebeh, keď sa Papalalulu presadilo až šesťkrát a tak potvrdilo dobrú formu. Výsledok už len v poslednej minúte stretnutia kozmeticky upravil Bílek, ktorý skorigoval na konečných 2:8 z pohľadu Engerau. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov