|
Juraj Šupák

Nová sezóna Niké TOP ligy v Bratislave úspešne odštartovala

BRA

Najväčšia súťaž v malom futbale na Slovensku má za sebou vydarený štart do novej sezóny. V nej bude tento rok pôsobiť 107 tímov, ktoré sú rozdelené do 14 skupín v 4 výkonnostných kategóriách. V porovnaní so sezónou Jar 2022 je to navýšenie o 3 tímy.

1. TOP Liga

Veľkou zmenou prešiel formát najvyššej ligy. Z dlhozaužívaného 16členného zloženia (2 skupiny po 8 tímov) sa tento rok súťaž zúžila na 12 tímov, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín po 6 tímov. Táto zmena by mala priniesť väčšiu koncentráciu kvality v súťaži. Tímy najskôr odohrajú v základnej časti 5 zápasov systémom každý proti každému a následne sa vytvorí štruktúra nadstavbovej časti na hornú šestku pod názvom "Final 6" a spodnú šestku do skupiny "o umiestnenie".

Po úvodných 3 kolách je na čele skupiny A tím Ako chcete, ktorý kraľuje so ziskom 9 bodov. Na druhom a treťom mieste sú zhodne so 4 bodmi minuloročný víťaz AFT Wolves a El Dvory United.

V skupine B je na prvom mieste tím Corpona s plným počtom 9 bodov, na druhom mieste nováčik Western Camp so 6 bodmi (pozn. majú odohraný o zápas menej) a na treťom mieste rovnako so 6 bodmi tím Papalalulu.

Tímy v oboch skupinách teda majú pred sebou ešte 2 kolá, v ktorých môžu zabojovať o postup do "Final 6".


2. TOP Liga

V druhej lige je v tejto sezóne vytvorených 5 skupín, ktoré sú rozdelené podľa preferovaných hracích dní a ihrísk.

V skupine A zatiaľ dominujú Gáďovci, ktorí majú na svojom konte 3 výhry a 9 bodov. Tesne im sekundujú tím Niké, Olympique a Atlético Beer Belly, ktoré sú na 2. - 4. mieste - čo by znamenalo postup do play-off o postup.

V skupine B po 3 kolách s plným počtom bodov okupuje prvé miesto nováčik Amsterdam. Na druhom mieste je tím Partička a na treťom Šup ho tam!. Boj o hornú štvorku bude ešte napínavý nakoľko tímy od 4. po 7. miesto majú medzi sebou rozdiel 1 bodu.

V šesťčlennej skupine C, ktorá sa odohrá systémom každý s každým na odvety zatiaľ dominuje tím Atlético Samaria, ktoré má na svojom konte 7 bodov za 2 výhy a 1 remízu. Hlavným vyzývateľom o postup by mal byť tím AS so ziskom 5 bodov za výhru a 2 remízy.

Skupina D je taktiež tvorená zo 6 tímov. Svoj boj o návrat do prvej ligy zahájil pozmenený tím Brothers so ziskom 7 bodov z úvodných 3 kôl. Dorovnať ich na čele tabuľky môže Aktivizér, ktorý zatiaľ získal 4 body avšak má zápas k dobru.

V skupine E zatiaľ s rovnakým ziskom 6 bodov na čele úradujú tím White-Horses a Fake Football. White-horses majú však výhodu zápasu k dobru a víťazného vzájomného zápasu.


3. TOP Liga

V skupine A sa stretli 2 postupujúce celky z minuloročnej 4. ligy FC Seniors a Real Coholics. Oba tímy si preniesli skvelú formu aj o súťaž vyššie a zatiaľ po treťom kole sú na čele tabuľky s 9 bodmi. O rozložení síl určite viac napovie vzájomný zápas v 5. kole. Na krk sa im bude snažiť dýchať tím Boobies so ziskom 6 bodov z 3 kôl.

V skupine B zatiaľ s vysoko pozitívnym skóre 20:3 a ziskom 9 bodov vedie tabuľku tím AGLIO OLIO. Na krk im budú vo zvyšku sezóny určite dýchať Green Line a TJ 97101. Na priebežnom 4. - 6. mieste sú so ziskom 3 bodov tímy The Cats, Old boys Restiko a Halová 13.

Skupina C nateraz ako jedna z dvoch (ešte 4B) nepozná tím, ktorý by nezaznamenal prehru. Na prvých 5. miestach sú šesťbodové celky MFC Metod B, Defenders, Techball, Coyotes a Kokosy na snehu.

V skupine D je lídrom tabuľky 9bodový Anwell so skvelou obranou (v 3 zápasoch inkasoval iba 2 góly). Prehru ešte nepocítili ani druhý Old Dragons, Bole a Snails.

V skupine E kraľujú po 3 kolách tímy FK Horský Park a Olympique Cantonnais - zhodne so ziskom 9 bodov.


4. TOP Liga

V skupine A je so skóre 10:0 a 3 výhrami tím Kamikadze. Bude na konci sezóny platiť pravidlo, že obrana vyhráva tituly?

V skupine B zatiaľ prvé dva tímy RDB Delostrelci Calcio a FC New hope delí iba lepší vzájomný zápas prvého menovaného. Oba celky majú na svojom konte po 6 bodov.

Skupine C zatiaľ kraluje nováčik súťaže tím Sťahovanie Bleskovka s 9 bodmi a 22 vstrelenými gólmi (priemer viac ako 7 gólov na zápas).


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov