|
Marek Bajči

Na trón Business League zasadol nový šampión

BUS

Finále ako z veľkej knihy opäť uzavrelo jeden skvelý príbeh ďalšej sezóny našej súťaže. Tá má po dlhom období nového šampióna. Niké je tipovanie po dvoch góloch Bučáka a bodke od Simandla zdolalo rivala z Partners Group SK.

 

V tejto časti sme sa pozreli na názor a pocity manažéra tímu Jozefa Petka

Ako chutí titul pre Vás ako manažéra tímu Niké je tipovanie?

Vynikajúco. Celé Niké sme po titule v Business League túžili. Už minulý rok sme boli veľmi blízko, ale stále bol náš rival Partners Group SK o ten gól lepší. Teraz ale chalani odviedli vo finále parádny tímový výkon a konečne sme za to boli odmenení celkovým triumfom.

Ako hodnotíte túto sezónu, od zloženia kádra až po finálový zápas, ktorý znamenal tak dlho očakávaný titul?

Prakticky ten tím je pokope už zopár sezón. Tento rok sme ho doplnili dvomi novými kolegami, paradoxne hráčmi, ktorí majú s futbalom, a to malým aj veľkým bohaté skúsenosti. V základnej časti to bola spanilá jazda. Celkom slušne nám to tam padalo. Play-off už bolo podstatne náročnejšie. V semifinále sme prehrávali po polčase a duel otočili, vo finále nás Partners Group SK poriadne preveril, ale túžba za titulom bola neoblomná.

Ktorý zápas bol najzložitejší a aký súper Vás túto sezónu prekvapil?

Každý zápas mal svoje čaro, náboj. Veľmi dôležitá bola semifinálová konfrontácia. Keďže našim cieľom bolo konečne vyhrať súťaž, trochu nám to zväzovalo nohy. Zvládli sme to a samozrejme finále bola veľká bitka. Vedeli sme, že Partners Group SK príde v najsilnejšom možnom zložení, že sú to veľmi šikovní futbalisti, ktorí nám zadarmo nič nedajú. Potvrdilo sa to, ale aj s dávkou šťastia sme boli úspešní tentokrát my.

Ako hodnotíte nováčikov v súťaži?

Každý tím prinesie do akejkoľvek súťaže vždy nový vietor. Zvyšuje jeho atraktivitu i silu, preto aj v Business League je fajn, ak pribudne nový tím.

Odporučili by ste ostatným firmám našu súťaž?

Určite áno. Je to vynikajúca možnosť na stmeľovanie pracovných vzťahov. Je to skvelý teambuilding. Ak sa pripoja do súťaže ďalšie firmy, zvýši to atraktivitu i športovú časť.

Kto bol podľa vás najlepší hráč vášho tímu ?

Môžem vypichnúť nášho rozdielového hráča Maťa Bučáka, ktorý má na svojom konte v malom futbale už niekoľko úspechov. Môžem vyzdvihnúť výkony Maťa Vodilu, ktorý je dušou kolektívu. Môžem vyzdvihnúť Miňa Vrábeľa, ktorý napríklad bol na homeoffice, ale vždy pricestoval z Dunajskej Stredy a bol pre mnohých príkladom, ako sa za Niké farby bojuje. Môžem spomenúť našich fanúšikov i fanúšičky, ktorí chodievali na každý zápas a podporovali nás. Malý futbal je kolektívny šport, preto našim najlepším hráčom bola dobrá partia postavená na fungujúcej chémii. To podľa mňa rozhodlo, prečo Niké zasadlo na najvyšší trón Business League.


Malý futbal aj vďaka vašej spoločnosti rastie. Aké sú vaše pocity po EMF Euro 2022 ?

EMF EURO 2022 v Košiciach som zažil na vlastnej koži. Bolo to vynikajúce podujatie po organizačnej, marketingovej, ale aj športovej stránke. Bolo fantastickou reklamou nielen pre rozmach malého futbalu u nás, ale všeobecne skvelou reklamou pre celé Slovensko. Možno ešte stále smútime za neúspešným štvrťfinále s Azerbajdžanom. Na druhej strane vypadli sme s neskorším majstrom Európy, skončili sme v najlepšej osmičke. Teraz je podstatné, aby nás skvele zorganizovaný šampionát neuspokojil, ale práve naopak, aby sa eufória z košickej Steel Arény, ktorá bola hlavne počas slovenských zápasov, dostala do čo najviac miest po celom Slovensku a aby malý futbal naďalej napredoval a hralo ho čím ďalej tým viac ľudí.

Čo vám osobne robí v malom futbale radosť?

Ja sa v malom futbale pohybujem už od samého začiatku, kedy v Bratislave vznikla TOP Liga. Je neuveriteľné, kam sa malý futbal za to obdobie posunul. Na začiatku sme z partie kolegov a kamarátov dali dokopy tím a každý týždeň hrali len tak pre zábavu. Až teraz, kedy 15 chlapcov malú tú česť reprezentovať Slovensko na šampionáte v nádhernom prostredí v Košiciach.

Kvalifikovali ste sa do Turecka na EURO BUSINESS CUP, tešíte sa na tento zážitok?

Niektorí chalani už o ničom inom nerozprávajú. Dokonca už padla reč aj o tom, že medzinárodné konfrontácie si vyžadujú aplikovať do našej hry taktické prvky. Preto padla reč aj o koučovi a ak nebude mať reprezentačné povinnosti určite ním musí byť veľký stratég Laco Borbély. Ak sa štart v Turecku podarí, pre mnohých chlapcov to bude splnením sna. Každý týždeň si chodia zahrať malý futbal len preto, že si chcú zašportovať, zabaviť sa a zrazu sa ocitnú v Turecku a budú reprezentovať nielen Niké, ale celé Slovensko. Verím, že sa to podarí.

 

Svoje pocity nám zhodnotil aj hráč Martin Vodila

Aké sú pocity pár dní po tom, ako sa vám podarilo získať titul?

Pocity sú neopakovateľné. Strašne sme chceli ten titul vyhrať, už to bolo naše druhé finále. Pred finále sme mali z 5 zápasov proti Partners Group SK len jedno víťazstvo. Mali sme im čo vracať a touto cestou sa chcem ešte raz poďakovať všetkým hráčom za ich prístup ku každému zápasu v sezóne. Finále sme si všetci užili a rozhodlo aj to, že sme dali do toho srdce a to bol zlomový bod. Konečne sa nám po 4.mieste a 3.mieste aj 2. mieste podarilo vyhrať titul.

Je pre vás historický úspech vyhrať takéto veľké finále?

Dá sa to tak nazvať. Áno pre náš je to najväčší úspech či už pre firmu, alebo tím. Boli sme už na rôznych turnajoch, ale toto víťazstvo je momentálne najviac.

Ako prebiehali oslavy, tak dlho očakávaného titulu?

Oslavy si po pravde šetríme, až na Večer s Niké TOP Ligou. Tam si to patrične užijeme. Chcem sa poďakovať aj kolegom. Budeme mať určite aj nejakú tímovú akciu, ale primárne si to užijeme na tomto evente.


Ako hodnotíte ako tím túto sezónu?

Celkovo je to určite najlepšia sezóna. Do tejto sezóny sme mali dve posily. Strelili sme veľa gólov v základnej časti a teší nás to, že sme partia a udržali sme kolektív pokope. Chceme takto určite pokračovať aj v ďalšej sezóne.

Ako hodnotíte nováčikov, ktorí hrali našu súťaž premiérovo?

Vo finále sme boli síce druhý rok po sebe, no každý nový tím vždy niečo prinesie. Nie je náhodou, že v semifinále boli napríklad pwc Slovensko a OTIS Výťahy a aj tieto dva tímy ukázali veľkú kvalitu počas celej sezóny.

Aký duel bol v sezóne pre váš tím najnáročnejší?

Jednoznačne to bolo finále. Po dlhom čase sme boli tím, ktorý bránil. Netvorili sme hru a sústredili sa skôr na defenzívu a prinieslo to úspech. Každý jeden hráč sa obetoval pre tím a skvelo bránil kvalitného súpera. Výborný výkon predviedol brankár a podarilo sa nám dať 3 góly a zaslúžene sme vyhrali.

Čo ďalej, pozeráte sa už do budúcnosti a napríklad do Turecka ?

Samozrejme motivácia je Turecko. Všetci tam chceme ísť a už sa riešia procesy s vedením firmy. Je to otázka nadchádzajúcich dní. Chceme ísť reprezentovať našu firmu a samozrejme aj celé Slovensko a náš malý futbal. Všetci veríme, že sa nám to podarí a pre všetkých hráčov je takéto podujatie snov v kariére.


submenu

Tabuľka

Business League (BUS) Business League
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Business League (BUS) Business League