|
Igor Tabiš

Historický titul pre historickú značku

PRE

Najúspešnejší tím na domácej scéne sa dočkal premiérového titulu v Niké TOP lige. Aká bola cesta na vrchol v podaní tímu, ktorý má vo svojich radoch mix zaujímavých hráčov? To všetko prezradil v rozhovore manažér VOKUP klim Ľuboš Bača.

Niké TOP liga v Prešove má nového majstra - aké sú pocity po premiérovom titule?

V predchádzajúcom rozhovore zo 14.12.2021 som priblížil históriu tohto kolektívu a musím konštatovať, že toto je náš 17. majstrovský titul a jubilejné 30. umiestnenie na "bedni". Pocity sú samozrejme skvelé. Obzvlášť v tomto prípade, keď druhý štart v tejto súťaži premeníte na titul.


Do play-off ste prekĺzli vďaka poslednej voľnej miestenke, verili ste si pred semifinálovým súbojom proti víťazovi základnej časti?

Možno to bude znieť otrepane, ale aspoň ja mám pred každým súperom rešpekt a stiahnutý žalúdok (na rozdiel od niektorých mojich hráčov). S TO-DAY Hydrokres sme nemali v poslednej dobe dobrú bilanciu, takže o to väčšia bola koncentrácia. Poviem to na rovinu, nie som zástanca play-off, lebo celé úsilie z niekoľkých týždňov sa koncentruje do jedného zápasu, a to pre mňa nie je objektívne. Konečne som mal k dispozícii 10 rovnocenných a 100% odhodlaných hráčov, ktorí príkladne zabojovali a vyšlo to. Úprimne, bolo mi ľúto súpera.

Finálový zápas proti majstrovi poslednej sezóny priniesol sedem gólov. Ako hodnotíte súboj proti 4SPORT Team, ktorý mal pre vás šťastný koniec...

Pred výkopom finále som mal k dispozícii dokonca 14 hráčov, čo sa v priebehu súťaže nikdy nestalo. Povedali sme si, že keď už sme tak ďaleko, tak skúsime zabojovať o ten prvý titul v tejto súťaži. Podarilo sa. Samozrejme po bojovnom kolektívnom výkone, aj keď sme sa nevyvarovali individuálnych chýb, ktorými sme vždy súpera nechávali v hre a poskytovali mu nádej.


Finále sledovalo približne 200 divákov, ako sa hralo pri tejto kulise?

Keďže sa hráva pri umelom osvetlení, tak okolie sa nedá veľmi vnímať. Úprimne povedané, náš oddaný niekoľkoročný fanklub sa vždy koncentruje v blízkosti našej lavičky a dodáva nám silu a podporu. Samozrejme, za to mu patrí veľká vďaka.

Víťazný gól vo finále padol z kopačky Matúša Marcina, do akej miery pomohli počas celej sezóny jeho skúsenosti z ligových trávnikoch?

Matúš je veľký srdciar, bojovník a víťazný typ. Gól vo finále bol čerešničkou na torte za jeho snaženie a nasadenie, ktoré je vzorom pre celý kolektív. A k ligovým skúsenostiam len toľko: tu sú každému na nič. Je to úplne iný systém hry, akým sa hráva veľký futbal (na malom ihrisku som videl za tie roky trápiť sa aj väčších reprezentantov).


Aký veľký prínos má pre VOKUP klim skúsená trojica Juraj Kuhajdík - Richard Kačala - Matúš Marcin? 

Nebudeme si klamať, hlavne Juraj je pre nás kľúčový hráč. Ale samozrejme Rišo, Matúš a aj všetci ostatní sa vedia hecnúť a podať kvalitné výkony.

Dávid Kuhajdík zaznamenal v tejto sezóne až 24 gólov, na 17-ročného mladíka to je obdivuhodný výkon....

Dávid Kuhajdík - po šarišsky " calý ocec" . Určite má obrovský talent, ale treba povedať, že sa potrebuje ešte vyhrať a na malý futbal dospieť. Nejde to, aby všetko rozhodoval sám, pretože vo futbale rozhoduje sila kolektívu a to musí pochopiť.

Aké sú vaše tímové ciele v priebehajúcom roku 2022?

Prihlásiť sa do jesennej časti Niké TOP ligy, posilniť káder a história klubu nepustí a velí len jediné ...... .


Na prešovskej scéne malého futbalu je VOKUP klim najúspešnejším tímom, súčasťou Niké TOP ligy ste však ešte pomerne krátko. Ako hodnotíte úroveň súťaže a ako sa vám páčia projekty v podaní SZMF ako sú Superliga, MSR či Winter Cup?

Kvalita mužstiev ja na vysokej úrovni, rovnako ako aj celková organizácia súťaže. Čo má trocha hnevá a trápi, je premotivovanosť niektorých aktérov, keď si často neuvedomujú, že aj zajtra je deň a každý sa ho chce dožiť v zdraví. To si však už musia ustrážiť rozhodcovia. Aj v superligovom výbere máme svojich reprezentantov, takže aj v tomto smere vládne spokojnosť. Majstrovstvá Slovenska v roku 2015 - bronz, v roku 2021- striebro, a tak najbližšie určite nebudeme chcieť ísť nižšie. Winter Cup neviem posúdiť, ako mužstvo sme ho ešte nehrali.

Váš odkaz na záver?

Teším sa na jesennú časť, prajem všetkým účastníkom hlavne pevné zdravie a nezabudnite, malý futbal spája ľudí a aj ja som pri tomto športe spoznal a získal veľké množstvo dobrých a úprimných kamarátov. Tak prajem aj Vám takéto šťastie.

NAJ tímu Vokup klim:

Najväčší zabávač: závisí od nálady, ale asi Stano Kišš

Najpomalší hráč: tu máme viacej adeptov ☺

Najlepší strelec: Dávid Kuhajdík

Najväčší simulant: u nás sa nesimuluje

Najviac času pred zrkadlom: Majo Hlávka

Najväčší nervák: jednoznačne JA

Najčastejší terč vtípkov: Marko Sedlák

Netrafí prázdnu bránu: hasičov tam máme viacej

Najväčší plačko: taký u nás nehrá

Legenda tímu: Marko Sedlák (hrajúca), Miroslav Sedlák (nehrajúca)

submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. 4SP Denis Havira 10 Gólov
5. DOB Mário Švec 10 Gólov
6. DOB Michal Kralovič 10 Gólov
7. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov