|
Igor Tabiš

Engerau vystavil stopku Papalalulu, El Dvory šokovali Aktivizér

BRA

Máme za sebou úvodné súboje v play-off v rámci 1. Niké TOP ligy, v ktorých sme boli svedkami napínavých súbojov či viacerých prekvapení.

Skupina o titul - Engerau zaskočilo Papalalulu

Úvodný zápas štvrťfinálového programu postavil proti sebe Wolves a Corponu, bol to zároveň jediný zápas, ktorý mal od úvodných minút jasného víťaza. Dobrá kombinačná hra vlkov slávila od úvodných sekúnd proti Corpone úspech, polčas vyhrali rozdielom triedy. Corpona sa dostávala do šancí iba sporadicky. Po zmene strán pridali Wolves ďalšie štyri góly, štyrikrát sa v zápase presadil kanonier Emil Haladej. Corpona v záverečnej desaťminútovke dvakrát skórovala, nič to však nezmenilo na zaslúženom víťazstve Wolves v pomere 7:2 a postupu do semifinále. 

Tento štvrťfinálový súboj bol vyrovnaný, plný gólov a obratov. GPS Ovsište poslal do vedenia v zápase proti Ako chcete už v 5.minúte po chybe súpera v defenzíve Alexander Raček. Ako chcete však dokázali ešte v prvom polčase otočiť stav stretnutia vďaka zásahom Dávida Sekeru a Tomáša Kadika. Posledné slovo mal v prvom dejstve na strane Petržalčanov Martin Kovačič, po zmene strán sa tak začínalo odznova. V druhom polčase predviedol Martin Malecký zaujímavé zakončenie a GPS sa ujalo vedenia. Ofenzívne prekvapenie tejto sezóny v bratislavskej Niké TOP lige to však nakoplo, následne sa hra odohrávala najmä na polovici GPS. Hráčov petržalského mančaftu držal dlho nad vodou skvele chytajúci Mário Achberger. Ako chcete sa nakoniec zaslúženého vyrovnania dočkali dve minúty pred koncom, keď sa druhým gólom v zápase presadil Tomáš Kadík. Už keď sa zdalo, že o postupujúcom do semifinále rozhodnú pokutové kopy zaúradoval najlepší strelec GPS v tejto sezóne Thomas Issa a gólom z posledných sekúnd zápasu spečatil postup GPS medzi štyri najlepšie tímy. 


Favorit zápasu bol jasný, mužstvo okolo Miroslava Židzika nastúpilo takmer v plnej sile s jediným cieľom - potvrdiť papierové predpoklady a zdolať Engerau Boys. Senzáciu na úkor Papalalulu v tomto zápase čakal len málokto. Tretí celok základnej časti B-skupiny bol ale na ihrisku odhodlanejší, naopak z hráčov Papalalulu bolo cítiť podcenenie súpera. Zlomovým bodom zápasu sa ukázali dva rýchle góly Martina Csibu, ktoré poslali Engerau do vedenia. Majster z roku 2021 síce vďaka Jurajovi Stašiakovi tri minúty pred koncom vyrovnal, ten istý hráč ale v penaltovom rozstrele na strane Papalalulu zaváhal a tak znamenala premenená penalta Romana Rusnáka jediné - postup Engerau do semifinále. 

Posledný zápas skupiny o titul priniesol vyrovnaný priebeh s veľkým nábojom. Šlágru TIKI TAKA proti Pudingáčom nechýbali emócie, strkanice a ani prerušenia. Bol to presne ten typ zápasu, ktoré so sebou prináša play-off. Nováčika poslal hneď v prvej minúte do vedenia jeho najlepší strelec Lucas Eduardo Ramos. Aktuálny majster stihol do polčasu vyrovnať, do streleckej listiny sa zapísal Matej Ružička. V úvode druhého dejstva sa prvopolčasovvý scenár opakoval, Lucas Eduardo Ramos pridal druhý gól v zápase. To však bolo zo strany Pudingáčov všetko. TIKI TAKA zatlačila svojho súpera, Tomáš Jancík najprv vyrovnal, aby Matej Ružička tri minúty pred koncom zápasu vďaka svojmu druhému zásahu nasmeroval TIKI TAKA po výhre 3:2 do semifinále. 

Skupina o záchranu - El Dvory zaskočili Aktivizér

Jedného prekvapenia sme sa dočkali aj v skupine o záchranu. Bol to hneď prvý zápas stredajšieho programu v tejto skupine. El Dvory United bojovným výkonom totálne prevýšili Aktivizér, pozorná defenzíva a využívanie protiútokov bolo to, čo rozhodlo tento zápas v prospech Dvorov. Aj keď bol stav po prvom dejstve nerozhodný 1:1, po zmene strán sme videli až osem gólov. Dvory skórovali v priebehu deviatich minút trikrát a viedli 4:1, štvrtý najlepší celok minulej sezóny síce dvoma gólmi priebeh zdramatizoval, posledné slovo však patrilo chalanom z okolia Gercenovej. Hetrikom sa blysol Tomáš Patač. El Dvory čakajú vďaka výhre 7:3 kľudné boje o záchranu. 

Hráči Brothers na svoj zápas nenastúpili a tak sa FC Individuals poľahky a bez boja udržali medzi elitou.


Naopak veľmi vyrovnaným bol súboj The Shadows proti Pergami Team. Toto stretnutie neprinieslo veľa šancí, takticky boj lepšie zvládli hostia, ktorí vďaka dvom zásahom Martina Schwinghammera a jednému gólu Krisztiana Domonkosa zvíťazili 3:0.

V úvode zápasu to vyzeralo na jasnú záležitosť, Dúbravka punchers mala v prvom dejstve proti Partners Group SK viacero šancí, napriek tomu skončil prvý polčas nerozhodne 2:2. Zápas rozlúskol 18-ročný Michal Šafárik dvoma rýchlymi gólmi v závere, kedy spečatil nielen svoj zápasový hetrik, ale aj záchranu Punchers v najvyššej súťaži po výhre 5:3 nad Partners Group SK.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov