|
Igor Tabiš

Majster zastavil Engerau, GPS v prestelke pokorilo Pudingáčov

BRA

Základná časť je už minulosťou, v jej poslednom kole sme sa v rámci bratislavskej Niké TOP ligy dočkali viacerých zaujímavých výsledkov.

V úvodnom zápase A-skupiny, v ktorom už "o nič nešlo" sa strhla gólová prestrelka medzi The Shadows a Aktivizérom. Na oboch stranách chýbala obrana, čo využil kanonier súťaže Roman Sokol na štyri presné zásahy. Aktivizér nakoniec zvíťazil pomerom 7:5 a skončil na neobľúbenom 5.mieste.

V druhom zápase skupiny na seba narazili celky, ktoré čakali na prvú výhru novej sezóny do posledného kola. FC Individuals nakoniec nedali šancu Partners Group SK, ktorého konto zaťažili desiatimi gólmi a prísali si premiérovú výhru sezóny v pomere 10:2. Hetrikom sa v zápase prezentovala dvojica Lukáš Jurkovič - Sergej Jakimčuk.

V treťom súboji skupiny vyzvali hráči Ako chcete Corponu. V súboji dvoch istých účastníkov play-off sa hralo iba o konečné umiestnenie v TOP4. Zápas bol dlho vyrovnaný, do 32.minúty bol rozdiel v skóre o jediný gól. Ako chcete aj bez viacerých opôr zabralo v závere zápasu a vďaka štyrom gólom Tomáša Polcera zvíťazilo presvedčivo 7:2. 


Šlágrom "áčka" bolo meranie síl medzi Engerau Boys a TIKI TAKA. Aktuálny majster od úvodu zápasu skúsene dirigoval tempo hry, vďaka čomu po polčase viedol 4:0. Po zmene strán sa zápas už iba dohrával. Čestný úspech Engerau zaznamenal Matúš Šlehofer, prvej prehre svojho tímu po štyroch víťazstvách ale nedokázal zabrániť. TIKI TAKA zdolala Engerau 5:1. 

Program posledného kola základnej časti otvoril v B-skupine duel medzi Pergami Team a Dúbravkou punchers. Zápas bol z oboch strán veľmi opatrný, dúbravčania išli do vedenia zásluhou Rastislava Gullára, Pergami okamžite odpovedali z kopačky Pavla Hrnčiara. Zápas zlomila až 40.minúta, kedy sa po krásnom góle Miloslav Slížika Punchers ujali vedenia. Pri záverečnej powerplay zvýšil na konečných 3:1 z pohľadu Dúbravky Simon Tichý. 

Ťahák "béčka" začal o ôsmej hodine, GPS Ovsište vyzvalo Pudingáčov. Úvodné dve šance GPS priniesli dvojgólové vedenie, následne bola hra dlho vyrovnaná, až v závere polčasu nováčik vďaka trom rýchly gólom otočil vývoj stretnutia. Pred prestávkou vyrovnal z poslednej akcie Martin Malecký, do druhého dejstva vstupovali oba celky za stavu 3:3. Po zmene strán predviedol svoje futbalové umenie Thomas Issa, ktorý v rozmedzí piatich minút trikrát skóroval, čím prakticky rozhodol tento duel. Na konečných 4:6 znížil v 50.minúte na strane Pudingáčov David Bencsík.


AFT Wolves si vo svojom poslednom vystúpení v základnej časti z chuti zastrieľali do siete El Dvory United. Zápas bol exhibíciou Adama Ščibrányho a Emila Haladeja, ktorí dohromady nastrieľali 11 gólov. Vlci zvíťazili vysoko 13:3.

V záverečnom zápase skupiny vyzvali Brothers Papalalulu. Prvý polčas bol vyrovnanejší, po zmene strán však Papalalulu zabrali, pridali šesť gólov a po výsledku 10:4 potvrdili úlohu favorita. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov