|
Igor Tabiš

V A-skupine bitka o prvé miesto, rozbehnutý nováčik vyzve GPS Ovsište

BRA

V stredu je na programe posledné kolo základnej časti bratislavskej Niké TOP ligy.

Súboj o prvé miesto

Záverečné kolo základnej časti odštartuje v "áčku" súbojom The Shadows proti Aktivizér. Oba celky sú von z boja o play-off, The Shadows v poslednom zápase dvakrát neudržali vedenie a proti Partners Group SK nakoniec remizovali 3:3. Rovnako v poslednom kole nezvíťazil ani minuloročný semifinalista, ktorý proti Corpone uhral v osemgólovej prestrelke remízu 4:4. 

Druhý zápas prinesie konfrontáciu dvoch celkov, ktoré v aktuálnom ročníku ešte nezvíťazili. FC Individuals podľahli v poslednom kole Engerau Boys vysoko 0:5. Majster Business League Partners Group SK uhral spomínanú remízu proti The Shadows, vďaka ktorej získal prvý bod v tejto sezóne. 


Zaujímavým meraním síl bude súboj Ako chcete proti Corpone. Tohtoročný favorit A-skupiny pocítil premiérovu chuť prehry v poslednom kole, keď proti aktuálnemu majstrovi z TIKI TAKA inkasoval až štyrikrát. Corpona má v tabuľke o bod menej ako jej najbližší súper, jej trojzápasovú šnúru výhier prerušila už spomínaná remíza proti Aktivizéru. Zápas, ktorý začína o ôsmej hodine bude zároveň duelom najlepšej ofenzívy proti najlepšej defenzíve tejto skupiny.

Na záver programu A-skupiny sa môžeme tešiť na súboj Engerau Boys proti TIKI TAKA. Aktuálny majster Bratislavy pripravil minulý týždeň prvú prehru Ako chcete. Engerau sú zasa na víťaznej vlne, ktorá trvá už štyri zápasy. Súboj prvého a druhého tímu tabuľky bude pekným vyvrcholením základnej časti v tejto skupine.

Zastaví GPS rozbehnutého nováčika?

B-skupina začína posledné kolo základnej časti súbojom Pergami Team proti Dúbravka punchers. Dúbravčania stratili v poslednom kole výborne rozohraný zápas proti Pudingáčom, nováčik zápas otočil čím pripravil punchers o možnosť účasti v play-off. Naopak Pergami sa minulý týždeň dočkali premiérových troch bodov, keď po dvoch zásahoch Martina Schwinghammera zdolali vicemajstra z Brothers. 


Ťahák záverečného kola B-skupiny sa v stredu hrá o 20:00, Pudingáči v ňom vyzvú GPS Ovsište. Ambiciózny nováčik má momentálne najlepšiu ofenzívu v súťaži, v šiestich zápasoch sa z víťazstva tešil štyrikrát. Na Petržalčanov tak čaká náročná úloha, zastaviť budú musieť brazílske duo Pudingáčov, ktoré sa v tejto sezóne postaralo o 19 gólov.

Na Wolves čaká v poslednom kole základnej časti súboj proti El Dvory United, pre vlkov by to mala byť povinná jazda. 

Minuloročný vicemajster proti dvojnásobnému majstrovi z roku 2021. Skupinu B uzavrie súboj Brothers proti Papalalulu, Pezinačania stratili šancu na účasť v play-off nečakanou prehrou v poslednom kole proti Pergami Team. Mančaft okolo Miroslava Židzika naopak v šlágri 6.kola remizoval proti Wolves. V poslednom zápase základnej časti sa oba celky pobijú o tri . 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov