|
Igor Tabiš

TIKI TAKA zastavili lídra, famózny obrat Pudingáčov

BRA

V bratislavskej Niké TOP lige bolo tento týždeň na programe predposledné kolo základnej časti.

V A-skupine rozbehol ďalšiu porciu zápasov súboj medzi Corponou a Aktivizérom. Prvý polčas sa hral v dobrom tempe, ten priniesol až šesť gólov a vyrovnaný stav 3:3. Po zmene strán pridali oba celky po jednom góle a tak sa zrodila spravodlivá remíza 4:4. Corpona si vďaka nej zabezpečila účasť vo vyraďovacej fáze, naopak minuloročný semifinalista sa v tejto edícii nepozrie do play-off. 

Ani druhý súboj dňa nemal víťaza, The Shadows sa proti Partners Group SK ujali rýchleho vedenia, z neho sa však dlho netešili. Aj keď boli hráči Tha Shadows v zápase o niečo lepším mužstvom, svoju aktivitu nezúžitkovali v zisk troch bodov a po remíze 3:3 sa ich šance na účasť v play-off rozplynuli. 

Súboj FC Individuals proti Engerau Boys mal od začiatku jasného favorita. Vo forme hrajúci kolektív okolo Majkyho Topora viedol po polčase síce iba jednogólovým náskokom, po zmene strán ale pridali ďalšie štyri góly a pripísali si štvrtú výhru v rade po výsledku 5:0. 


Šláger "áčka" priniesla konfrontácia TIKI TAKA proti Ako chcete. Súboj aktuálneho majstra proti doteraz nezdolanému tímu tejto skupiny sa dlho niesol vo veľmi taktickom duchu. Dvoma rýchlymi gólmi v podaní Mariána Kvasňovského sa zápas zlomil, na ihrisku už bolo prakticky iba jedno mužstvo. Záverečnú snahu Ako chcete o zdramatizovanie zápasu využil majster ďalšími dvoma zásahmi a zvíťazil tak presvedčivo 4:0. 

Hneď v úvodnom zápase B-skupiny sme boli svedkami divokej prestelky medzi El Dvory United a GPS Ovsište. V 4.minúte udreli z brejku Dvory, na čo odpovedal GPS aktívnou hrou na polovici svojho súpera. Favorit stihol do polčasu nielen vyrovnať, ale pridal ďalšie tri góly. Po zmene strán už GPS tradične iba dohrávali zápas, El Dvory United boli v poslednej desaťminútovke lepším celkom a zápas dokázali zdramatizovať, no na to však už nestačilo. 

Fantastický gólový koncert priniesol súboj Dúbravky punchers a Pudingáčov, ktorý môžeme rozhodne označiť za zápas tohto kola. Po prvom polčase viedli dúbravčania už 4:1, ďalší skvelý zápas hral autor hetriku Simon Tichý. Pudingáči sa po zmene strán dokázali vzchopiť, na ich strane bol mužom zápase Lucas Eduardo Ramos, ktorý piatimi presnými záshami rozhodol o podobe výsledku. Po famóznom obrate zvíťazil nováčik zaslúžene pomerom 8:6.


Gólovo chudobným bol zápas Pergami proti Brothers. O najtesnejšom víťazstve Pergami Team rozhodol dvojgólový Martin Schwinghammer. Vicemajster sa po tejto prehre nepredstaví v play-off. 

Šláger "béčka" bol súbojom Papalalulu proti AFT Wolves. Aj tento ťahák kola sa niesol v taktickom duchu, do vedenia poslal vlkov ich kanonier Emil Haladej. Majster z roku 2021 otočil zápas vďaka gólom Filipa Procháca a Miroslava Židzika. Definitívnu podobu výsledku dal ešte v prvom polčase Ivan Klinčok a po remíze 2:2 si oba celky body delili. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov