|
Igor Tabiš

Corpona má skalp majstra, GPS Ovsište s prvou prehrou

BRA

Piate kolo bratislavskej Niké TOP ligy prinieslo viacero zaujímavých výsledkov.

Skupina A odštartovala hneď dvojicou zápasov, v tom prvom si podľa očakávaní poradili hráči Ako Chcete s FC Individuals. Líder "áčka" mal od začiatku zápas pod kontrolou, svojou hrou dominoval čo sa premietlo aj do konečného výsledku v pomere 8:4. 

V druhom otváracom zápase "áčka" na seba narazili The Shadows a Engerau Boys. Vyrovnaný priebeh dokumentoval nerozhodný prvý polčas. Po zmene strán poslal Shadows do vedenia Patrik Pulc, ambiciózny celok Engerau Boys však dokázal nájsť odpoveď a tromi gólmi z kopačky Erika Ducha, Kamila Zlatohlavého a Andreja Csibu si po výsledku 4:2 pripísal už tretie víťazstvo v rade.

Tretí zápas priniesol konfrontáciu TIKI TAKA proti Corpone, aktuálny majster postrádal viacero ťahúnov mužstva, čo sa prejavilo aj na výsledku. Corpona zvíťazila hladko 6:2 a prvá prehra majstra v tejto sezóne bola na svete. Hetrikom sa v stretnutí prezentoval 18-ročný Viktor Sliacky.


Jednoznačný priebeh mal aj posledný zápas A-skupiny, na strane Partners Groups SK chýbalo viacero hráčov, čo Aktivizér využil k výhre pomerom 9:3 a trom bodom. Druhé víťazstvo pre Aktivizér zabezpečil štvorgólový Dávid Marko, kanonier súťaže Roman Sokol vylepšil svoje osobné štatistiky troma zárezmi.

Piaty hrací deň skupiny B mal otvoriť zápas Pudingáčov proti Brothers, vicemajster však uľahčil okolnosti nováčikovi a Pudingáči zvíťazili bez boja.

Až pätnásť gólov priniesol súboj, v ktorom na seba narazili GPS Ovsište a Dúbravka punchers. GPS v prvom dejste dominovali a zdalo sa, že majú zápas pod kontrolou. Po polčasovom vedení 5:3 prišla v druhom dejstve gólová vlna Dúbravčanov, ktorí trestali každú jednu chybu svojho súpera a vďaka šiestim gólom otočili priebeh stretnutia a zvíťazili 9:6. V pozitívnom svetle sa prezentoval štvorgólový Simon Tichý, ktorý svoje mužstvo nasmeroval za druhým víťazstvom v tejto sezóne.


Súboj favorizovaného Papalalulu proti El Dvory United mal vyrovnaný priebeh v prvom polčase, hostia navyše viedli po góle Tomáša Hrica. Po zmene strán favorit zabral, skóroval trikrát a zápas otočil vo svoj prospech. El Dvory United napriek prehre previedli veľmi sympatický bojovný výkon. 

Posledný súboj B-skupiny skončil najtesnejším gólovým rozdielom. Hráči Pergami Team mohli ísť proti AFT Wolves do vedenia, avšak nariadený pokutový kop nevyužili. Po zmene strán prišiel trest, zápas zlomil dvoma rýchlymi gólmi Peter Bondra. Dominik Kubalák už iba korigoval zápas v 45.minúte na konečných 1:2 z pohľadu Pergami Team. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov