|
Igor Tabiš

Do tretice všetko dobré. Šarišska Chiža novým kráľom Prešova

PRE

Novým majstrom Niké TOP ligy v Prešove sa stala Šarišska Chiža. Mužstvo tvorené z veľkej časti mladými hráčmi uspelo v play-off, aj keď sa do vyraďovacej fáze dostalo na poslednú chvíľu. Po neúspešných dvoch sezónach, kedy mladému mužstvu unikol postup do play-off len o chlp, prišla tretia majstrovská sezóna. Viac v rozhovore prezradil manažér mužstva Patrik Adamčo.

Niké TOP ligu v Prešove ovládla Šarišska Chiža - aké pocity prevládajú s odstupom času?

Pocity sú neuveriteľné, sme šťastní, konečne sa nám to podarilo. Splnil sa nám taký maličký sen. 

Finálový zápas proti Los Pollos Hermanos ale nezačal podľa vašich predstáv, po polčase ste museli dobiehať dvojgólové manko. Čo ste si cez prestávku povedali? Verili ste, že môžete finálový zápas ešte otočiť?

Spravili sme chybu, pretože sme sa prispôsobili ich hernému štýlu a to sme cez prestávku museli zmeniť. Verili sme, že to stále môžeme otočiť, 0:2 je v malom futbale skoro ako remíza.

Nakoniec sa to podarilo, šťastie sa na vás opäť usmialo v penaltovom rostrele podobne ako v semifinále - trénovali ste pokutové kopy pred play-off?

Presne tak, konečne sa na nás usmialo šťastie. Čo sa týka pokutových kopov, netrénujeme ich, keďže sme ako mužstvo spoločný tréning nemali. Do budúcnosti ale dúfame, že sa niekedy stretneme aj na tréningu a prejdeme si niektoré veci, ktoré by sme mohli zlepšiť.


Ako ste vnímali finálový súboj proti Los Pollos Hermanos? Predsalen, tomuto súperovi ste mali čo vracať...

Ako bolo spomenuté, mali sme im čo vracať, či už z Majstrovstiev Slovenska, alebo zo zápasov samotnej Niké TOP ligy. Bola to obrovská motivácia.

Čomu pripisujete veľký úspech vášho tímu v tejto sezóne?

Je to úspech celého mužstva, aj napriek koronaprestávke sme dokázali poskladať mužstvo a zabojovať. Rovnako aj posilám, ktoré pred sezónou do tímu prišli. V neposlednom rade musím spomenúť aj nášho trénera Danka Fertaľa, ktorý momentálne pre zranenie nemohol zasiahnuť do hry, no z lavičky to vynikajúco odkoučoval.

Nemalý podiel na triumfe má aj bratská dvojica Švecovcov - Mário a Rasťo. Ako veľmi dôležité boli ich výkony v majstrovskej sezóne či v samotnom finálovom zápase?

Rasťo je s nami už dlhšie, svojho brata Mária k nám zavolal po tom, ako sa rozpadol tím Futbal Bazar. Obaja sú veľkým prínosom, Rasťo je náš najlepší strelec a Majo je zasa stena v bráne - držal nás počas zápasu a najmä v spomenutom penaltovom rozstrele.

V závere minulého roka ste v rozhovore načrtli, že v prípade postupu do play-off by mohol váš tím dokráčať k celkovému úspechu. Táto predpoveď sa celkom vydarila...

Táto predpoveď mi vyšla do bodky, za čo som veľmi vďačný (smiech). Veril som nám.


Tretia sezóna v Niké TOP lige bola rozprávková, predchádzajúce dve boli ale opakom - postup do play-off vám vždy unikol iba o vzájomný zápas. Nemali ste chuť zabaliť to v Niké TOP lige alebo to bol naopak moment, ktorý Šarišsku Chižu zocelil?

Samozrejme, veľmi nás to mrzelo, no nikdy nás nenapadlo to vzdať. Verili sme, že sa to raz podarí.  

Zvlášť druhá sezóna bola v úvode ako z rozprávky - po úvodných šiestich kolách ste boli lídrom súťaže bez straty bodu, to čo prišlo potom ale asi nikto nečakal...

V prvom rade to bolo určite podcenenie súperov, v tom druhom prišlo veľa zranení, do toho ešte aj pracovné povinnosti. Na posledný zápas pred play-off, ktorý sme potrebovali vyhrať sme nastupovali v zložení 5+1.

Čo je najsilnejšou stránkou vášho tímu?

Vynikajúca partia a ochota zabojovať jeden za druhého.


Tešíte sa po majstrovskom triumfe na novú sezónu Niké TOP ligy? Aké v nej bude mať Šarišska Chiža ciele?

Samozrejme, že sa veľmi tešíme. Ideálne by bolo, ak by sa nám podarilo titul obhájiť. 

Ako vnímate celkový projekt Niké TOP ligy? 

Sme radi, že tento projekt vznikol a že môžeme byť jeho súčasťou. 

Malý futbal a Niké TOP liga rastie na Slovensku každým rokom - čomu to pripisujete?

Ľudia, ktorí robia na Slovensku malý futbal a Niké TOP ligu odvádzajú skvelú robotu. Záujem zo strany nových hráčov a tímov rastie každým rokom. Malý futbal má na Slovensku stále viac a viac fanúšikov, týmto by sme sa zároveň chceli poďakovať tým naším za podporu. 

Čo by ste odkázali mužstvám, ktoré zvažujú prihlásenie sa do Niké TOP ligy?

Aby dlho nerozmýšľali a nebáli sa pripojiť čím skôr k tomuto super projektu.

submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. 4SP Denis Havira 10 Gólov
5. DOB Mário Švec 10 Gólov
6. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov
7. DOB Michal Kralovič 10 Gólov