|
Ondrej Kačmár

O finalistoch rozhodli penalty, LOS POLLOS HERMANOS sa stretne so Šarišskou Chižou

PRE

V pondelok sme boli na Májovke svedkami skvelých semifinálových zápasov. V oboch sa súboj rozhodol až na penalty. Šťastnejšími z nich vyšli hráči LOS POLLOS HERMANOS a Šarišskej Chiže ,ktorí sa už v pondelok stretnú v boji o titul majstra Prešova.

LOS POLLOS to skúsia do tretice 

V otváracom semifinálovom zápase sa medzi sebou stretli tímy LOS POLLOS HERMANOS a VOKUP klim. Oba tímy mali od začiatku zápasu viacero šancí, no prvý gól padol až v 11. minúte, keď sa po asistencii od brankára Kniša ľavačkou trafil Martin Hudák. Už o 5 minút však prišla odpoveď od VOKUP klim, keď sa po priamom kope presadil trojnásobný najlepší hráč Slovenska v malom futbale Juraj Kuhajdík a po rýchlom protiútoku pridal gól aj Patrik Sedlák. V 18. minúte však bolo zásluhou Jakuba Babinčáka po signále z rohu opäť vyrovnané. Hráči VOKUP klim šli nakoniec do prestávky s jednogólovým vedením keď protiútok využil Dávid Kuhajdík. Druhý polčas začal lepšie pre hráčov LOS POLLOS HERMANOS, ktorí v 30. minúte využili zlý roh súpera a po rýchlej akcii na ktorej konci bol Martin Hudák vyrovnali na 3:3. V 45. minúte sa opäť menilo skóre, keď sa po chybe obrany VOKUP klim presadil Martin Hudák. O 3 minúty však bolo skóre zápasu opäť vyrovnané. Postaral sa o to Dávid Kuhajdík, ktorý svoj priamy kop umiestnil priamo k zadnej tyči. Základný hrací čas sa tak skončil remízou 4:4 a nasledovali penalty. V tých nakoniec boli šťastnejší hráči LOS POLLOS HERMANOS , keď v druhej sérii opečiatkoval svojou penaltou žrď Pavol Popovec. LOS POLLOS HERMANOS sa tak môžu tešiť po tretíkrát z postupu do finále Niké TOP ligy Prešov.

"Po penaltách sme vyhrali vyrovnaný zápas, to poteší najviac, porazili sme vicemajstrov Slovenska, nič viac si nemôžeme priať. Táto partia je tak silná, že nám je jedno kto proti nám nastúpi ," zhodnotil po zápase manažér a hráč tímu LOS POLLOS HERMANOS Fabio Merkovský

Šarišska chiža prelomila svoju smolnú sériu

V druhom semifinálovom zápase na seba narazili tímy TO-DAY Hydrokres a Šarišska Chiža. Súboj týchto dvoch technických mužstiev sľuboval pekný futbal a nebolo tomu inak. Skóre zápasu otváral už v 5. minúte hráč hostí Alex Olejár, ktorý využil prihrávku od Mária Šveca a hlavičkou zakončil presne k žrdi. V 19. minúte však padol z kopačky Richarda Kapraľa po strele do šibenice vyrovnávajúci gól. Do prestávky sa tak šlo za stavu 1:1. Úvod druhého polčasu priniesol viacero šancí na oboch stranách, ale na gól sa čakalo až do 41. minúty, postaral sa o to Rastislav Švec, ktorý využil zaváhanie obrany súpera. O 7 minút neskôr však bolo znova vyrovnané, svoj druhý gól pridal Richard Kapraľ. Do konca základnej hracej doby sa už skóre nemenilo a opäť nasledovali penalty. O všetkom sa rozhodlo v tretej sérii, keď svoju penaltu nepremenil dvojgólový Kapraľ. Šarišska Chiža sa tak môže po minulých smolných sezónach, kedy sa do play-off nedostali vždy v poslednom kole, tešiť z historického postupu do finále. 

"Bol to veľmi ťažký zápas keďže sme hrali proti kvalitnému súperovi, ale samozrejme ako sme aj dúfali, tak sme to zvládli a chvalabohu to dotiahli do úspešného konca. S LOS POLLOS HERMANOS sme sa stretli už viackrát, bude to opäť ťažké, ich štýl hry nám veľmi nesedí, ale dúfame, že to prelomíme a zvíťazíme," povedal po zápase hráč Šarišskej chiže Dávid Adamčo.

Už v pondelok nás teda čakajú boje o medaile. O tretie miesto sa o 19:00 medzi sebou stretnú tímy TO-DAY Hydrokres a VOKUP klim. O 20:00 je na programe veľké finále v ktorom sa proti sebe predstavia hráči LOS POLLOS HERMANOS a Šarišskej Chiže. Príďte povzbudiť na Májovku svojho favorita. 


submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. 4SP Denis Havira 10 Gólov
5. DOB Mário Švec 10 Gólov
6. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov
7. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov