|
Ondrej Kačmár

Eli Academy titul neobháji, od pondelka nás čakajú semifinálové zápasy

PRE

Tento týždeň sa na Májovke odohrali posledné zápasy základnej skupiny Niké TOP ligy Prešov. Dozvedeli sme sa v nich zloženie finálnej štvorice. Obhajca trofeje Eli Academy v zápase so Šarišskou Chižou zaváhal a tak vieme s určitosťou povedať, že sa v Prešove čoskoro dozvieme meno nového majstra.

Derby ovládlo LOS POLLOS HERMANOS

V pondelok sme boli svedkami derby medzi LOS POLLOS HERMANOS a WILLPAN STARS. Zápas začali aktívnejšie hráči LOS POLLOS , no z prvého gólu sa tešili hráči WILLPAN STARS, keď sa v 10. minúte presadil Erik Sabol. Odpoveď LOS POLLOS však prišla rýchlo a to v podobe gólového koncertu Martina Hudáka, ktorý v priebehu nasledujúcich dvanástich minút strelil 3 góly.  Na polčasových 4:1 uzatváral v 25. minúte Richard Šimko. V druhom polčase otvorili skóre opäť hráči WILLPAN STARS keď v 33. minúte prekonal brankára Dávid Ivanecký. Následne mali slovo opäť hráči LOS POLLOS keď sa druhýkrát v zápase presadil Šimko a gól pridal aj Fabio Merkovský.  V 38. minúte strelil po signále z autu ďalší gól Ivanecký. V 44. minúte pridal svoj štvrtý gól v zápase Hudák a zaradil sa tak do tabuľky strelcov na predbežné tretie miesto. Na konečných 7:4 uzatváral stav stretnutia opäť Ivanecký. LOS POLLOS si tak po minulej nevydarenej sezóne napravili chuť a zahrajú si znova o vytúžený titul. Už v pondelok o 19:00 sa stretnú v semifinále s VOKUP klim, s ktorými v skupine remízovali 2:2. Môžeme sa teda tešiť na skvelý zápas.

VOKUP klim postúpil do play-off po kontumačnej výhre

Druhý pondelkový zápas ,medzi Decathlon MFC Academy a VOKUP klim skončil skôr ako začal. Dôvodom je, že hráči Decathlonu sa nedokázali nabierať a VOKUP klim tak vyhral kontumačne 6:0 čím si zaistili postup do semifinálových duelov z 3. miesta. 


Šarišska Chiža si poradila s majstrom

V poslednom utorkovom zápase medzi Šarišskou Chižou a Eli Academy šlo o všetko. Postupová matematika bola jednoznačná, Chiži trebalo na postup vyhrať, Eli Academy stačilo bodovať. Skóre zápasu otvoril už v 2. minúte Adam Elizeuš , keď sa po peknej tímovej akcii presadil zakončením priamo k žrdi. Následne však dianie v zápase prebrali hráči Šarišskej Chiže. Po góloch Dávida Adamča a Patrika Ličáka sa strany menili za stavu 2:1. Druhý polčas začali aktívnejšie hráči Eli Academy, na gól to však nestačilo. Skóre druhého polčasu otvorili v 40. minúte hráči Chiže a to gólom Martina Luterančíka. Následne po góloch pridali Dávid Jurčišin, Patrik Adamčo a druhýkrát v zápase sa presadil Ličák. v 48. minúte znížil stav stretnutia Patrik Gončár, no už o minútu neskôr prišla odpoveď ,keď sa po signále z rohu presadil Alex Olejár. Na konečných upravil stav stretnutia na konečných 7:3 Adam Elizeuš. Šarišska Chiža tak historicky prvýkrát postúpila do vyraďovacích bojov kde narazí na hráčov TO-DAY Hydrokres s ktorými majú po základnej skupine pozitívnu bilanciu, keď ich dokázali poraziť rozdielom 7:2. 


Bobri v oklieštenej zostave porazili Šváby

Otvárací utorkový zápas medzi Dobri Bobri a AC Šváby dopadol lepšie pre Bobrov. Za Bobrov sa o góly postarali 2x Matúš Varga, 2x Denis Havira, Martin Molitoris a Norbert Grejták. Za Šváby sa presadili 2x Hugo Honz a gólom prispel aj Matej Kravec. Zápas tak skončil výhrou Bobrov rozdielom 6:3 čím obsadili konečnú piatu priečku.

TO-DAY Hydrokres si poistil prvé miesto v skupine 

V poslednom zápase 11.kola nás čakal duel medzi Jedálňou Mirka a TO-DAY Hydrokres. Do zápasu vstúpili lepšie domáci, keď 17. minúte otváral skóre stretnutia Róbert Maťuťa. O 6 minút neskôr zvyšoval na 2:0 skúsený Rudolf Beliš. Hráčom TO_DAY Hydrokres sa však ešte do polčasu podarilo streliť kontaktný gól , keď sa v 25. minúte presadil Matej Škrepták. v druhom polčase sa po silnej desaťminútovke poradilo hráčom TO-DAY Hydrokres otočiť vývoj stretnutia, keď sa 2x presadil Jakub Štefánik a 2x Erik Kapraľ. Záverečné slovo v stretnutí mali hráči Jedálne Mirka, keď v 43. minúte skóroval Erik Glevaňák. Skóre prvého s posledným sa teda skončilo výsledkom 5:3 v prospech hráčov TO-DAY Hydrokres.

 

Už v pondelok sú na programe semifinálové zápasy, ktoré si budete môcť vychutnať na Májovke :                                                                                

submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. DOB Mário Švec 10 Gólov
5. DOB Michal Kralovič 10 Gólov
6. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov
7. 4SP Denis Havira 10 Gólov