|
Igor Tabiš

Dobri Bobri: Od dreva až k futbalu

Niké TOP Liga

V hlasovaní o najoriginálnejší názov tímu Niké TOP ligy sa v napínavom súboji tešilo z prvenstva mužstvo prešovskej TOP ligy Dobri Bobri. K rozhovoru sme si prizvali manažéra tímu Richarda Wernera.

V napínavom hlasovaní o najoriginálnejší názov tímu v Niké TOP ligy ste sa nakoniec tešili z prvenstva - kto každý vás v hlasovačke podporil?

Áno, bolo to napínavé hlasovanie, podporili nás najmä naši najbližší - rodiny a priatelia. 

Späť na začiatok - kedy vznikol váš mančaft a kto bol jeho zakladateľom?

Náš tím s názvom Dobri Bobri vznikol v roku 2020, zároveň to bolo pre nás takým reštartom do Niké TOP ligy, nakoľko sme v nej už v minulosti pôsobili pod inými názvami, ako napríklad Autovega, kde sme zároveň náš prvý prešovský ročník vyhrali.

Kto prvýkrát prišiel s názvom Dobri Bobri? Boli v hre aj nejaké iné alternatívy?

S názvom Dobri Bobri prišiel vlastne náš sponzor, nakoľko firma DobriBobri sa zaoberá predajom drevoobrábacích strojov a vo svojom obore je známa po celom Slovensku. Jej logo súvisí s hľadaním maskota, ktorý ma niečo spoločné s drevom. Tak vznikol názov firmy, logo bolo vytvorené v renomovanej mexickej grafickej spoločnosti. Majiteľ firmy je veľký futbalový zanietenec, viacero chalanov z nášho tímu v minulosti futbalovo vyrastalo aj pod jeho vedením. Keď sme uvažovali nad prihlásením sa do Niké TOP ligy, rozhodli sme sa ho spoločne osloviť - on bez váhania súhlasil a podporil nás. Práve preto je náš tím pomenovaný po jeho spoločnosti. Sme radi, že nám to už nejaký rok funguje, pretože v našom tíme to nie je len o futbale, ale predovšetkým o dobrej partii, priateľstve a istote vo firme, ktorá nám vždy rada pomôže. Náš názov udrie každému do uší, ľudia sa častokrát zasmejú. Chceme však zaujať nielen názvom, ale aj herne na ihrisku, venujeme tomu svoj voľný čas, aby sme sa pri veľkej konkurencii neustále zlepšovali. 


Na ktorého hráča z tímu najviac "sedí" váš názov?

Samozrejme na Dzura (Martina Dzuriša), pretože všetci vieme, čím Bobri vynikajú a pri Dzurovom úsmeve je to všetkým jasné (smiech).

Ako by ste charakterizovali svoj tím? Súdiac z jeho názvu, preferujú Dobri Bobri štýl fair-play?

Čo sa týka fair-play tak samozrejme preferujeme tento štýl, aj keď sa musím priznať, že niektoré zápasy bývajú vyhrotené a občas dôjde k menšiemu prešľapu.

Prečo ste sa rozhodli prihlásiť do Niké TOP ligy?

Spoločne so svojimi dobrými priateľmi si z chuti zahrať hru, ktorá nás všetkých baví.

Aké sú vaše ciele v novom kalendárnom roku?

Naším hlavným cieľom je víťazstvo v nasledujúcom ročníku prešovskej Niké TOP ligy. Rovnako by sme chceli bojovať o čo najvyššie umiestnenia na rôznych turnajoch, či už to sú MSR v malom futbale alebo iné.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov