|
Ondrej Kačmár

Radoslav Elizeuš : Verím, že to nebol náš prvý a posledný titul

PRE

Čakanie na reštart sezóny sme sa rozhodli skrátiť si sériou rozhovorov s manažérmi tímov. O každom z tímov sa dozviete napríklad ako sa dostal k Niké TOP lige v Prešove, ako sa pripravujú na zápasy, alebo aké sú ich ciele do budúcnosti. Našim ďalším respondentom bol Radoslav Elizeuš, manažér a hráč Eli Academy.

Predstavte nám v skratke svoj tím

Partia chalanov, ktorí milujú futbal a obzvlášť ten malý, s niektorými hráme spolu už odmalička.

Ako ste sa dostali k Niké TOP lige ?

Všetko to začalo za blokom na asfaltovom ihrisku, kde sme spolu hrávali ako som už spomínal niekoľko rokov a niekedy v roku 2017 sme začali chodiť po rôznych futsalových alebo pouličných turnajoch, ktoré sa nám podarilo povyhrávať až som vyskúšal zorganizovať jeden turnaj ja s názvom Sibír Cup, ktorý funguje dodnes. Následne som si povedal, či by sme sa neskúsili prihlásiť do TOP ligy. Chlapci boli celí natešení a hneď by do toho išli, tak sme začali skladať konkurencieschopný káder. Začal som riešiť dresy, nejakého sponzora ktorý by nám pomohol sa "rozbehnúť" a tak sa stalo, keď v našej prvej sezóne v roku 2018 sme vyhrali titul vicemajstra.

V prešovskej TOP lige pôsobíte už štvrtý rok, ako by ste porovnali úroveň ligy na začiatku a teraz ?

TOP liga sa posunula kvalitou jednoznačne vyššie, keď si porovnám ligu na začiatku, tak tam boli nejakí dvaja-traja favoriti na víťaza, no dnes je celá liga vyrovnaná a nedá sa určiť jednoznačný favorit.

V minulej sezóne ste vyhrali svoj vytúžený titul, ako na to spomínate s odstupom času ?

Po troch rokoch od založenia tímu Eli Academy, keď sme boli súčasťou každej jednej TOP ligy sa nám podarilo dostať do play-off len jediný krát a to hneď v prvej sezóne, odvtedy sme dostali do rúk "čierneho Petra" a nikdy sa nám nepodarilo dostať do tej TOP 4, kádrom sa pretočilo množstvo hráčov, nebolo to ľahké vybudovať skvelú chémiu v tíme či už na ihrisku alebo mimo neho, aby si hráči rozumeli, cítili sa dobre, prežívali a tešili sa na každý zápas v sezóne. Myslím si, že presne takú partiu ako sme potrebovali sme našli, a vyhrávali sme zápas za zápasom až sme sa dopracovali k vytúženému titulu. Na túto sezónu budem spomínať ešte dlho. Celá partia sme ostali pokope a verím, že to nebol náš prvý a posledný titul.


Ako vyzerá vaša príprava na zápasy ?

Malý futbal je amatérsky šport a tak sa na zápasy pripravujeme v rámci svojich možností. Väčšina hráčov majú tréningy vo svojich kluboch, takže sú dobre pripravení či už fyzicky alebo kondične. Pravidelne spolu chodíme hrávať futbal. Čiže naša príprava na zápas je jedine teoretická, kde si pred zápasom dáme kávičku a preberieme taktiku hry s akou chceme ísť do zápasu.

Koho považujete za kľúčových hráčov Vášho tímu ?

Každý hráč je niečím výnimočný a má silné, ale aj slabé stránky. Nebudem tu nikoho vyzdvihovať, či je niekto lepší. alebo horší. Sme jeden tím a spoločne vyhrávame a prehrávame. Ak chcete vyhrať zápas dvaja-traja hráči ho bez celého tímu nevyhrajú. Preto považujem za kľúčových hráčov každého jedného z nášho tímu.

Na ktorý zápas máte najlepšie spomienky ?

Najlepšie spomienky máme jednoznačne na finálový zápas proti tímu Futbal Bazar, keď sme si zahrali perfektný malý futbal pred početnou kulisou hore na Májovke, tento zápas bol veľmi napínavý a dramatický pre každého hráča a diváka, ktorí ešte 2 minúty pred koncom nevedeli určiť jasného víťaza, až nakoniec sa nám podarilo streliť 2 góly a prežívali sme neopísateľné pocity z vytúženého titulu.



Okrem Niké TOP ligy sa pravidelne zúčastňujete aj rôznych turnajov ako Niké Majstrovstvá Slovenska, čo považujete za svoje najväčšie úspechy ?

Pre mňa, ako manažéra je najväčší úspech to, že dokážeme vybudovať skvelú partiu futbalistov a zároveň kamarátov a spoločne vycestovať za rôznymi turnajmi či už po Slovensku alebo až za hranice ,ako napríklad do hlavného mesta Bulharska Sofie a prežiť tam niekoľko krásnych dní, kde nemusíme nič riešiť len tešiť sa z futbalu a zbierať nové zážitky.

Vy sám ste bol súčasťou reprezentačného výberu do 23 rokov, ktorý sa zúčastnil Majstrovstiev sveta v Kyjeve. Ako hodnotíte túto skúsenosť ?

Nie každý dostane možnosť zahrať si na akýchkoľvek Majstrovstvách sveta, preto som za túto skúsenosť neskutočne vďačný. Dostal som možnosť zahrať si proti rôznym krajinám a mohol si porovnať kvalitu hráčov na Slovensku a niekde na druhom konci sveta ako napríklad v Amerike či v Afrike. S množstvom hráčov som sa dokázal aj porozprávať a zistiť, aké majú vo svojich krajinách podmienky na futbal, alebo ako tam žijú a čo je iné u nich ako u nás. To, čo tam predvádzali niektorí hráči z Kolumbie bolo niečo nevídané a je mi jasné, že títo chlapci tam odmalička majú neustály kontakt s loptou, ba niektorí s ňou aj spia (smiech) . Našej reprezentácii chýbal jediný bod, aby sme sa dostali do semifinále a je mi ľúto, že sa nám to nepodarilo. Každopádne zažil som niečo nové a z Kyjeva som si odniesol veľké množstvo skúseností a zážitkov, ktoré len tak hockto nezažije.


Aké sú vaše ciele do budúcich sezón?

Môj osobný cieľ do budúcna je ten, aby sme ostali čo najdlhšie takáto partia aká sme teraz a spoločne chodili po rôznych zaujímavých turnajoch hlavne v zahraničí a samozrejme zabojovať o popredné priečky v TOP Lige, a udržať si pekné meno.

Liga sa už pomaly blíži ku koncu, aké zloženie play-off očakávate a koho tipujete za víťaza?

Dva tímy na postup sú jasné (TO-DAY a LOS POLLOS). Nás čaká posledný zápas skupinovej časti, ktorý rozhodne o postupe do play-off proti kvalitnému súperovi Šarišska Chiža, už teraz viem, že diváci sa môžu tešiť na vyhrotený zápas (smiech) . No my urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do TOP 4 a tam si už niet z čoho vyberať. Ak máme obhájiť titul, musíme prejsť cez každého.

Na záver by sme Vás poprosili o pár slov, ktoré by ste chceli odkázať fanúšikom malého futbalu

Všetkým našim fanúšikom by som sa chcel poďakovať za to, ako nás chodia podporovať na každý jeden zápas za každého počasia, klobúk dole pred nimi. A chcel by som im odkázať, že po reštarte TOP ligy sa majú na čo tešiť a my ich nesklameme. Každopádne všetkým prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov hlavne, aby ste vy a vaši najbližší ostali zdraví.


submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov
5. DOB Mário Švec 10 Gólov
6. DOB Michal Kralovič 10 Gólov
7. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov