|
Ondrej Kačmár

Rudolf Beliš : Sme v prvom rade super kamaráti, ktorých spojila hra, ktorú milujeme

PRE

Čakanie na reštart sezóny sme sa rozhodli skrátiť si sériou rozhovorov s manažérmi tímov. O každom z tímov sa dozviete napríklad ako sa dostal k Niké TOP lige v Prešove, ako sa pripravujú na zápasy, alebo aké sú ich ciele do budúcnosti. Našim ďalším respondentom bol Rudolf Beliš, manažér a hráč Jedálne Mirka.

Predstavte nám v skratke svoj tím

Predstavte si tím, ktorý je ambiciózny, cieľavedomý, plný skvelých futbalistov. Máte? Tak to nie sme my. My preferujeme inú filozofiu. Sme v prvom rade super kamaráti, ktorých spojila hra, ktorú milujeme. Sme taká neortodoxná partia, ktorá sa veľa smeje a rada sa zabáva.

Ako ste sa dostali k Niké TOP lige ?

Našli sme ju na Tinderi(smiech). Dobre, dosť bolo lacných vtipov v tejto sekcii. Viacero našich hráčov už túto ligu hrávalo, no po zrušení prešovskej Uličnej ligy sme mohli buď zaniknúť aj my, alebo skúsiť na operované kolená niečo nové.

Vzhľadom na to, že je to Vaša prvá sezóna, ako hodnotíte kvalitu tímov a organizáciu ligy ?

Pozitívne, aj keď je to na túto dobu zrejme dosť nešťastný termín. Tie moderné technológie, videjká aké tu ešte neboli a dokonca aj rozhodcovia! Neuveriteľné! Kvalita tímov je o dosť vyššia ako posledné roky v Uličnej lige. Ťažko je nám nabrať pary na tých mladých, čo jazdia na totych Fordoch.

Ako vyzerá vaša príprava na zápasy ?

Kedysi, keď sme hrávali zápasy v sobotu ráno, tak sme sa v piatky pripravovali do skorých ranných hodín. Teraz už skôr pred zápasom zapíjame revalid magnéziom.


Koho považujete za kľúčových hráčov Vášho tímu ?

Jednoznačne Jožka Kovaľa. Je to legenda nášho tímu. Odkedy si dal nastreliť vlasy, tak mu to na ihrisku až tak nejde, ale mimo neho je neuveriteľný. Ako by povedal Karol Polák, kiežby mal každý tím takýchto Kovaľov. Potom musím ešte spomenúť dvoch najkrajších hráčov malého futbalu vo vesmíre, Ďuda Rusnáka a Jakuba Čoreja.

Na ktorý zápas máte najlepšie spomienky?

Ťažko vybrať jeden. Ale asi to bude ten jeden jediný, ktorý sme vyhrali.

Okrem Niké TOP ligy sa pravidelne zúčastňujete aj rôznych turnajov ako Niké Majstrovstvá Slovenska , čo považujete za vaše najväčšie úspechy ?

Raz sme ako Jedáleň Mirka na Pub quize skončili v strede tabuľky. Podľa mňa je to vynikajúci výsledok na to, že sme mali v tíme policajta a vojaka. Z tých futbalových sme na posledných MS skončili v TOP8, čo je tuším náš top.


Aké sú vaše ciele do budúcich sezón ?

Fúú. Kde sa vidíme o päť rokov? To neviem, ale ako som spomínal v poslednom článku, chceme, aby nás futbal bavil a uhrávali sme čo najlepšie výsledky.

Liga sa už pomaly blíži ku koncu, aké zloženie play-off očakávate a koho tipujete za víťaza?

Popravde si netrúfam tipovať kto postúpi, tabuľka je dosť nabitá.  Za víťaza tipujem TO-DAY Hydrokres. Alebo Harabina.

Na záver by som Vás poprosil o pár slov, ktoré by ste chceli odkázať fanúšikom malého futbalu

Je to síce klišé, no prajem im, nech v zdraví prežijú toto ťažké obdobie. Potom si dúfam všetci o to viac budeme ceniť spoločné chvíle na ihriskách s kamarátmi.



submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. 4SP Denis Havira 10 Gólov
5. DOB Mário Švec 10 Gólov
6. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov
7. DOB Michal Kralovič 10 Gólov