|
Ondrej Kačmár

Patrik Adamčo : Verím, že ak postúpime, tak víťazom budeme práve my

PRE

Čakanie na reštart sezóny sme sa rozhodli skrátiť si sériou rozhovorov s manažérmi tímov. O každom z tímov sa dozviete napríklad ako sa dostal k Niké TOP lige v Prešove, ako sa pripravujú na zápasy, alebo aké sú ich ciele do budúcnosti. Našim ďalším respondentom bol Patrik Adamčo, manažér a hráč Šarišskej Chiže.

Predstavte nám v skratke svoj tím

Šarišska Chiža je partia mladých chalanov s vynikajúcim kolektívom.

Ako ste sa dostali k Niké TOP lige ?

TOP ligu väčšina z nás hrávala ešte pred vznikom Šarišskej Chiže, ale každý za iný tím. Až pred dvoma rokmi som sa spoločne s bratom rozhodol, že si založíme vlastný tím.

Toto je vaša tretia sezóna ,ako hodnotíte úroveň ligy ?

Čo sa týka úrovne, tá je podľa mňa super a ide rok čo rok nahor.  Veľa robí aj to, že ju hrávajú prevažne mladí chalani, ktorí hrávajú vyššie ligy vo veľkom futbale, takže určite to má skvelú úroveň. Ak to porovnám s Uličnou ligou, ktorú hrám asi od svojich osemnástich rokov, tak je to za posledné 3 roky obrovský rozdiel, ale je dobré, že sa tieto dve súťaže spojili a z Uličnej ligy prišli silné tímy.

Ako vyzerá vaša príprava na zápasy ?

Príprava prebieha asi ako vo väčšine tímov, chalani hrajú veľký futbal, takže tréningov má asi každý podľa potreby. Okrem toho chodíme na nejaké turnaje, kde sa snažíme ešte viac zohrať ako tím, či už na ihrisku, alebo mimo neho. Ale ako vieme, posledné roky nám toho korona veľa nedovolí.



Koho považujete za kľúčových hráčov Vášho tímu ?

Jednoznačne nás všetkých, ktorí hráme za Chižu považujem za kľúčových, sme predsa tím, ale ak by som predsa len mal niekoho vyzdvihnúť, tak by to určite boli Samuel Gladiš, Alex Olejár, nás najlepší obranca a strelec zároveň Rasťo Švec a nášho deduška Jána Kračinovského.

Na ktorý zápas máte najlepšie spomienky ?

Popravde nemám žiadnu spomienku na nejaký exkluzívny zápas. Spomienky mám z každého zápasu, či už dobré alebo zlé.

Okrem Niké TOP ligy ste sa zúčastnili aj Niké Majstrovstiev Slovenska v Košiciach. Ako hodnotíte túto skúsenosť?

Je to podľa mňa super skúsenosť a dáva nám možnosť zahrať si aj proti iným tímom, ako len proti tímom z Prešova. Chodia tam tímy z celého Slovenska, čiže je to skvelá udalosť na vynikajúcej úrovni.



Dve sezóny po sebe vám ušiel postup do play-off v poslednom kole, čomu to pripisujete?

Obe sezóny sme nepostúpili kvôli vzájomnému zápasu, čo nás na tom štve najviac. Hlavne tá minulá sezóna, kde sme prvých 5-6 kôl (nepamätám si presne) boli prví bez straty bodu a nakoniec sme nepostúpili. Pripisujem to aj zraneniam a chorobám, ktoré nás minulú sezónu sprevádzali a myslím si, že nás taktiež opustilo šťastie.

Aké sú vaše ciele do budúcich sezón?

Určite by sme chceli konečne vyhrať Niké TOP ligu(smiech).

Liga sa už pomaly blíži ku koncu, aké zloženie play-off očakávate a koho tipujete za víťaza?

TO-DAY a LOS POLLOS už majú play-off isté. Ako tretí tím tipujem VOKUP klim a o štvrtom postupujúcom sa rozhodne v našom poslednom zápase, ktorý hráme s Eli Academy a ten, kto bude lepší postúpi. Víťaza sa mi tipuje veľmi ťažko, ale verím, že ak postúpime, tak to budeme práve my.

Na záver by sme Vás poprosili o pár slov, ktoré by ste chceli odkázať fanúšikom malého futbalu

V prvom rade by sme chceli poďakovať všetkým naším fanúšikom za podporu, taktiež všetkým fanúšikom malého futbalu by sme chceli odkázať, aby mu naďalej fandili a aby nám pomáhali dávať malý futbal do popredia a zviditeľňovať ho ešte viac.









submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. DOB Mário Švec 10 Gólov
5. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov
6. DOB Michal Kralovič 10 Gólov
7. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov