|
Ondrej Kačmár

Fabio Merkovský: Cieľom je stále sa zlepšovať a udržať si skvelú partiu

PRE

Čakanie na reštart sezóny sme sa rozhodli skrátiť si sériou rozhovorov s manažérmi tímov. O každom z tímov sa dozviete napríklad ako sa dostal k Niké TOP lige v Prešove, ako sa pripravujú na zápasy, alebo aké sú ich ciele do budúcnosti. Našim druhým respondentom bol Fabio Merkovský, manažér a hráč LOS POLLOS HERMANOS.

Predstavte nám skratke svoj tím

LOS POLLOS HERMANOS je prevažne partia chlapcov, ktorí spolu hrajú futbal už od žiakov až dodnes a heslo malý futbal veľká vášeň nás dokonale vystihuje. Stretávame sa aj mimo futbalu a dovolím si tvrdiť, že sme ako rodina.

Ako ste sa dostali k Niké TOP lige ?

K Niké TOP lige sme sa dostali náhodne, keď nás jeden náš bývalý spoluhráč zavolal hrať za jeho tím. Po odohratí sezóny sme sa pri klasickej piatkovej noci dohodli, že vytvoríme vlastný tím z našej partie, keďže s veľkým futbalom už viacerí skončili a chodievali sme si len v zime zahrať nejaké halové turnaje, tak sa nám formát Niké TOP ligy veľmi páčil a páči sa nám aj dodnes.

V prešovskej Niké TOP lige pôsobíte už štvrtý rok, ako by ste porovnali úroveň ligy na začiatku a teraz?

Úroveň prešovskej Niké TOP ligy ide každý rok hore, čo je super a tešíme sa tomu. Súťaži taktiež pomohlo zlúčenie sa s Uličnou ligou, pretože sa do Niké TOP ligy pripojili 3 kvalitné mužstvá, za ktoré hrávajú viacerí reprezentanti Slovenska v malom futbale.

Ako vyzerá vaša príprava na zápasy ?

Naša príprava na zápas je minimálna, nakoľko na tréningy nám veľmi neostáva čas a okrem rozdelenia sa do formácií a nejakej "hecovačky" si povieme, čo by sme v zápase mali robiť, aby sme eliminovali súperove silné stránky a využili slabiny, no niekedy to však ostane len pri slovách (smiech).


Koho považujete za kľúčových hráčov vášho tímu ?

Keďže v našom tíme máme skôr bojovné a silové tipy, čomu prispôsobujeme aj našu hru, tak technickí hráči u nás priam žiaria (smiech). Určite sa všetci v tíme zhodneme, že medzi kľúčové postavy patrí Martin Hudák, Patrik Hudák, Richard Šimko a Matúš Tomáš, ale za najsilnejší článok nášho mužstva stále považujem tímového ducha a ochotu zabojovať jeden za druhého.

Na ktorý zápas máte najlepšie spomienky ?

Neviem odpovedať za všetkých, ale ja mám najlepšie spomienky na zápas z tohtoročných Niké Majstrovstiev Slovenska proti tímu Šarišska Chiža, kde sme si zaistili postup do TOP 16. Zápas sa hral tuším o 22:30 a po celom náročnom dni na slnku malo prešovské derby na MSR pod reflektormi pre mňa špeciálnu emóciu. Zápas sme vyhrali 2:1 a tú radosť v mužstve si pamätám ako by to bolo včera.

Okrem Niké TOP ligy sa pravidelne zúčastňujete aj rôznych turnajov ako Niké Majstrovstvá Slovenska, čo považujete za svoje najväčšie úspechy ?

Násš najväčší úspech sme spravili na tohtoročných Niké Majstrovstvách Slovenska, kde sme obsadili šieste miesto. Po vypadnutí v štvrťfinále proti vicemajstrom Slovenska, VOKUP klim, sme boli všetci sklamaní a chceli sme viac, čo svedčí o našej víťaznej mentalite, no s odstupom času si všetci uvedomujeme že šieste miesto a bez troch hráčov, ktorých som označil ako kľúčových, je fantastický úspech pre náš tím a už sa tešíme na ďalšie podujatia.


Aké sú vaše ciele do budúcich sezón ?

Na budúce sezóny ešte nemyslíme, keďže sme ešte nedokončili túto sezónu, ale dlhodobý cieľ je stále sa zlepšovať a hlavne udržať si takúto skvelú partiu ako doteraz.

Liga sa už pomaly blíži ku koncu, aké zloženie play-off očakávate a koho tipujete za víťaza?

My a TO-DAY Hydrokres máme play-off už isté a myslím si, že ďalšie 2 tímy ktoré sa k nám pripoja budú Šarišska Chiža a VOKUP klim. Za víťaza tipujem naše mužstvo LOS POLLOS HERMANOS.

Na záver by sme Vás poprosili o pár slov, ktoré by ste chceli odkázať fanúšikom malého futbalu.

Fanúšikom malého futbalu by som chcel poďakovať za to, akú "komunitu" tvoríme a dúfam, že všetci prispejeme k tomu, aby malý futbal na Slovensku rástol a napredoval.


submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. DOB Mário Švec 10 Gólov
5. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov
6. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov
7. DOB Michal Kralovič 10 Gólov