|
Ondrej Kačmár

Matej Drabik : Chceme patriť k tým najlepším

PRE

Čakanie na reštart sezóny sme sa rozhodli skrátiť si sériou rozhovorov s manažérmi tímov. O každom z tímov sa dozviete napríklad ako sa dostal k Niké TOP lige v Prešove, ako sa pripravujú na zápasy, alebo aké sú ich ciele do budúcnosti. Dnešným respondentom bol Matej Drabik, manažér a brankár Decathlon MFC Academy.

Predstavte nám v skratke svoj tím

Tím Decathlon MFC Academy sme založili tesne pred sezónou spojením tímov Decathlon MFC a Kolonial Academy. Tím sa skladá prevažne z hráčov bývaleho Kolonialu. Ďalšiu časť tvoria hráči a kolegovia z nášho obchodu Decathlon Košice, kde pracujem ako líder oddelenia futbalu. Väčšina sa poznáme, alebo hrávame spolu už niekoľko rokov, takže si dovolím povedať, že tvoríme dobrú partiu.

Ako ste sa dostali k Niké TOP lige ?

Ja som v prešovskej TOP lige pôsobil ešte dávnejšie ako hráč ASC FGZ Jaguar Teamu (jednu sezónu) a neskôr som si povedal, že by som mohol skúsiť vytvoriť vlastný tím, keďže kvalita súťaže sa mi páčila a chcel som vidieť, či by sme vedeli konkurovať aj kvalitnejším tímom. Tým pádom som sa rozhodol, že tam svoj tím prihlásim.

Toto je vaša druhá sezóna, ako hodnotíte kvalitu tímov a organizáciu ligy ?

Za tieto dve sezóny, čo sme v Niké TOP lige, som si všimol neskutočné napredovanie čo sa týka kvality a aj organizácie Niké TOP ligy. Prihlásilo sa viac tímov, poskladali sa mužstva z kvalitnejších hráčov. Vidím to však iba pozitívne, pretože to tímy môžu brať aj ako prípravu na Majstrovstvá Slovenska v malom futbale, keďže tam sa tiež konfrontujú iba s tými najlepšími. Myslím si, že napredovanie bude pokračovať a nasledujúca sezóna bude ešte kvalitnejšia.

Ako vyzerá vaša príprava na zápasy?

Čo sa týka prípravy, je to u nás trochu zložitejšie zladiť, keďže niektorí majú klubové povinnosti a iní zas tie pracovné. Väčšina si ale chodíme spolu zahrať či už do telocvične, alebo na multifunkčné ihrisko. Vzhľadom na aktuálnu situáciu si budeme musieť vymyslieť nejaké individuálne tréningy doma.


Koho považujete za kľúčových hráčov vášho tímu ?

Každý tím má nejakého kľúčového hráča, čo zápas rozhodne. Dôležitejšie je však pracovať ako tím a byť jeden tím. Už v niekoľkých zápasoch sa nám potvrdilo, že keď sme nehrali tímovo, neprinieslo to ovocie. Každého hráča v mojom tíme si neskutočne vážim, každý z nás je silný v niečom inom a ak sa nám podarí udržať tímovosť, v budúcnosti budeme silnejší.

Na ktorý zápas máte najlepšie spomienky?

Mali sme viacero zápasov, kde sa nám podarilo otočiť výsledok v posledných minútach. Najlepšie sa však spomína na otočku proti Gasku v minulej sezóne, kde sa vlastne rozhodlo o našom postupe do vyraďovacej časti. Z každého zápasu si však stále niečo odnášame a na ten ďalší sa vždy tešíme.

V minulej sezóne ste skončili na štvrtom mieste ,túto sezónu momentálne okupujete len deviatu priečku, čomu pripisujete tento pokles formy?

Keďže stúpla úroveň súťaže a tímy sa posilnili o skúsenejších hráčov s reprezentačnými skúsenosťami, treba už na zápasy aj nejaké taktiky. Bez taktiky a signálov, alebo nejakého defenzívneho systému sa malý futbal hrať nedá. My ten systém zatiaľ nemáme. Rozhliadam sa však už po trénerovi s futsalovými skúsenosťami, alebo so skúsenosťami z malého futbalu, takže očakávam zlepšenie do nasledujúcej sezóny.


Aké sú vaše ciele do budúcich sezón ?

Chceme byť konkurenciou tých najlepších a chceme patriť k tým najlepším. Chceli by sme sa dostať na Majstrovstvá Slovenska v malom futbale, aby sme sa porovnali aj s inými tímami z celého Slovenska. Určite by sme chceli objaviť a vychovať aj nejaký talent do reprezentácie v malom futbale. Všetko sú to však dlhodobejšie ciele, za ktorými je veľký kus práce, ale budeme robiť všetko pre to, aby sme ich naplnili.

Liga sa už pomaly blíži ku koncu, aké zloženie play-off očakávate a koho tipujete za víťaza?

Dva tímy už majú účasť v play-off istú (pre mňa osobne žiadne prekvapenie), o posledných dvoch miestenkách sa rozhodne v poslednom kole. Už to dokazuje, aká je súťaž vyrovnaná. Môj osobný tip je, že tam nebude chýbať obhajca titulu. Posledné postupové miesto si neviem tipnúť, ale viem povedať, že určite sa tam dostane mužstvo, ktoré si tú miestenku zaslúži. Vyraďovacia fáza bude napínavá, ale ako víťaza tipujem TO-DAY Hydrokres.

Na záver by sme Vás poprosili o pár slov, ktoré by ste chceli odkázať fanúšikom malého futbalu.

Fanúšikom by som chcel odkázať, aby sme v tejto aktuálnej situácii boli všetci zodpovední, nech sa vrátime čím skôr na trávniky a nech máme radosť z toho, čo robíme. Buďte všetci zdraví.

submenu

Tabuľka

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TDH TO-DAY 9 46:22 23
2. JF Jafa Team 9 43:26 19
3. EIS EKOPRIM 9 62:35 17
4. LOS LOS POLLOS 9 36:23 17
5. 4SP 4 SPORT 9 58:41 16
6. DOB Dobri Bobri 9 48:40 12
7. ELI Eli Academy 9 31:50 10
8. WIL WILLPAN STARS 9 37:46 9
9. SSG SARIS SG 9 43:67 7
10. GAV Gavaľire 9 25:79 0

štatistiky

Prešov (PRE) 1. TOP Liga
1. EIS Lukáš Eliáš 21 Gólov
2. EIS Lukáš Hricov 14 Gólov
3. WIL Marián Fedor 12 Gólov
4. DOB Mário Švec 10 Gólov
5. DOB Michal Kralovič 10 Gólov
6. TDH Miroslav Hvizdoš 10 Gólov
7. 4SP Mário Rabatín 10 Gólov