|
Filip Myslík

Vyraďovacia fáza začína!

BRA

Súboje v základných skupinách sú za nami a na programe je divácky atraktívne play-off. Hneď úvodné kolo sľubuje poriadne zaujímavé konfrontácie.

Na úvod atraktívny súboj nováčikov

Už po základných skupinách vieme, že tento rok skončí v prvej štvorke jeden nováčik. O prvom semifinalistovi rozhodne súboj dvoch veľkých prekvapení, ktoré sa postarali o oživenie elitnej súťaže. 

Zo všetkých najviac prekvapil Aktivizér, ktorý suverénnym spôsobom ovládol skupinu B. Zo siedmich zápasov vyhral nováčik šesť, zakopol iba v prvom kole proti Tiki Taka. 

Vo štvrťfinále sa mu do cesty postaví nepredvídateľná Corpona, ktorá po štyroch kolách a po šokujúcom víťazste s Papalalulu viedla skupinu A. V závere základnej časti ale trochu stratila dych a po remíze s White-Horses a prehre s FC Individuals sa prepadla na štvrté miesto tabuľky. 

Teraz si bude musieť Corpona dávať pozor na obávaného strelca Romana Sokola, ktorý vsietil v piatich zápasoch fantastických 13 gólov. Podľa posledných úspechov bude miernym favoritom na postup Aktivizér, súboj nováčikov je však veľkou neznámou a vždy sa začína od nuly. 


Zužitkuje Pergami skúsenosti? 

Keď už sme hovorili o prekvapeniach, tak v poslednej edícii spoločne s GPS najviac prekvapilo Pergami. Vyhralo skupinu a pri svojom debute medzi elitou preniklo do play-off. 

Vo štvrťfinále ale padlo práve v súboji s GPS. Tento rok chalani ukázali, že minuloročný úspech nebol žiadna náhoda a úspech plánujú nielen zopakovať, ale aj prekonať. Nenápadný tím má všetky predpoklady k tomu, aby zamiešal kartami v boji o trofej. 

V tejto sezóne Pergami zaváhalo iba dvakrát. Nestačilo na Corponu a Papalalulu, napriek tomu postúpilo do vyraďovacej fáze z druhého miesta. Žreb chalanom prisúdil majstra z roku 2020. 

Brothers odštartovali sezónu veľkolepo. Na úvod si pripísali dve suverénne vysoké víťazstva, potom im však v treťom kole zrazili hrebienok hráči Engerau. To skúsený tím okolo 18-gólového Lukáša Kubošiho z miery nevyviedlo.

Nasledovali ďalšie dva dobré výkony, najmä kľúčové víťazstvo 7:3 s GPS. V poslednom súboji s Tiki Taka (3:2) navyše ukázali, že s nimi stále treba počítať. Pre hráčov Pergami to určite nebude jednoduché. 


Dočkáme sa v šlágri kola šoku? 

Najatraktívnejším súbojom štvrťfinále bude bitka dvoch veľkých rivalov. Obhajcovi trofeje sa do cesty postaví ambiciózna Tiki Taka. Chlapci v oranžových dresoch si to opäť poriadne skomplikovali a to im môže byť v konečnom dôsledku osudným.

Top favorit skupiny B v posledných dvoch kolách nezískal ani bod a obsadil až štvrté miesto v tabuľke. Chalani po prehre s Brothers vedeli, že ich vo štvrťfinále bude čakať ten najťažší možný súper. 

Štvrťfinále však vôbec nemusí byť také jednoznačné, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Ako sme spomínali vyššie, hráči Papalalulu a Tiki Taka sa dokonale poznajú, odohrali proti sebe vo viacerých súťažiach niekoľko zápasov a pokiaľ prídu hráči Tiki Taka v plnej zostave, dokážu zdolať kohokoľvek. Corpona navyše ukázala, že ani jeden z najúspešnejších celkov na bratislavskej scéne nie je nezdolateľný. 

Potvrdia Engerau Boys ambície?

Engerau Boys pred sezónou vyhlasovali útok na titul. V základnej skupine to aj dokazovali na umelom trávniku. Zakopli iba v dvoch prípadoch a obsadili konečné druhé miesto. 

V prvom kole play-off ich však čaká nesmierne náročný a nepredvídateľný súper. AFT Wolves sú v plnej zostave nesmierne silní v ofenzíve najmä zásluhou reprezentačného kanoniera Emila Haladeja. 

Tento duel preto nemá výraznejšieho favorita. Šance sú vyrovnané a obaja túžia po umiestnení v TOP 4. Práve tento duel môže byť napokon pre nestranného diváka najatraktívnejší zo všetkých.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov