|
Filip Myslík

Majster využil zaváhanie nováčika, GPS zabralo v hodine dvanástej

BRA

Bratislavské ligy malého futbalu pokračovali zápasmi siedmeho kola. V oboch elitných súťažiach sa bojovalo o postup.

Cenný skalp pre FC Individuals

V otváracom súboji skupiny A len málokto veril v bodový zisk FC Individuals. Na umelej tráve sa im do cesty postavilo najpríjemnejšie prekvapenie jesennej časti. 

Corpona team až doteraz všetkých udivoval, keď nečakane viedol nabitú skupinu A. Treba uznať, že úplne zaslúžene, veď chalani ako jediní dokázali zdolať neporazeného majstra Papalalulu a to niečo znamená. 

V súboji s FC Individuals začali veľmi dobre, skóre otvoril David Baculík. Viac gólov v zápase nepadlo a favorit vstupoval do druhého dejstva s výhodou. Po zmene strán dokázali Individuals vyrovnať, na čo však Corpona azreagovala dvomi rýchlimi gólmi.

Vyzeralo to na splnenie misie, FC však v závere predviedlo fantastický obrat, ktorí zariadil Denis Matovič a dvomi gólmi Dávid Rerich. Individuals to zrejme na postup do play-off stačiť nebude, v každom prípade ostávajú v hre o postup až do posledného zápasu.

Farma splnila povinnosť

Veľmi podobne je na tom aj Farma Áčka. V šiestich zápasoch nazbierala 9 bodov. Zatiaľ tri posledné získala v súboji s White Horses. V zápase jasne dominovala a nakoniec sa tešila z pohodlného víťazstva 4:0. 

Lídrom ofenzívy bol tento raz Marek Vlasič, ktorí sa presadil dvakrát. Farmu čaká náročná dohrávka s Papalalulu, z ktorej potrebujú získať všetky tri body. Okrem toho sa budú musieť spoliehať na pomoc FC Red Devils v súboji s Pergami.


Okrem obhajcu trofeje a Corpony si zo skupiny A predčasne zabezpečili postup aj Vlci. Tí sa najmä vinou zranení počas sezóny potácali s poklesom formy a ich postupom sme si vôbec neboli istí. 

Nakoniec to ale futbalisti AFT Wolves zvládli. V poslednom zápase základnej skupiny potvrdili svoju povesť a zostelili FC Red Devils suverénnym spôsobom 8:3. Strelecky sa prebudil top kanonier Bratislavy Emil Haladej, ktorý rozvlnil sieť šesťkrát. Vlci ho budú v play-off potrebovať zdravého a vo forme, inak ich šance na medailové pozície výrazne klesnú.

Šláger s jasným priebehom

Najatraktívnejší zápas skupiny A mal prekvapivo jednoznačný priebeh. Aktuálny šampión potvrdil svoje kvality a opäť zabral v momente keď to potreboval. Papalalulu podali suverénny výkon a nebezpečnému Pergami Teamu nastrieľali poltucet. 

Obhajca využil stratu Corpony a vrátil sa tam, kam patrí. V hre o postup aj napriek prehre zostáva aj Pergami Team, ktorý má z trojice deväťbodových najlepšiu východiskovú pozíciu a dokonca dva zápasy k dobru. 

V zápase si pripísal ďalšie štyri góly kanonier Michal Javnický. V tomto ročníku sa zatiaľ presadil 15-krát, na Emila Haladeja stráca tri presné zásahy. 

Druhý triumf pre Dvory

Na úvod skupiny B sme videli súboj o šieste miesto tabuľky. El Dvory United aj The Shadows mali na konte iba tri body za jedno víťazstvo. Zápas bol zo začiatku veľmi opatrný, záver prvého polčasu ale všetko vynahradil. V priebehu dvoch minút padli tri góly, do polčasovej prestávky sa išlo za stavu 2:1 pre Dvory.

Druhé dejstvo bolo na góly oveľa bohatšie. The Shadows dokázali skóre zápasu dvakrát vyrovnať. V závere im ale došli sily a v priebehu deviatich minút kapitulovali štyrikrát. El Dvory zaknihovali druhé víťazstvo medzi elitou, tento raz v pomere 7:3.

Aktivizér o krok bližšie k postupu

Ak je Corpona najpríjemnejším prekvapením skupiny A, tak v Skupine B sa o najväčší rozruch v pozitívnom zmysle s prehľadom postaral Aktivizér. Nováčik to potvrdil aj v súboji so šampiónom z roku 2020. 

Súboj o tretie miesto tabuľky bol v úvodnej dvadsaťpäť minútovke veľmi vyrovnaný, sieť nedokázal rozvlniť ani jeden z tímov. Po zmene strán sa to podarilo už tri minúty po hvizde hlavného rozhodcu, skóre otvoril Marko. 

Brothers ale nemali v úmysle darovať rivalovi body, už o pár sekúnd bolo opäť vyrovnané. Vyzeralo to na poriadnu drámu až do konca. Tá sa nakoniec nekonala pretože záver stretnutia patril nováčikovi. Víťazný gól stretnutia strelil Maroš Pilát, dve gólové poistky pridal Roman Sokol.


GPS zabralo v poslednej chvíli

Aktuálny vicemajster zatiaľ zaostával za očakávaniami, v kľúčových súbojoch skupiny ťahal za kratší koniec. S GPS Ovsište to z tohto pohľadu nevyzeralo dobre, postup do play-off bol už iba v teoretickej rovnie. Obzvlášť preto, lebo ich v siedmom kole vyzval najhorúcejší favorit skupiny.

Tiki Taka kraľovala skupine B a v šlágri kola bola favoritom na víťazstvo. Papierové predpoklady však nepotvrdila, možno aj preto, že na rozdiel od GPS nemusela. Chalani z Petržalky hrali o všetko, čo bolo vidieť od úvodných sekúnd. 

Skóre stretnutia otvoril v deviatej minúte Chrupka, Tiki Taka gólovo odpovedať v prvom polčase nedokázala. Krátko po zmene strán bol favorit ešte pod väčším tlakom, vedenie GPS zvýšil Viktor Drozd.

Kontaktný gól prišiel o desať minút neskôr. Nádej na bodový zisk dal Tiki Take Randúch. Napokon to nestačilo, pretože o dôležitom víťazstve GPS rozhodol v 49. minúte Patrik Volf. Gól Jána Vošku na tom už nič nezmenil. GPS ovládlo zápas v pomere 3:2. 

Engerau Boys si schuti zastrieľali

Posledný zápas večera mal jasného favorita. Engerau Boys nenechali nič na náhodu a predviedli gólový koncert. Reha-CARE zostrelili deviatimi gólmi, strelecké kopačky si obuli najmä Adam Semančík a Dominik Ivan. 

Obaja si pripísali hetrik a vysokou mierou sa podieľali na víťazstve 9:1. Engerau Boys potvrdili predsezónne ambície, v siedmom kole kole sa prepracovali do čela skupiny B a navyše majú dva zápasy k dobru. 

Tabuľky nie sú kompletné a preto budeme poznať kompletné zloženie play-off až po odohratí dohrávok.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. PČK Matej Turňa 4 Gólov