|
Filip Myslík

Corponu čaká ďalší ostrý test, GPS proti Brothers

BRA

Pred nami je nový týždeň a to znamená, že aj veľká dávka malého futbalu. Okrem Niké Superligy budú pokračovať boje o body aj vo všetkých bratislavských súťažiach.

Nadviaže Farma po prestávke na prvý triumf?

Farma Áčka zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Po štyroch úvodných dueloch nového ročníka má na konte iba tri body, čo jej v nekompletnej tabuľke skupiny A stačí na priebežné predposledné miesto. 

S tým samozrejme nemôže byť tím, ktorý sa dvakrát v rade umiestnil v prvej štvorke spokojný. Ak chcú "Farmári" zabojovať o postup aj na jeseň, potrebujú čím skôr prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň.

Najlepšie už túto stredu, kedy si pomerajú sily s poslednými FC Red Devils. Diabli na prvé body medzi elitou stále iba čakajú. Pokiaľ sa Farme podarí zopakovať výkon spred dvoch týždňov, tak to budú mať veľmi ťažké.

Papalalulu sa chce vrátiť tam kam patrí

Obhajca trofeje sa po nečakanej prehre s nováčikom prepadol na druhé miesto tabuľky. V porovnaní s Corponou však majú hráči Papalalulu jeden zápas k dobru, takže nie je dôvod na paniku. 

V každom prípade by sa "Belasí" radi vrátili na prvé miesto už po zápasoch šiesteho kola. V ňom preveria kvality White Horses.


Rozlúskne Corpona ďalší tvrdý oriešok?

Nováčik súťaže vletel do elitnej súťaže ako veľký vietor. Skalp Papalalulu má samozrejme cenu zlata, ale nedá sa z neho žiť večne. Corpona stále nemá istý postup do play-off a preto musí podávať rovnako kvalitné výkony každý týždeň.

Strata z minulého kola s White-Horses ich určite mrzí, nakoniec však museli byť za bod radi, pretože ich až v záverečnej štvrťhodine zápasu zachránil kanonier Ján Vilhan. Útočník má na konte už šesť gólov a obrana Pergami Teamu musí byť na pozore. 

Práve minuloročné prekvapenie si pomeria sily s nováčikom v stredu o 20:15 a bude to poriadne zaujímavé. Pergami Team odohral v novom ročníku najmenej zápasov zo všetkých. Všetky tri stretnutia však dokázal ovládnuť a v prípade, že zvládne aj dohrávky, tak môže prekvapenie z minulého roka zopakovať a opäť postúpiť z prvého miesta tabuľky. 

Čo sa deje s Vlkmi?

Stroj s názvom AFT Wolves sa v ostatných týždňoch mierne zasekol. Prehra s Papalalulu chalanov zrejme mierne vyviedla z miery. Preukázalo sa to aj v poslednom stretnutí s Pergami. Na rivala nedokázali ani v druhom vzájomnom zápase tohto kalendárneho roku nájsť recept a nakoniec mu podľahli tesne 1:2.

Po piatich dueloch tak majú na konte "len" 9 bodov. Situáciu by rozhodne nemali podceniť, pretože ich to nakoniec ešte môže vyjsť draho. Už najbližší zápas môže byť v boji o postup kľúčový. Vlci na umelej tráve vyzvú šesťbodových FC Individuals

Potvrdí Aktivizér kvality?

V otváracom súboji skupiny B uvidíme priamu konfrontáciu ligových nováčikov. Po štyroch hracích týždňoch sa v lepšom svetle javí Aktivizér, ktorý síce odohral iba tri stretnutia ale v dvoch z nich dokázal bodovať naplno

Reha-CARE sa po minulotýždňovom kľúčovom zápase s The Shadows ocitol na chvoste skupiny a s najväčšou pravdepodobnosťou sa s elitou veľmi rýchlo rozlúči. Dovtedy však musí účinkovanie medzi bratislavskou futbalovou smotánkou využiť naplno a nazbierať čo najviac skúseností. 

Engerau Boys majú jasný cieľ

V poslednej edícii súťaže boli chalani z Engerau Boys v úlohe nováčika a nikto s nimi v boji o najvyššie priečky dvakrát nepočítal. Po letných úspechoch sú však hladní po ďalších triumfoch a rivalom chcú dokázať, že by si na nich mali dávať pozor. 

Počas jesene im to dokazujú parádnymi výkonmi na umelom trávniku. Z troch zápasov neprehrali ani jeden, o dva body prišli iba minulý týždeň v ostrosledovanom dueli s Tiki Taka. V zápase predviedli neuveriteľný comeback. 

Za nepriaznivého stavu 1:4 nezložili zbrane a v záverečnej 15-minútovke dokázali vyrovnať. Cenný bod pre Engerau vystrieľali kanonier Šimon Chalány a František Hečko. Obaja si na konto pripísali ďalšie dva góly. 

Ďalšie plánujú streliť do siete The Shadows. Nováčik v minulom kole získal prvé tri body, čo mu určite dodalo potrebné sebavedomie. Či to však bude v najbližšom stretnutí stačiť, to sa dozvieme v stredu večer na Mladej Garde. 


Čo nám napovie šláger kola?

O súboj kola sa tentokrát postarajú hráči GPS Ovsište a Brothers. Aktuálny vicemajster vyzve prebudeného majstra z roku 2020. V skupine B je to zatiaľ nesmierne vyrovnané. Postúpiť môžu iba štyria a zatiaľ to vyzerá na poriadne tesný boj medzi piatimi mužstvami. 

V konečnom dôsledku môže rozhodovať každý bod, strelený gól, či dokonca vzájomný zápas. Preto už hráči nemôžu vypustiť ani jeden súboj. Ten najbližší môže patriť ku kľúčovým. 

Brothers nazbierali v doterajšom priebehu 9 bodov a zatiaľ sa vyhrievajú na druhom mieste tabuľky. GPS má o tri body menej, v rukáve však má jeden zápas k dobru. Pôjde naozaj o veľa a nezainteresovaný fanúšik malého futbalu sa má rozhodne na čo tešiť.

Udrží sa Tiki Taka v čele?

Zatiaľ čo Engerau Boys sú s minulotýždňovým výsledkom spokojní, v tábore Tiki Taka určite panujú opačné pocity. Prísť v tak dôležitom stretnutí o trojgólové vedenie nenechá po zápase nikoho chladným.

To už ale musia chalani v oranžových dresoch hodiť za hlavu a pozerať sa dopredu. Zatiaľ im stále patrí prvé miesto, aj keď Engerau majú jeden zápas k dobru. Tiki Taka jednoducho musí vyhrávať a spoliehať sa na to, že im nejaký rival pomôže. 

Najbližšie sa im do cesty postaví nevyspytateľný nováčik. El Dvory United síce zatiaľ získal iba tri body, v každom prípade disponuje viacerými kvalitnými hráčmi, ktorí by mohli chvíľkovú nepozornosť súpera okamžite využiť vo svoj prospech. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov