|
Filip Myslík

Týždeň v znamení nováčikov

BRA

Za nami je nekompletné piate kolo Niké TOP ligy. Skupina A má nového lídra, The Shadows získali prvé body a šláger kola ponúkol osem gólovú drámu.

Šesťgólová dráma bez víťaza

V prvom stretnutí skupiny A sme videli súboj nováčikov. White-Horses vyzvali nebezpečnú Corponu, ktorá minulý týždeň ukončila víťaznú sériu majstrovského Papalalulu v Niké TOP lige. 

To pred zápasmi 5. kola okamžite Corponu katapultovalo do úlohy favorita. White-Horses ale chceli napraviť kontumáciu z minulého kola a boli odhodlaní bodovať. Skóre zápasu otvorili práve Horses. Prvé dejstvo ale nakoniec skončilo remízou 1:1. 

Druhý polčas bol atraktívnejší, Corpona sa dokázala hneď v úvode ujať vedenia, neradovala sa však dlho. Líder ofenzívy White-Horses Marián Pitel dokázal vývoj stretnutia otočiť. Súboj ale nakoniec víťaza nespoznal.

Na 3:3 vyrovnal najlepší strelec Corpony v ročníku Ján Vilhan. Šiestym gólom v sezóne pretlačil Corponu na prvé miesto skupiny A. Papalalulu stráca bod, odohralo však o jeden zápas menej. Tretie Pergami má k dobru dve stretnutia. 

Vlci opäť nenašli recept na Pergami

Do zostavy AFT Wolves sa vrátil najlepší kanonier Niké TOP ligy Emil Haladej a okamžite dal o sebe vedieť. Skóre stretnutia otvoril už v tretej minúte zápasu. To ale bolo zo strany Vlkov všetko. 

Aj napriek viacerým šanciam vedenie zvýšiť nedokázali a boli potrestaní. Pergami Team dokázalo vo vzájomnom zápase opäť dokráčať k víťazstvu. Skóre dokázali otočiť už v prvom dejstve. Tesné víťazstvo zariadili Sivák s Petrášom. Pergami dokázali zopakovať úspech z minulej sezóny. Vtedy si s Wolves poradili v pomere 5:4, tento raz im na víťazstvo stačili dva góly. 


The Shadows sa dočkali

Prvé body si medzi elitou pripísali hráči The Shadows. Vo fantastickom súboji nováčikov nakoniec dokázali prestrieľať Reha-CARE napriek tomu, že po úvodnom dejstve prehrávali 1:3. 

Po zmene strán ale rozpútali poriadny kolotoč. Piatimi gólmi, o ktoré sa postaralo päť rôznych strelcov, otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech a nakoniec zaknihovali vynikajúce víťazstvo 6:3. The Shadows sa vďaka nemu odlepili z dna ligovej tabuľky. 

Brothers sa vrátili na víťaznú vlnu

Na nepríjemnú prehru 2:7 s Engerau Boys potrebovali Brothers čo najskôr zabudnúť. Najlepším spôsobom bolo víťazstvo. Do cesty sa im tentokrát postavili hráči El Dvory United

Napokon to bol zápas jedného muža. Dokonalú one-man šou predviedol Lukáš Kuboši. Nováčikovi strelil 5 gólov, vďaka ktorým sa prepracoval do čela tabuľky strelcov v skupine B. V troch zápasoch nastrieľal 12 gólov. 

Šláger kola bez víťaza

To najlepšie nakoniec. Najatraktívnejším zápasom 5. kola bol ten posledný. O prvé miesto skupiny B si to v priamom súboji rozdali hráči Engerau Boys a Tiki Taka. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. 

Do zápasu lepšie vstúpil tretí najlepší celok uplynulého ročníka. Hráči Tiki Taka viedli už po štvrť hodine rozdielom triedy. Vyzeralo to na jednostrannú záležitosť. V prvom dejstve ale strelil dôležitý kontaktný gól kanonier Boys Šimon Chalány. 


Po zmene strán vrátil trojgólové vedenie Tiki Take druhým gólom v zápase Simon Tichý. Chlapci v oranžových dresoch si mysleli, že im to bude stačiť a nakoniec sa im to vypomstilo.

Engerau Boys sa v závere nadýchli k tlaku a nakoniec sa im podarilo vyrovnať. Na rozdiel jedného gólu znížil dvomi zásahmi František Hečko. Bod pre Engerau nakoniec z poslednej akcie zápasu zachránil druhým gólom v zápase Chalány. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov