|
Filip Myslík

Tiki Taka preverí kvalitu Engerau, majster si chce napraviť chuť

BRA

Bratislavské ligy malého futbalu budú pokračovať zápasmi piateho kola.

Diabli chcú prvé body

Na chvoste skupiny A sú zatiaľ červení diabli, ktorí v doterajšom priebehu nezískali ani bod. Dvakrát k nemu mali veľmi blízko. Zápasy s Corponou a White-Horses prehrali hráči FC Red Devils iba o gól. Tento raz sú odhodlaní bodovať a majú ideálnu príležitosť. 

Na umelom trávniku si v stredu pomerajú sily s FC Inidividuals. Šiestemu tímu tabuľky sa už podarilo získať tri body, obrana však v troch zápasoch inkasovala až 23-krát, čo nie je úplne najlepšia vizitka. 

Potvrdí Corpona úspech z minulého kola? 

Nová sezóna Niké TOP ligy má za sebou iba štyri nekompletné kolá, už po pár stretnutiach však môžeme zhodnotiť, že niektorí nováčikovia sú pre elitnú súťaž naozajstným oživením. Corpona určite patrí medzi nich a v minulom kole to dokázala. 

Postarala sa zatiaľ o najväčšie prekvapenie. Vo štvrtom zápase doslova šokovala majstra a pripravila mu prvú prehru v Niké TOP lige. Taký úspech určite dodá hráčom potrebné sebavedomie. Uvidíme, či na tento výsledok dokáže nováčik nadviazať a zdolať White-Horses.


Vráti sa majster na víťaznú vlnu?

Papalalulu až do minulého kola nielenže neprehrali, ale nestratili ani bod. Ich fantastickú šnúru nečakane ukončil nováčik. Teraz sa bude chcieť partia okolo Miroslava Židzika opäť naladiť na víťaznú nôtu. 

Nebude to jednoduché, pretože aktuálnemu šampiónovi sa do cesty postaví štvrtý najlepší tím posledného ročníka. Farma Áčka sa v tejto sezóne rozbiehala pomalšie, na úvod si nečakane pripísala tri prehry. 

Bodový zisk oslávila až minulý týždeň a bola to poriadna jazda. Chlapci v žltom nešetrili FC Individuals a vsietili 10 gólov. Ideálny výkon pred súbojom s tak kvalitným mužstvom, akým Papalalulu bez pochýb je. 

Pomsta vlkov? 

AFT Wolves bojovali v skupine s Pergami Team o postup do play-off aj v minulej sezóne. Zo začiatku sa sezóna vyvíjala lepšie pre favorizovaných vlkov, vzájomný zápas to však zmenil.

Pergami dokázalo favorita vo vzájomnom zápase prekvapiť a zdolať ho tesne 4:3. Nakoniec vyhralo skupinu. V novom ročníku dostanú Vlci príležitosť na odplatu. Hráči oboch mužstiev počas minulého týždňa oddychovali, takže budú nabudení a plní síl.

Zvládne GPS náročnú skúšku?

Vyššie sme spomínali nováčikov, na ktorých si treba dávať pozor. Na mysli sme mali predovšetkým Aktivizér, ktorý v troch zápasoch preukázal veľký potenciál. 

Hneď na úvod dokázal potrápiť najväčšieho favorita skupiny B Tiki Taka. Prehra 4:7 nováčika nerozhádzala, v ďalšom kole už dokázal bodovať naplno. Po El Dvory United si Aktivizér dokázal poradiť aj s The Shadows a na konte má šesť bodov. 

V najbližšom zápase sa mu do cesty postaví vicemajster a tabuľkový sused. GPS Ovsište sa zatiaľ v tejto sezóne iba hľadá. Najmä v zápase s Engerau Boys bolo vidieť, že nové posily ešte potrebujú čas. V minulom kole si však dokázali poradiť s Dvormi a pripísali si druhé víťazstvo v súťaži.


Kto získa prvý bod? 

V skupine B sú bez bodu zatiaľ dve mužstvá. Bodovať sa zatiaľ nepodarilo ani Reha-CARE, ani The Shadows. Po piatom kole sa to určite zmení, pretože minimálne jedno mužstvo si nejaký bodík pripíše. Pôjde o veľa, pretože prehra bude s najväčšou pravdepodobnosťou znamenať koniec medzi elitou.

Aká bude reakcia Brothers?

Bratom z Pezinka v minulom kole zrazili hrebienok hráči Engerau Boys. V šlágri kola preukázali vyššiu kvalitu a majstra Niké TOP ligy z roku 2020 zdolali suverénnym spôsobom v pomere 7:2. 

Brothers dovtedy vyhrali dva zápasy s veľkým prehľadom a preto sa očakávalo, že Engerau Boys potrápia o niečo viac. Neúspech už ale musia hodiť za hlavu a sústrediť sa na najbližší zápas, v ktorom vyzvú El Dvory United.

To najlepšie nakoniec 

O šláger kola sa aj tento týždeň postarajú hráči Engerau Boys. Po súboji s Brothers ich čaká ďalší nepríjemný a pravdepodobne ešte najpríjemnejší súper. Aktuálny líder tabuľky - Tiki Taka

Engerau Boys majú v tabuľke o tri body menej, k dobru však majú jeden preložený zápas. V stredu uvidíme jeden z kľúčových zápasov skupiny B, ktorý možno vopred rozhodne o víťazovi skupiny.

Tiki Taka disponuje obrovskou kvalitou v ofenzíve. Strelecky sa darí predovšetkým najlepšiemu strelcovi skupiny B Martinovi Dužekovi, ktorý strelil v troch zápasoch 9 gólov. Vynikajúcim spôsobom mu sekunduje šesť gólový Simon Tichý. 

Na druhej strane si obrana Tiki Taka bude musieť dávať pozor na ťažko brániteľného Šimona Chalanyho. Vysoký útočník strelil Brothers hetrik za tri minúty. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov