|
Filip Myslík

Papalalulu ovládli futbalovú Bratislavu

BRA

V priebehu týždňa sme sa dočkali záverečných bojov, spoznali sme postupujúcich i zostupujúcich. Okrem toho sme sa dozvedeli aj meno nového šampióna hlavného mesta.

Finále bolo veľmi špecifické. Stretli sa v ňom dvaja ligoví nováčikovia, ktorí posilnili Niké TOP ligu z iných súťaží. A cieľ splnili, pretože našu najvyššiu súťaž vynikajúcim spôsobom oživili. 

Od Papalalulu sa to očakávalo už od úvodných kôl. Chalani z GPS Ovsište však prekvapili všetkých vrátane seba. "Vzhľadom na finálovú účasť považujem našu prvú sezónu v Niké TOP lige za úspešnú. Aj napriek tomu, že sme zo začiatku párkrát zakopli a občas sme mali aj poriadne problémy so zložením zostavy. Nakoniec sme teda radi ako to vypálilo." uviedol najlepší strelec GPS Thomas Issa. 


V nabitej konkurencii je druhé miesto naozaj veľkým úspechom. "Kvalita v lige určite je, čo sme pocítili už v skupine na vlastnej koži. Okrem nášho finálového súpera Papalalulu sme tam mali mužstvá ako Tiki-Taka a Farma Áčka. Keď sa v budúcej sezóne spojíme s top tímami z druhej skupiny a postupujúcimi z druhých líg, tak sa môžeme tešiť na veľmi vyrovnané súboje."  vyjadril nadšenie jeden z hlavných ťahúňov GPS.

Finálový súboj mal jednoznačného favorita. Papalalulu porazilo GPS v lige 8:2 a plánovalo predviesť podobný koncert. Vyzeralo to veľmi nádejne, pretože Papalalulu poslal do vedenia už v 3. minúte Michal Javnický. Z vedenia sa však favorit dlho neradoval. Po obrovskom nedorozumení s brankárom si vlastný gól strelil Kovasich. V ôsmej minúte bolo ešte horšie. GPS poslal do vedenia Thomas Issa. "Čo sa týka finále s GPS, tak som veľmi prekvapený z kvalitnej hry súpera. Betónovali to veľmi účelovo v kombinácii s protiútokmi. Po úvodných minútach, keď sme vyhrávali v 2. minúte 1:0, tak som myslel, že to bude mať podobný priebeh, ako prvý vzájomný zápas. Opak bol však pravdou."  uznal kvality súpera Miroslav Židzik. 

Do polčasu sa išlo za stavu 2:1 pre GPS, ktoré malo našliapnuté k ďalšiemu obrovskému prekvapeniu. Druhé dejstvo bolo ale podľa očakávania v réžii Papalalulu. Favorit hral do plných a snažil sa dobyť súperovú bránu. Podarilo sa mu to pár minút po druhom hvizde. Druhým gólom v zápase vyrovnal Javnický na 2:2. "Dostali sme dva šťastné góly a aj keď sme mali do 40. minúty veľký tlak a hernú prevahu, tak GPS hralo vzadu veľmi zodpovedne a my sme si museli dávať pozor na rýchle protiútoky. V závere zápasu sme sa stiahli my a oni nás dostali pod tlak. Nakoniec sme udržali tesné víťazstvo 3:2."


Miroslav Židzik neskrýval nadšenie: "Vzhľadom na priebeh sezóny si myslím, že pohár je v správnych rukách. Neprehrali sme ani jeden zápas. Až na finále sme vyhrali všetky zápasy suverénnym rozdielom. Vzhľadom na to, že hráme viacero súťaží, tak nás čaká ešte veľmi ťažká tŕnistá sezóna. Sme veľmi radi, že sa nám už podarilo vyhrať Niké TOP ligu."

Futbalisti GPS v najdôležitejšom zápase sezóny neuspeli, napriek tomu považujú sezónu za úspešnú. "Aj keď sme vo finále prehrali, tak som s našim výkonom nadmieru spokojný. Chalani nechali na ihrisku všetko. Nastúpili sme proti veľmi kvalitnému tímu, ktorý hral od začiatku zápasu naplno. So šťastím sa nám podarilo výsledok otočiť na 2:1, ale v druhom polčase nás chvíľková nepozornosť stála víťazstvo. Taktiež nás môžu mrziež aj nepremenené 100% šance z prvého polčasu. Celý tím je takto čerstvo po finále veľmi sklamaný a smutný z prehry, ale s odstupom času určite tento "úspech" v podobe druhého miesta zaradíme medzi naše najväčšie úspechy."

Z prehry vo finále sa Petržalčania poučia: "Prehra z finálového zápasu náš určite posilní a motivuje do budúcej sezóny, na jeseň sa chceme verátiť silnejší a nadviazať na výsledky z play.off. Na záver by som chcel poďakovať všetkým členom GPS Ovsište, fanúšikom a chalanom z iných tímov za ich podporu, nesmierne si to ceníme. Samozrejme ďakujeme aj tímu Papalalulu za skvelý zápas a gratulujeme im k úspechu. Dúfame, že fanúšikov sme nesklamali a našu hru si užili."

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov